Autor Zpráva
fisla2
Profil *
mam soubor data.txt, kde mam napasany neco takovyho:

&pole1=prodano
&pole2=volny

tento soubor nacitam do textovych poli, ale nejde mi pouzit jako promenna k akcim tohoto typu:

onClipEvent (load){
if(_root.pole1=="prodano"){
gotoAndStop(2);
}else{
gotoAndStop(1);
}
}

na zacatku cele animace mam vlozeno:

loadVariables("data.txt",_root);

kde mam chybu? je nekde naky tutorial? diky. fisla2
Hanz
Profil
fisla2
Zaprvé bych udělal tam dal tohle:
onClipEvent (enterFrame){
trace(_root.pole1)
}

A pak napiš jestli ti to vypsalo při testování tu hodnotu (možná jí to vypíše sž po pár sekundách).
fisla2
Profil *
no kdyz sem to tam napsal. tak v output okne se zobrazuje undefined a pak samy prodano... (asi vzdy v dalsim frameu).
Hanz
Profil
fisla2
Přesně to jsem si myslel. Jde o to, že ten externí text se načte až potom co se provede ta podmínka. Proto ti to nefunguje. Nejlepší by bylo načítat data pomocí třídy loadVars.
fisla2
Profil *
tak sem to prepsal na ten loadVars (podle teto diskuze: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=21&topic=4 189 )
a dela to stejny. hadam ze mam prepsat este neco jinyho.
v tom txt souboru pak bude asi 500 promenych, proto sem to pred tim delal pomoci loadvariables - abych je znovu nemusel vypisovat. nebo to de nak obejit???
neni nekde naky tutorial, kery to resi (polopate)? sem zadny idealni nenasel.
diky.
FlashManiac
Profil
já jsem to zkoušel podle tématu "Načítání TXT" a podle nápovědy ve Flashi a šlo to, teda aspoň načítání. Ukládání, to už musíš mít spuštěný server, aby to šlo tímhle způsobem, teda aspoň jsem to pochopil z toho co mi Flash dělal, když jsem to zkoušel uložit, ale pro načítání to fungovalo:
_root.createTextField("pole_txt", 0, 100, 100, 50, 30);

_root.createTextField("pole2_txt", 1, 100, 130, 50, 30);
_root.createTextField("pole3_txt", 2, 100, 160, 50, 30);
var bylo:LoadVars = new LoadVars();
bylo.load("pokus.txt");
bylo.onLoad = function() {
pole_txt.text = bylo.pocet;
pole2_txt.text = bylo.pocet2;
pole3_txt.text = bylo.jo;
}

Uprav si to na své parametry a co se týká loadVariables... pokud to načeš v LoadVars, tak už to máš stejně v operační paměti a pracuješ s tím stejně jako s proměnnou.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.