Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fisla2 Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2006, 13:22:12
mam soubor data.txt, kde mam napasany neco takovyho:
&pole1=prodano &pole2=volny tento soubor nacitam do textovych poli, ale nejde mi pouzit jako promenna k akcim tohoto typu: onClipEvent (load){ if(_root.pole1=="prodano"){ gotoAndStop(2); }else{ gotoAndStop(1); } } na zacatku cele animace mam vlozeno: loadVariables("data.txt",_root); kde mam chybu? je nekde naky tutorial? diky. fisla2 |
||
Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2006, 13:25:58
fisla2
Zaprvé bych udělal tam dal tohle: onClipEvent (enterFrame){ trace(_root.pole1) } A pak napiš jestli ti to vypsalo při testování tu hodnotu (možná jí to vypíše sž po pár sekundách). |
||
fisla2 Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 1. 2006, 13:45:34
no kdyz sem to tam napsal. tak v output okne se zobrazuje undefined a pak samy prodano... (asi vzdy v dalsim frameu).
|
||
Hanz Profil |
#4 · Zasláno: 2. 1. 2006, 14:00:04 · Upravil/a: Hanz
fisla2
Přesně to jsem si myslel. Jde o to, že ten externí text se načte až potom co se provede ta podmínka. Proto ti to nefunguje. Nejlepší by bylo načítat data pomocí třídy loadVars. |
||
fisla2 Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 1. 2006, 15:03:02
tak sem to prepsal na ten loadVars (podle teto diskuze: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=21&topic=4 189 )
a dela to stejny. hadam ze mam prepsat este neco jinyho. v tom txt souboru pak bude asi 500 promenych, proto sem to pred tim delal pomoci loadvariables - abych je znovu nemusel vypisovat. nebo to de nak obejit??? neni nekde naky tutorial, kery to resi (polopate)? sem zadny idealni nenasel. diky. |
||
FlashManiac Profil |
#6 · Zasláno: 2. 1. 2006, 19:15:49 · Upravil/a: FlashManiac
já jsem to zkoušel podle tématu "Načítání TXT" a podle nápovědy ve Flashi a šlo to, teda aspoň načítání. Ukládání, to už musíš mít spuštěný server, aby to šlo tímhle způsobem, teda aspoň jsem to pochopil z toho co mi Flash dělal, když jsem to zkoušel uložit, ale pro načítání to fungovalo:
_root.createTextField("pole_txt", 0, 100, 100, 50, 30); Uprav si to na své parametry a co se týká loadVariables... pokud to načeš v LoadVars, tak už to máš stejně v operační paměti a pracuješ s tím stejně jako s proměnnou. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0