Autor Zpráva
nemesix
Profil
cafko
potrebujem urobit to comu sa v inych programovacich jazykoch vyhybam , a to je skok v kode scriptu ,myslym nieco ako GOTO ,co ma presunie na dany riadok scriptu (bohuzial inak to nejde,musel by som skopirnut dlhy 100 riadkovy script a take nieco by som nespravil ani za cenu funkcneho programu(ak by tam boli 2x tie iste kody ,tak by som sa iste v buducom vylepsovani niekde pomylil a minimalne tyzden by som hladal chybu))

takze ako sa vola?(existuje vobec) script na presun na istu cast (riadok)
(nieco ako skok v kode,napr vykonava sa 23 riadok kodu a "niecim" sa prehodi na riadok 4)
diky za rady
nemesix
Profil
hmm ako o tom premyslam ,tak som nasiel function ,len neviem ako to vo flashi funguje ,poviete mi nieco o tom ako sa pouziva vo flash (iba ako sa pouziva vo flashi (v inych progr. jazykoch samozrejme viem co to je a ako funguje...))

takze skratka by som dal moj 100 riadkovy kod do funkcie a zavolal by som ho na tych dvoch miestach,kde ho potrebujem mat ,ale musim sa sa samozrejme dozvediet ako to funguje vo flashi,(ci sa napr. kompilator nezkopiruje na 2 miesta to co je vo funkciji,ked ju volame (som zistil ,ze jeden kompilator to tak robil (ale co uz bol free)),alebo ako to je )
Hanz
Profil
nemesix
Tohle myslím nejde.
nemesix
Profil
tak ok

//hhmm ale zaujima ma ako vo flashi funguje function ???,staci par viet
Hanz
Profil
nemesix
Jak to myslíš jak funguje??? Je to prostě funkce jako v každém jiném programovacím jazyku.

function a(){
trace("COKOLI")
}
a();

Tenhle script ti vypíše COKOLI

function secti(parametr1, parametr2){
soucet=parametr1+parametr2
return soucet;
}
trace(secti(10,20));

Tohle vypíše 30
nemesix
Profil
ok ,ja som ja som len nevedel ,kde funkcie umiestnovat ,ok dik
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.