Autor Zpráva
keco
Profil
Zdravím, potrebujem súrne poradiť s action scriptom, rozpíšem to úplne presne. Mám 4 framy.

1 frame:
(chcem docieliť, aby bola písmenu "a" pridelená základná hodnota "1")

a = 1;
gotoAndPlay (3);


3 frame:
(tu prebehne animácia pozadia - roztvorenie a chcem, aby si hodnota a zachovala hodnotu, ktorá jej bola pridelená)

a = a;
gotoAndPlay (4);


4 frame:
(tu mi zostane pozadie roztvorené, a zobrazia sa tlačítka a zároveň tu mám umiestnený MC)
tlačítka majú zadané scripty:

tl1: on (release) {
a = 1;
gotoAndPlay (2);
}

tl2: on (release) {
a = 2;
gotoAndPlay (2);
}

tl3: on (release) {
a = 3;
gotoAndPlay (2);
}

tl4: on (release) {
a = 4;
gotoAndPlay (2);
}


a v MC chcem dať vyhodnotenie nasledovne:

if (a = 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}
if (a = 2) {
loadMovie ("sluzby.swf", "");
}
if (a = 3) {
loadMovie ("referencie.swf", "");
}
if (a = 4) {
loadMovie ("kontakt.swf", "");
}


2 frame:
(tu prebehne animácia pozadia - zatvorenie a chcem, aby si hodnota a zachovala hodnotu, ktorá jej bola pridelená tlačítkom a potom je to už len slučka dokola - frame 3, frame 4 - vyhodnotenie a načítanie externého swf, tlačítko + hodnota, frame 2 a takto stále dokola)

a = a;
gotoAndPlay (3);


všetko mi to krásne funguje, len mi nefunguje pridelenie hodnoty a vyhodnocovanie, čo sa má načítavať. Je tam niekde chyba? viem mi prosím súrne niekto poradiť??? ĎAKUJEM....
Hanz
Profil
Chyba je zde:
if (a = 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}

MUSÍ TO BÝT TAKHLE:
Chbaje zde:
if (a == 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}


PS: tak to musí být u všech
keco
Profil
nefunguje to, je ešte niekde inde chyba?
Hanz
Profil
keco
Jo teť jsem to zkoušel a přišel jsem na to že tam ještě nesmí být toto:
loadMovie ("onas.swf", "").

Musí tam být nějaké číslo ale NE v uvozovkách:
Příklad:
loadMovie ("onas.swf", 1).
keco
Profil
nemáš prosím nejaký mail, kde by som ti poslal SWFko? nie veľké... že by si mi to na sekundu pozrel...???
Hanz
Profil
keco
MÁM
Hanz
Profil
Už jsem to vyřešil ale zpátky ti to posílat nebudu (pokud to vyloženě nechceš --> ty úpravy tam stejně nejsou uloženy protože já mám Flash MX 2004 Profesional a nějak mi to nechce uložit).

Nedošlo mi že tam máž napsáno že tohle:
if (a = 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}
Máž napsáno v MC.
Tím pádem tam musíš udělat tu první úpravu kterou jsem ti napsal:
if (a == 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}

A ještě tuto:
if (_root.a == 1) {
loadMovie ("onas.swf", "");
}


Tu druhou úpravu asi dělat nemusíš (nevím to jistě).

PS: Musíš si ještě trochu upravit zarovnání (to pochopíš až to sprovozníš).

Uf to byla fuška :o)
Hanz
Profil
Jo a všimnul jsem si že u některých tlačítek jsi mněl _root.a a u některých ne (musí být u všech)
Hanz
Profil
Funguje ti to ?
keco
Profil
huráááááááá, moc moc ďakujem, už to funguje, chcelo to ten _root.a

ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem ďakujem

ozaj, a čo hovoríte na grafiku, ľúbi sa?
keco
Profil
ked to bude na internete hotové, dám vedieť... ďakujem ešte raz a šťastný nový rok, moc ste mi pomohol...
Hanz
Profil
keco
Líbila. A hlavně se mi líbil ten efekt "přilétání" stránky.
flz
Profil
aj my chceme vidiet :)
keco
Profil
tak sledujte po novom roku stránku www.lpksro.sk, teraz je tam len počiatočná grafika, idem to domakať, a potom to bude supeeeeer - dúfam....
Apeco
Profil
Mám dotaz jakej script použiju na tlačítko když nato kliknu aby semi oběvila www stránka.

!!!!!!!!!!!!!děkuji za odpověď!!!!!!!!
sanxo
Profil *
on (release){
getURL ("http://www.nieco.com");
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.