Autor Zpráva
FlashManiac
Profil
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, pokud budu chtít použít nějakou funkci napsanou v javascriptu např něco pro zápis do souboru, tedy klasický SAVE. můžu tu funkci napsat do Flashe(myslím teda do panelu Actions)? a potom se na ni odkázat getURL("javascript: write()");?
Nebo to musí být napsáno někde externě... prosím o podrobné vysvětlení.. V javascriptu jsem uplná lama a Flash nedokáže zapisovat přímo na disk(teda krome Shared Objects,ale já bych to potřeboval pro další účely buď v texťáku nebo v XML) THX
WanTo
Profil
FlashManiac
JavaScript do souborů zapisovat neumí.
FlashManiac
Profil
jak to že neumí, čím se to potom dělá... když chci udělat nějakou prezentaci, která nepoběží na serveru ale na místním disku a potřebuju si uložit pozici, tak to musí nějak jít...Flash to umí jen přes shared objects,ale myslel jsem že JS by to měl umět bez problémů... prosím o radu
dikx
WanTo
Profil
FlashManiac
Nevím jak Flash, ale JavaScript tohle prostě neumí. Aspoň ne ten, co běží v prohlížečích.
FlashManiac
Profil
No dobře,ale pokud přece vím, že budu potřebovat něco uložit na HDD a ne posílat na server, tak Flash přece musí nějak umožňovat zápis na disk, kromě sharedObjects, abych si mohl zvolit kam to chci uložit, atd.. a pokud to neumí As tak se to musí nějakým způsobem obcházet, ne? a pokud to nedává ani JS tak jak se to teda dělá...
WanTo
Profil
Nevím, jestli má Flash nějaké speciální JS objekty pro zápis do souborů. Jen ti říkám, že ten JavaScript, který se používá na webu, tohle kvůli bezpečnosti neumí (jak by se ti líbilo kdyby ti webová stránka přečetla soubor s heslama nebo zformátovala disk?).
Hanz
Profil
FlashManiac
U všech flashů ců jsou na webu se pro to používá SharedObject. Lepší řešení neexistuje.

Cituji WanTo:
Jen ti říkám, že ten JavaScript, který se používá na webu, tohle kvůli bezpečnosti neumí (jak by se ti líbilo kdyby ti webová stránka přečetla soubor s heslama nebo zformátovala disk?)

No tak úplně stejně je to s Flashem!
FlashManiac
Profil
takže musím vždycky použít Shared obejct? no není to sice nejefektivnější řešení,ale co se dá dělat.. kdyby to aspoň šlo umístnít někam jinak než do documents and settings/atd/atd...
BTW:jde to? teda umístnit někam jinam než no documents and settings? v knize jsem to nenašel, tam je maximálně nejvyšší adresář docs and sett/.../localhost
Trixer
Profil
jakto ye JS neumi zapisovat do souboru ?

tady mate ukazku:
--odkaz: http://trixer.xf.cz/JS.htm
--stahnete me to nefacha kdzy to jedu online
--otevrit v IE
--nezapomente povolit vsechny zabezpeceni x]
--kouknete se na C:/ jestli vam tam neco nepribylo

.......
WanTo
Profil
Trixer
To jsou nějaké šílené ActiveX v kombinaci s JScriptem od Mrkvo$softu, žejo? Ještě že mám Firefox (ActiveX neumí) a Linux (C: neexistuje) :-D
WanTo
Profil
No přesně jak jsem říkal:

function writeFile() {
var fso, file;

fso = new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject");
file = fso.CreateTextFile("c:\\TotoJeSouborUdelanyJS.html", true);
file.WriteLine("<b>Takhle to de !!!!!</b><p>");
file.WriteLine("Tímto způsobem lze nejen ukládat na disk, ale i kopírovat a mazat konkrétní soubory na disku uživatele!");
file.WriteBlankLines(1);
file.Close();

}
Trixer
Profil
no ale facha to >D
WanTo
Profil
Trixer
No to sice jo, ale je to teda prasárna největší :-D Navíc to (naštěstí) funguje jen v IE se zapnutými ActiveX.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.