Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
greenJ Profil |
#1 · Zasláno: 21. 3. 2006, 19:49:19
Ahoj,
mám na scéně několik MovieClipů, se kterými pohybuju tažením myši. Potřebuji, aby MC, kterým právě táhnu byl na vrchu(aby ho nepřekrývaly ostatní MC). Myslel jsem, že použiju swapDepth. Problém je, že když MC přiřadim jakoukoliv hodnotu swapDepth, stane se součástí celé časové osy a ne jen jednoho snímku (z celé osy) jak potřebuju. Z toho usuzuju, že jsem si tuhle funkci špatně vykládál, že s ní měním umístění po vrstvách, ale je to spíš třeba něco jako Z-index v css, je to tak? Nevíte tedy prosím někdo jak se pohnout jen po vrstvách...nebo nějaký jiný řešení? Napadlo mě ještě, že se dá nastavit swapDepth(MyMovieClip), ale ostatních MC je hodně a maj rozdílné názvy - nejsou odlišeny jen číslem... Nedá se jako cílovej klip nastavit něco jako "cokoliv" - (*) ? Díky |
||
FlashManiac Profil |
#2 · Zasláno: 22. 3. 2006, 09:12:18
No jde to tak že místo daného MC Mc1.swapDepth(MC2) hodíš MC1.swapDepth(cislo)..
jinak co se týče toho že to je na celou timeline, máš pravdu a ptak musíš po přechodu na další snímek buď ten MC zase vrátit do jeho původní vrstvy(to znamena si udelat pole s vrstvami tvých MC), nebo ho uplne odloadovat nebo skrýt.. |
||
greenJ Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2006, 10:41:58
tohle bohužel muj problém neřeší (nebo dělám něco špatně). Ať nastavím jakékoliv číslo pro swapDetph, tak se MC stane nadřezený časové ose. Mám ho ve všech snímcích osy. A to platí i pro nastavení swapDetph(0), nebo (-1). Tím pádem při jeho unloudu, nebo nastavení alphy na 0 tento MC ztratím ze všech snímků, i z toho jednoho, kde ho potřebuju.
Možnost by snad byla vynulovat hodnotu swapDept, přiřadit ji hodnotu swapDept(null), ale to mi nejde. Neexistuje jiný správný zápis? |
||
FlashManiac Profil |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2006, 09:22:37
Flash nepoužívá jako základní hodnotu vrstvy 0,ale číslo -16384(myslím, nejsem si jistej těma drobnýma) a platí pravidlo, že pokud snímek naloaduješ Dynamicky, nebo ho dynamicky upravuješ, musíš ho zase dynamicky odstranit.POkud bys ho tam nakopl ručně, tak by se objevil přímo jen tamkde ho potřebuješ.jinak ho musis naloadovat a pak odloadovat přímo na tom snímku kde ho potrebujes..
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0