Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomáš Josef Profil |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2006, 00:41:40
Zdravím všechny odborníky.
Děkuji moc za cenné rady, trapí mě ještě jedna věc. Pracně jsem si vytvořil pohyb ozubených kol: http://e26.cz/clients/promotime/preloader.html (kola se rozjedou po najetí myši) na každé kolo jsem dal různé varianty acs - např. onClipEvent (load) { smer = -1; rychlost = 0.857; } Potřeboval bych, aby po najetí myši se rozjely (toho jsem dosahl), a aby se po odjetí myši zastavily. Udělal jsem to velmi amaterským způsobem a to tak, že jsem vytvořil 2 framy - jeden, kola stojí a druhý kola se točí a po najetí myší odkazuji na jeden nebo druhý frame. Problem je v tom, že zastavení kol je "nehezké" - zaleží na tom, v jaké poloze kolo zrovna je, když je trochu pootočené, tak se vlastně vrátí na původní pozici a vnikne tam takový skok. Napadlo by prosím někoho, jak to vyřešit. Díky moc Tomas |
||
Tomáš Josef Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2006, 00:42:42
dodatek - kola se rozjedou po najetí myši na EN.
Tomas |
||
flz Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2006, 10:18:54
ja by som to spravil tak, ze na to tlacitko EN by som dal
on (rollOver) { a on (rollOut) { a na tie ozubene kolesa zas toto onClipEvent (enterFrame) { |
||
habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 23. 3. 2006, 10:29:41
Tomáš Josef: neporadím, ale nedá mi to, abych to aspoň nepochválil, je to pěkný.
<šťouravá>BTW: tohle by se ti hned zadřelo, na hranách zubů musí být evolventy :o) </šťouravá> |
||
Tomáš Josef Profil |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2006, 15:45:09
Dekuji dekuji :)
Zkousel jsem to pomocí var, ale neslape mi to. Udelal jsem ukazku s jednim kolem, budete nekdo tak hroooozne moc hodny a podivate se na to? ma to 7 kb....prosím prosím prosím...hned jak dodelam tuto praci,tak začínám pilně studovat Actionscript :) Děkuji moc předem... http://www.e26.cz/kolo.rar |
||
flz Profil |
#6 · Zasláno: 23. 3. 2006, 16:26:14
habendorf
zvacsil som si to a ako-taka evolventa tam je :) Tomáš Josef www.flz.sk/jpw/kolo.fla (flash8 format) malinkato som pomenil to ozubene koleso tak, aby sa otacalo okolo svojej osi a troska sme sa zle pochopili :) ale uz to facha |
||
Tomáš Josef Profil |
#7 · Zasláno: 23. 3. 2006, 18:00:51
TO je fantazie. Díky moc!!! Kez bych Ti to mohl nejak oplatit...
Tom |
||
flz Profil |
#8 · Zasláno: 23. 3. 2006, 21:55:11 · Upravil/a: flz
mozno v buducnosti budem potrebovat ja pomoc :)
OT: pozeral som si tvoje prace... uplne perfetkne |
||
Tomáš Josef Profil |
#9 · Zasláno: 23. 3. 2006, 22:03:42
Velmi rád. Díky za pochvalu, ještě bych potřeboval vypilovat ten actionscript :) Az bude ten webik hotovej, tak Ti poslu link :) mej se
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0