| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| vb01 Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 1. 2005, 15:37:15
Ahoj. Vím, že můj dotaz se tu musel objevovat docela často, ale bohužel nevím jak zpracovat aktivní e-mail ve Falsh. Z příspěvků a diskuze mi je jasný, že se k tomu používá jednak Imput text ve Flash, kterému zadám konkrétní proměnou, např. „data“. A dál PHP soubor s Action Scriptem pro odeslání hodnot zadaných pod proměnou „data“. Sice jsem se to pokusil sestavit následujícím způsobem, ale nefunguje to :
Flash (po stisknutí slačítka) : on (release) { loadVariablesNum("data.php", 0, "POST"); gotoAndPlay(2); } PHP (soubor data.php) : <? mail("mujmail@seznam.cz", $_POST['data']); ?> Přesto nevím proč mi to nejde. Dokonce, když jsem stáhnul nějaké příklady aktivního maileru z flashland.sk – tak na těchto stránkách tento příklad funguje a opravdu mi mail přišel do mé schránky, ale jakmile jsem si ten příklad stáhnul do PC a vyzkoušel – tak to nefungovalo. Dokonce ani když jsem ho umístil na WEB. Poraďte mi jak na to. Dík. Vašek PS: samo sebou, že na WEBu jsem umístil jak soubor ve Flash, tak PHP soubor. |
||
| Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 24. 1. 2005, 19:25:08
vb01
Nevím no, ale ten script ve flashi by mněl být dobře (PHP nerozumím). :o) |
||
|
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
| mik Profil |
#3 · Zasláno: 1. 2. 2005, 01:07:32
zkus to napsat do uvozovek (nezkousel jsem) a pridat subject,
jinak manual na mail v cz je: http://cz.php.net/manual/cs/function.mail.php <? if(mail("mujmail@seznam.cz","Subject", "".$_POST['data']."")) { echo "email odeslan"; } else { echo "email neodeslan"; } ?> PS: jinak ja zase nepouzivam vubec loadVariables, ale prevazne LoadVars, pride mi ze je to prehlednejsi (vim presne co posilam). S loadVariables si nejsem zrovna jistej v kramflecich. |
||
| vb01 Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 2. 2005, 13:49:14
Díky za pomoc, ale stejně mi to nefunguje. Jak jsem pochopil z posledního příspěvku, tak by měl action script informovat o odeslání nebo neodeslání dat na e-mail. Ale mně se žádný text nezobrazí. Nevím jestli jsem ten zápis pochopil správně. Asi je tahle oblast nad moje síly a chápání. Jestli vás ještě něco napadne, dejte mi vědět. Budu moc rád.
Vašek |
||
| mik Profil |
#5 · Zasláno: 1. 2. 2005, 14:07:40
to co vidis, neni ActionScript, ale PHP.
a informuje te PHP. ActionScript vubec nevi ze odesila email, ten jen predava neco do PHP skriptu. soubor odeslimail.php <? if(mail("mujmail@seznam.cz","mujSubject", "mojeEmailovaZprava")) { echo "email odeslan"; } else { echo "email neodeslan"; } ?> napis si ten skript, dopln si tam svoji emailovou adresu, pak ho uploadni na server. no a vyzkousej to: v IE adresa: http://www.tvujServer.cz/odeslimail.php no a kdyz to bude ok, tak ti pride mail a zobrazi se "mail odeslan". tvuj hosting samozrejme musi podporovat PHP. pokud ti to nebude fungovat, tak je pravdepodobne chyba jinde - prenos promenejch FLASH<>PHP. (cesty, spatny nazev promeny ?) kazdopadne to funguje jen na serveru, pokud nemas naistalovan treba Appache+PHP+mailovy server u sebe na pocitaci. doporucuju ti stahnout napr.: na www.flashkit.com hotovou vec (hledej php, email) a otestovat si ji. |
||
|
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
| vb01 Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 4. 2005, 14:15:22
Bohužel pod tíhou ostatních povinností jsem se k mému formuláři už nedostal, teď jsem to vyzkoušel a bylo to hostingem, který to nepodporoval - takže to funguje na jiném web hostingu. Chci tedy poděkovat všem za radu. Vašek
|
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0