Autor Zpráva
Timy
Profil
Určitě to bude triviální problém, ale něco mi pořád nejde.

Mám odkaz <a href="stranka.php?promenna=nazdar">. Na stránce stranka.php je umístěné swfko, do kterého potřebuji dostat tu proměnnou promenna=nazdar a dále s ní pracovat. Nějak se mi to nedaří, používám tenhle kód (MX2004):

var nacti:LoadVars = new LoadVars();

nacti.load("stranka.php");
nacti.onLoad = function(){
_root.zkouska=nacti.promenna; // "zkouska" je proměnná, která se má vypsat v textovém poli, avšak háže to undefined
}


jakou blbost jsem udělal?
oneho
Profil
_root.zkouska=nacti.promenna; // "zkouska" je proměnná, která se má vypsat v textovém poli, avšak háže to undefined

nemalo bi tam bit:
_root.zkouska.text=nacti.promenna; // "zkouska" je proměnná, která se má vypsat v textovém poli, avšak háže to undefined
Timy
Profil
oneho
Nemělo, "zkouska" se jmenuje proměnná, která se má v tom textovém poli vypsat, samotné textové pole se jmenuje jinak (respektive nijak). Každopádně když tam napíšu _root.zkouska="ahoj"; tak se mi tam to "ahoj" vypíše.
Hanz
Profil
Timy
No tohle je dost blbá chyba a špatně se vysvětluje. Nemá také nic společného s Flashem.

Je to prosté. Ty sice přejdeš na stránku stranka.php?promenna=nazdar, ale z Flashe voláš stránku stranka.php, kde ta proměnná není. Musel bys z Flashe volat stranka.php?promenna=nazdar
Timy
Profil
Hanz
Měl jsem podezření, že takhle jednoduché to být nemůže :o).

A nějaké řešení? Tu proměnnou v adrese do toho Flashe dostat potřebuji.
Hanz
Profil
Timy
No pomocí PHP ji vypisuj do URL k načtení toho SWF.
Takto:
<param name="movie" value="foo.swf?promenna=nazdar" />

A samozřejmě i do embed:
src="foo.swf?promenna=nazdar"

Na tu proměnnou se potom ve Flashi odkazuj _root.promenna a odpadá ti i načítání
Timy
Profil
Hanz
Hurá, funguje, díky :-).
Steve
Profil
Jezte bych chtel dodat, proc ti to nefungovalo:
nejprve totiz volas funkci, ktera neni definovana. Musis to nacti.load(); dat az za to nacti.onLoad = function () {};, potom ti to bude zarucene fungovat.
Hanz
Profil
Steve
To není v žádném případě pravda. Jediný důvod byl ten co jsem již uvedl.
Steve
Profil
OK. OK, OK moc se omlouvám, nevsiml jsem si toho, ty mas samozrejme pravdu, ale to co jsem napsal je take pravda, nebo alespon mi to neprochazi v open source prekladacich, ktere vyzaduji presnou typizaci, Adobe Flash to sice nekdy pobira, ale radsi to bych to takhle nepsal, predejde se tim mnoha problemum.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.