| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| jarin Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 5. 2006, 16:27:39
aho opět
je to naprosto šílený, ale myslím, že nedělám nic špatně, ale stejně celá věc nefunguje. načítám do prázdného mc scrollbar...loadMovie(cesta k swf, prazdny_mc); scrollbar je udelaný z tlacitka scroller, a to je v mc scrollbar a celý se to teda načte do toho mc na hlavní scéně scroll_cont ... hádal bych, že cesta by měla tedy být: _root.scroll_cont.scrollbar.scroller ... pokud jde o tlačítko. tak to alespoň mám, ale posouvání nemaká. zkoušel jsem ho umístit bez načítání a to pak normálně funguje. problém je teda určitě v tý cestě. nedělám něco blbě? |
||
| Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 24. 5. 2006, 20:47:53
jarin
A nezapomněl jsi do cesty přidat náhodou to MC? _root.prazdny_mc.scroll_cont.scrollbar.scroller |
||
| jarin Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 5. 2006, 22:29:02
nejsem si jist jestli jsem to popsal srozumitelně.... načítané swf obsahuje mc který se jmenuje scrollbar_mc, v tom je buton scroller_but, a načítám to do prázdnýho klipu cont_mc. cestu si pak představuju: _root.cont_mc.scrollbar_mc.scroller_but
Z těchto externě načtených položek by se měli stát instance a cesta k nim by teoreticky měla vést přes ten prázdný mc.Aspoň tak jsem si to představoval. Bohužel takhle to nemaká a zaboha mě nenapadá proč.Beztak to bude naka blbustka. Celý to vypadá asi takto: loadVariablesNum("nakytext.html", 0); //načítám text loadMovie("scrollbar_mc.swf","cont"); //tady ten scrollbar //tohle je pro funkci toho scrollbaru _root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc.onPress = function(){ startDrag(_root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc,false,0,0,0,_root.cont. scrollbar_mc._height-_root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc._height); _root.cont.scrollbar_mc.onEnterFrame = function(){ con = Math.ceil(100 * ((_root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc._y)/(_root.cont.scrollbar_mc._he ight-_root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc._height))); _root.tText.scroll = (con/100) * _root.tText.maxscroll; } } _root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc.onRelease = function(){ stopDrag(); } _root.cont.scrollbar_mc.scroller_mc.onReleaseOutside = function(){ stopDrag(); } Co se týká toho textovýho pole (tText), to je v pořádku. Jak jsem psal, fungovalo to normálně, pokud se nenačítal scrollbar externě. |
||
| Hanz Profil |
#4 · Zasláno: 25. 5. 2006, 14:35:01
jarin
No tak to jsem tě vážně nejdřív nepochopil. A další věc je, že je chyba jinde. Né v cestě, ale v tom, že když přiřazuješ ty události tak ten SWF není ještě načtený! |
||
| jarin Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 5. 2006, 16:07:38
sakra.to je možný.nepracuju s flashem dlouho ... takže otázka další:) ... jak zařídit, aby se události přiřadily po jeho načtení?mám to totiž udělaný tak, že každým dalším skokem na snímek se načítá nový text, scrollbar a další věci. když nad tím přemýšlím, napadá mě jen, že bych po načtení posunul ty načtený věci na další snímek, kde bude script uvedený výše. jinak nevím. každopádně dík moc za odpovědi.
|
||
| jarin Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 5. 2006, 17:05:40
supr maká to. dik moc. nevim jestli je to nejelegantnejší způsob, ale vyřešil jsem to tak, že posledním snímekem v naposledy načtený animaci jsem zavolal funkci nextFrame(); a skokem na další snímek se události už přiřadily. máš to u mě:)
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0