Autor Zpráva
Steve_RH
Profil *
Mám takový problém. Dělám na závodní hře ve flashy8. Pracuju na scriptech auta pro kolizi (hitTest) s nějakými překážkami. Všechny ty překážky mám v jednom movie clipu. Problém je ten, že když mám v tom MC např. dva obdélníky vedle sebe, tak se vyhodnotí jako kolize i prázdný prostor, co je mezi nima. Prosím poraďte mi co s tím. Děkuji
Steve
dej kazdou prekazku zvlast do svyho MC..... jina rada na tohle neexistuje, protoze hitTest vyhodnocuje kolize s obdelnikem kolem movieClipu
DoubleThink
Profil *
vyhodnocuje kolize s obdelnikem kolem movieClipu

omyl - to lze nastavit v parametru funkce
Steve
ale jenom pokud se jedna o mys, takze je to pro tenhle konkretni priklad stejne nepouzitelne... alespon myslim
FlashManiac
no pokud se nastavi ShapeFlag na true tak to sice vyhodnocuje skuteckny okraj MC,ale pouze v kolizi s jedinym bodem... kdyz jsem se o neco takoveho pokousel ja tak jsem kolem auta rozesel nekolik "koliznich MC" ktere mely velikost jedoho PX a pak to jde udelat.
Steve_RH
Profil *
To Steve: Jenže když budu vyhodnocovat kolizi ke každýmu objektu zvlášť, tak by se to mohlo dost sekat. Navíc budu muset každýmu koliznímu klipu zvlášť dávat jinou instanci, a to bude dost nepraktický, pokud chci udělat delší trať...
FlashManiac
no tam jde o to ze to muzes "zabalit" do jednoho MC ktery bude symbolizovat cele auto..ale nevim jakou mas predstavu o tve koncepci tech zavodu..toto jsem napasovaval kdyz jsem delal 3D hru ve Flashi..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0