Autor Zpráva
PETR
Profil *
ahoj lidičky, potřebuju pomoc : chci umístit smyčku do snímku na hlavní č.ose. v tomto snimku mám vloženej MC vněmž je několik snímku a v každém snímku určitý počet tlačítek. - při stisknutí správného tlačítka změním hodnotu proměné např. o jeden bod. a potřebuju aby smyčka na hlavní č.ose po dosažení určitého počtu bodů Např.10 posunula MC. o jeden snímek.
mám to takhle, if ( x == 10 ){?root?MC.gotoAndPlay(nextframe);} tedy nějak tak - píšu to z hlavy, podmínka by měla normálně fungovat, akorát nevím jak zajistit aby se neustále kontrolovala hodnota proměné tydy aby to běželo jako smyčka neustále dokola. . snad se to dá z toho co jsem napsal pochopit. díky za každou radu .
čau petr
Hanz
Profil
PETR
Máš dvě možnosti.
1. Dát to na nějaký MC - Bude to vypadat takto:
onClipEvent (enterFrame){if ( _root.x == 10 ){_root.MC.gotoAndPlay(nextframe);}}

2. Necháš to na tom místě na kterém to je, ale bude to vypadat takto:
setInterval(kontrola, 5);
function kontrola() {
if (x == 10) {
_root.MC.gotoAndPlay(nextframe);
}
}



Ta hodnota v setInterval() může být i vyšší (doporučuju) --> to šíslo je čas v milisekundách za který se to bude znovu kontrolovat.
PETR
Profil *
díky hned to zkusim
čau petr
rada_losik
Profil

onClipEvent (enterFrame) {
setInterval(pohyb(), 1000);
function pohyb() {
_root.sezrano++;
}
}


Zkoušel jsem toto a furt nefunguje. Ani přimo v časove ose to nefaknči.
rada_losik
Profil
_root.sezrano++;

Je dymanické textové pole.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0