Autor Zpráva
Tomson
Profil
Ahoj Flashaři,

měl bych jeden skromný dotaz a prosbu o radu. Vysvětlím na jednoduchém příkladě.

Mám časovou osu o 20 framech. Ve frame 1 mám tlačítko a potřebuji aby když ho stisknu, běžela časová osa do frame 10 a pak skočila na frame 20. Z jistých důvodů to bohužel nemůžu udělat tak, že bych na tlačítko dal

on (release) {
gotoAndPlay(1);
}

a na frame 10 dal akci:

gotoAndStop(20);

Potřebuju to dát přímo do scriptu toho tlačítka, ale nevím, jak. Je to určitě strašně banální věc, ale jsem strašnej amatér :).

Díkes Tomson
flz
Profil
on (release) {

play();
onEnterFrame = function () {
if (_root._currentframe == 10) {
_root.gotoAndStop(20);
delete onEnterFrame;
}
};
}
Tomson
Profil
skvělá práce, díky moc :)
Tomson
Profil
mám ještě jeden dotaz, je možné abych použil jako hodnutu _currentframe název snímku místo čísla? Zkoušel jsem dát

if (_currentframe == "nazev_snimku") {...

ale bohužel to nefungovalo. Bylo by to totiž jistější. Pokud bych pak někam něco vsunoval a přidával snímky, nemusel bych se starat o to, jestli se mi to nerozšmajdalo.

Díky za odpověď, Tomson
FlashManiac
Profil
problem je v tom ze chces porovnavat cislo a string...preved si nejdriv ten string na cislo nebo naopak a melo by to jet..
Tomson
Profil
že jsem tak smělý, nějaká nápověda publika by nebyla?? :))
niky
Profil *
Staci to napsat takhle:
if (_currentframe == Number(nazev_snimku)) {...
flz
Profil
niky
to je trosku blbost, nie?
Tomson
Profil
Re: niky

no tak tohle bohužel funguje jen na číslo snímku. Na název snímku se to nechytá.




!!! PLS HELP !!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0