Autor Zpráva
Shooter
Profil
Ahoj,
jeste sem se chtel v jednom tematu na neco zeptat ale uz nikdo neodpovidal tak se zeptam znovu.
tady mate ty texty z toho tema:

Shooter
Člen

Zasláno: 5.8.2006 08:09:07Citovat


Ahoj,
vim ze to sem mozna nepatri ale snad mi poradite.
Ted k veci:
udelal sem si stranky(ve flashi) a dal je na internet, po zadani linku do Internetu Exploreru a potvrzeni prejdu na moji stranku.A hle, animace je bila akorat je nejakej odkaz(kterej sem tam dal pres HTML.Mam macromedia player, kterej je udelanej tak ze nejdriv musim na animaci kliknout a pak ji muzu pouzivat a diky tomu sem zjistil ze tam ta animace je ale je bila.Chvili pockam a az potom se mi najednou objevi preloader na 90procentech(je mozny ze tam skocil z 0 ale nevim) a nacte se az do 100 a pak to funguje.
NEvim jestli tam mam nejakou chybu nebo sou ty stranky moc velky, maji 16Mb(ta animace).Kdyztak se poivejte sami http://www.shooter.kx.cz .A jestli to nejak jde tak prosim poradte jak se da aplikace zmensit(treba nahravanim obr ze slozky a ne z knihovny.
Diky MOC

Ladza
Člen

Zasláno: 5.8.2006 08:48:28Citovat


na to ti reknu, ano animace je obrovska.....vyresis to tak, ze preloader udelas jako samostatnenj *.swf soubor......a pak se ti to bude načítat od 0% do 100% protoze normalne flash se zobrazi az po nacteni dsotatecneho mnozstvi dat....a neudelej ten preloader míc velkej....tak 10kb je optimalni-to je zase proto aby ti to nenabihalo nekde od 20%

Shooter
Člen

Zasláno: 13.8.2006 11:00:00Citovat


JJ diky moc,
ale jeste se na neco zeptam,
pote co se ten preloader nacte mam odkazat na stranku s tim projektem nebo jak?
dik

Shooter
Člen

Zasláno: 13.8.2006 11:04:18Citovat


No a ted me jeste napadlo ze musim zobrazit nacitani hlavniho Movie a ne preloaderu, ne?
Jestli jo tak vubec nevim jak se na to odkazat tak prosim pomozte.
dik
Zephy
Profil
Abych pravdu rekl, ctu si to uz aspon podesate odshora dolu a moc moudrej z toho nejsem. A z toho FLAcka na vyse uvedenem webu uz vubec ne. Vzdyt v nem zadny preloader neni!?! Jen se tam posouva dvema tlacitky nejaky text.

Tak popisu aspon jak se ma udelat preloader a snad si to uz pak das dohromady.
Na prvnim snimku flashe MUSI byt ve skriptu příkaz "stop();"
Dál se na ten první snímek dá movie clip ve kterém je nějaký obdélník značící procentovou lištu.
Od framu 2 a dál pak bude ta "obrovská" zbývající část flashe.
Na movie clipu s obdélníkem je pak kód, kterej sleduje zda uz je celý flash nahrán a až ano, pak ho pustí dál:


onClipEvent (load) {
obdelnik._xscale = 0;
}

onClipEvent (enterFrame) {
obdelnik._xscale = 100 * (_root.getBytesLoaded() / _root.getBytesTotal() ); //zvyseni procentove listy (obdelniku) podle stavu nahrati
if (_root.getBytesLoaded() == _root.getBytesTotal()) {
_root.play(); //ted uz je to cele nahrano a muze se pokracovat
}
}


Snad ti to aspon takhle trochu pomuze.
Kdyz to tam zapracujes tak uz to musi fungovat.
Shooter
Profil
No je tu jeden problem,
jak uz Ladza zminoval... animace je obrovska a flash celou animaci(takze i preloader) zobrazi az po nahrani urcite casti cele animace.Proto mi poradil at si udelam samostatny *.swf preloader, kterej po nacteni 100 procent spusti hlavni animaci.No a prave jestli to tahle budu chtit tak musim zobrazovat v loaderu procenta hlavni animace = musim nejak vymyslet jak se odkazat na jinou animaci.A to nevim jak.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0