| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| flash Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 8. 2006, 13:21:19
ahoj,
mohl by mi prosim vas nekdo poradit. V hlavnim souboru do okna "target" nahravam externi swf soubor. Problem je ze toto okno je umisteno nad tlacitky, a i presto ze se externi animace do okna nahraje, tlacitka jsou stale aktivni. Nevi nekdo jak udelat, aby pokud neni vyzadano nacteni externiho souboru, tlacitka byla aktivni a pokud se vyzada/nacte se do okna externi animace, tlacitka nebodou aktivni. Provizorne jsem to vyresil tak, ze neaktivnim plocham v externim souboru, ktere prekryvaji tato tlacitka, jsem nadefinoval vlastnost tlacitek, tim se zabrani nechtenemu kliknuti na nektere z skrytych tlacitek pod externi animaci - ale pusoby to dost neprofesionalne. diky pro predstavu se muzete mrknout na www.karelpicha.com sekce: portfolio |
||
| Ladza Profil |
#2 · Zasláno: 20. 8. 2006, 13:24:45
dela se to pomoci enabled....
1.sry nebavilo me to cist, cely msylim ze chces aby tlacitk anebyli aktivni... nazevinstance_tlacitka.enabled=false; tod vse, ted i to jen osetri podminkama, aby si to nemel furd nefunkci a mas to...je to jednoduche. pps:ted sem se dival...tak to mas uplne jednoduche, ke kazdemu tlacitku dej script takovy a by to dane tlacitko vyplo a ostatni zaplo a mas to za 1minutu hotovy:-) |
||
| FlashManiac Profil |
#3 · Zasláno: 20. 8. 2006, 13:24:48
tlacitko.enabled=false;
|
||
| flash Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 8. 2006, 13:28:32
diky, diky
|
||
| flash Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 8. 2006, 13:41:28
....protoze actionscript znam jen okrajove / respektive neznam a cloveku ktery mi s nim pomahal taky moc tento prikaz nerika.
takze pro upreneni: ten prikaz nazevinstance_tlacitka.enabled=false; nebo jen tlacitko.enabled=false; bych mel dat do tlacitka, kterym vyvolam externi swf? a misto nazev instance dan jmeno hlavniho souboru? |
||
| Ladza Profil |
#6 · Zasláno: 20. 8. 2006, 19:27:12
no jednodusi by bylo kdybys jen zakazoval funkce tlacitek, to bi ti tady na tomto prikladu jak sem koukal dost stacilo....
na tlacitko About das script
staci kdyz vzdyck ypo zmacknuti tlacitka zamezis jeho funkci a po stisknuti jinyho tlacitka se jeho funkce obnovi... |
||
| FlashManiac Profil |
#7 · Zasláno: 20. 8. 2006, 21:53:14
no ja bych souhlasil s Ladzou...tohle by ti melo stacit..
ja jsem jenom napsal priklad jak se to dela obecne... |
||
| flash Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 8. 2006, 22:52:11
perfektni diky, tohle je fakt skvely to urcite pouziju,
ale bohuzel sem to asi popsal trosku nesruzumitelne. puvodne mi slo o to (pouziju konkretni priklad...) ze kdyz: kliknu na RESUME, potom na Developed advertising cards... u Fedex Express .. v pravo se mi misto hlavnich tlacitek zobrazi informace ohledne developed...., ale kdyz nad ni jezdis mysi, tak reaguje na tlacitka, ktery jsou pod obrazkem - coz bych nechtel.... jen pro upresneni "logo", linka a hlavni tlacitka (about, resume,..atd) jsou v hlavnim souboru index.swf to co je mozne videt v leve casti po zmacknuti jednoho z hlavnich tlacitek se nacita jako externi swf do okna target1 a to co se zobrazuje po zmacknuti jednoho z "tlacitek" ukazek praci na pravy strane (misto hlavnich tlacitek) v sekci PORTFOLIO, jsou externi swf soubory v okne target2 |
||
| flash Profil * |
#9 · Zasláno: 20. 8. 2006, 23:22:38
......premejslim ze by se v podstate nechal pouzit tenhle princip, ze bych na tlacitko "Developed advertising cards..." (Fedex Express) hodil tyhle akce
on(release) { about.enabled=false; resume.enabled=false; protfolio.enabled=false; contact.enabled=false; } a pak na tlacitko close, ktery je u kazdy prezentace s portfolia bych hodil on(release) { about.enabled=true; resume.enabled=false; protfolio.enabled=true; contact.enabled=true; } .... ale kam tam zakomponovat to ze to je v jinym souboru... |
||
| flash Profil * |
#10 · Zasláno: 20. 8. 2006, 23:25:03
tak jeste jednou DIKY MOC za rady
...udelal jsem to tak jak sem to ted pred chvili popsal, jen sem pred kazdej prikaz hodil _level10 napr.: _level10.about.enabled=false; ..atd a funguje to prefektne... |
||
| Ladza Profil |
#11 · Zasláno: 21. 8. 2006, 09:17:00
no vidis :-D
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0