Autor Zpráva
equi
Profil *
Zdravim.
Uz jsem prisel na zpusob, jak do Flashe dostat promennou "promennna" bud ze souboru, nebo z HTML..
Kdyz potom ve Flashi vytvorim dynamic text, kteremu nastavim variable "promenna" a pouziji loadVariables(), dynamic text mi samozrejme ukaze obsah te promenne. Jenze co kdyz chci, aby se dala "promenna" pouzit i jinde? Co kdyz budu chtit napr. udelat:

if (promenna == true) _root.tlacitko._visible = false; ????

Tento skript jiz nefunguje a ja nechapu proc. V dynamic textu se normalne vypise, ale Flash uz promenou "promenna", kterou jsem nacetl ze souboru, nezna. Jak ji lze zpristupnit?

Moc byste mi pomohli, dekuji!!!
Hanz
Profil
Nepouřívej loadVariables(), ale loadVars
Příklad:
var poNacteni = "";

var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("soubor.txt");
nacti.onLoad = function() {
poNacteni = nacti.promena;
};


Potom si stačí jen odkudkoli z flashe volat proměnou "poNacten"
Má to jen jednu nevýhodu a to tu že tam musíš tu proměnou definovat.
equi
Profil *
Moc diky!
Mohl bys mi prosim jeste napsat priklad skriptu pro tento pripad?:
Vkladam totiz muj flashovy soubor do PHP stranky a potrebuju z ni neco odeslat zpet do Flashe (konkretne informaci o prihlaseni uzivatele). Delam to pomoci parametru za adresou v tagu <object>, napr menu.swf?prihlasen=ano.

A nastava mi stejny pripad. Kdyz dam do dynamic textu variable "prihlasen", zobrazi se mi "ano". Pokud chci ale pouzit promennou "prihlasen" jinde, uz to nejde..

Dekuju moc!
Hanz
Profil
No nevím, ale mělo by to být takto:
var poNacteni = "";

var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("soubor.php");
nacti.onLoad = function() {
poNacteni = nacti.prihlasen;
};


Nevím. Já jsem nikdy nic podobného nedělal. (Nevím jak se to našítak z PHP a HTML souborů). Když tak mi tu napiš script, kterým jsi to dělal doteď. --> já se na něj mrknu.
equi
Profil
To je dobry, dekuju za pomoc, to ci jsi napsal predtim uz funguje. Zjistil jsem ted totiz jeste zavaznejsi problem, a sice, ze se Flash stejne nacita do te moji stranky z cache, tudiz data se do nej nedaji poslat na refresh, coz ja potrebuju :(

To, co jsem chtel udelat, bylo totiz zalozeno na interakci Flash - PHP, a ta na tomto pada.. Mel jsem na mysli nasledujici:

Ve Flashi mam vytvorenej formular pro prihlaseni uzivatele -> ten se metodou POST posila do PHP skriptu, tam se pomoci spojeni s MySQL overi, zda se uzivatele podarilo prihlasit -> a ted jsem chtel poslat data o uspechu ci neuspechu prihlaseni zpet do Flashe, jenze me nenapada jak, protoze na refresh (ci znovuotevreni stranky to nejde).

Takze mam dve moznosti:
1) udelat cely prihlasovaci formular vcetne propojeni s MySQL jen ve Flashi
2) udelat cely prihlasovaci formular vcetne propojeni s MySQL jen v PHP

A vzhledem k obtiznosti a mym dosavadnim znalostem z toho vyplyva, ze dam prednost PHP :))
Hanz
Profil
equi
Jestli jsem to pochopil tak ty se bojíš že se do flashe budou načítat stará dtata z cache že? --> jestli jo tak to se dá vyřešit!
Hanz
Profil
Kdyby tě to zajímalo tak takto:

var cislo=Math.random()*Math.random();
var poNacteni = "";
var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("soubor.php?"+cislo);
nacti.onLoad = function() {
poNacteni = nacti.prihlasen;
};


PS: Doma ti to nepojede (myslím že by to jelo jen kdybys měl server) --> až to dáš na server tak to pofičí. :o)

Schválně si můžeš spočítat jaká je šance že padne dvakrát stejné číslo než se vymaže cache :o) --> To spíš vyhraješ ve sportce :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.