Autor Zpráva
Yak
Profil *
Chtěl bych se zeptat, zdali umí flash MX komunikovat pomocí SQL dotazu s jakoukoli databází prostřednictvim ODBC. Případně, jakým způsobem by se to dalo provést.

Díky za odpovědi.
lukas
Profil *
naco by flash komunikoval z databazou ?
yak
Profil *
Dejme tomu, že mám SQL databázi objednávek, produktů, prodejců atd. a pomoci flashe bych chtěl vytvořit grafické rozhraní, přes které bych databázi spravoval, zasílal dotazy atd.
Anonymní
Profil *
Při spuštění FL v offlinu existují řešení která do flashplayeru dodávají spousta dalších funkčností - typicky jako FSCOMMANDy. Třeba viz projekt Zinc. Tam jde z AS ovládat mediaplayer, quicktime, souborovej systém, registry a spoustu dalšího. ODBC taky.

V on-line módu je to ale nemožné a jediná cesta je spolupráce se serverovou aplikací - v tutorialech se tlačí dost PHP ale v zásadě je to úplně jedno, co a serveru běží.
Hanz
Profil
Yak
To nejde, ale můžeš spojit SQL, PHP a Flash
DoubleThink
Profil *
Anonymní

To je pravda, ale jak správně píšeš - funguje to jenom offline v projektoru.

Je potřeba si uvědomit, že Flash animace je klientský script - zpracovává jej prohlížeč.
K databázi se nemůže připojovat jen tak někdo - v drtivé většině případů je to omezeno jen na scripty na localhostu (tedy serverové scripty jako PHP a ASP).
tnc
Profil
podle me je to blbost ze by to neslo.
ted budu reagovat na DoubleThink.
dělám ve flashi krátce, ale urcite jsem si jistej, že za pomoci funkce v actionscriptu, ktera se jmenuje geturl(); nebo je to možná loadvariable() můžu volat načtení neakecho obsahu souboru coz php muze vrati henom jednu hodnotu, nebo lépe řečeno načtu proměné. tomu php souboru mohu poslat formou odkazu neaké promené, které zpracuje a vratí výsledek skriptu jelikoz server nedovoli nacist script z webu. formou odkazu jsem byslel tento priklad, ale nevim jestli je to presne takhle: loadvariable("neco.php?a=12&b=lopata"); a dany php si vezme to co je za otaznikem jako promene a zpracuje je scriptem ktery jsme si vnem vytvořili. co je horší, že tato metoda nelze napr pouzivat pro hesla nebo na pristupy jelikoz metodou get nebude utajena v prohlizeci, ale nikdo neřiká že se nemuzeme dotazat jen na neco a to co nam script vrati zpracuje az flashanimace, která pomoci neakehych funkci v actionscriptu, které si vytvořime, s proměnými bude dále pracovat.
konkretneji jsem se touto metodou trošku zabýval, ale neumim to napsat z hlavy. pokud nevěříte, mohu tento skript někde vyštrachat. uz jsem si to parkrat projizdel a myslim, že je to vychytralý způsob zlepšování dynamičnosti flashové animace ci stranky.

a odpoved na predchozi pripominku k tomu proc propojit flash a databazi. co treba udelat ve flashi prehrávač souborů, který bude přehrávat songy o nichž budou informace v databazi a bude načítat dane songy v mp3 formatu z webu. to už myslim že je dostatečný důvot proč flash a databaze propojovat. pak napriklad muzu udělat hodnoceni.
tnc
Profil
sorry. za ty chyby a preklepy
DoubleThink
Profil *
tnc

A pointa?

To cos tady napsal je sice pěkné, ale to je všeobecně známo. Můžeš poslat PHP scriptu požadavek z Flashe. PHP se pak spojí s DB a vrátí zpět potřebné data.

Ale otázka zněla jinak:
umí flash MX komunikovat pomocí SQL dotazu

NE neumí - ani nemůže umět
Flash musí vždy využít prostředníka (PHP, ASP, ColdFusion, ...), protože sám nemá práva komunikovat se serverovými datovými uložišti (stejně jako všechny ostatní klientské scripty)
tnc
Profil
jo jo. chapu. přiznavam svou blbost.
ale když jsme u toho. jde to neak přimo z flashe pomoci javascriptu???
napadlo me prave pomoci loadvariable(); to by mohlo fungobat nebo ne?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.