Autor Zpráva
yGor
Profil *
Nevite nekdo prosim zdali se da nejak ovladat obsah loadnuteho swf souboru prikazy z hlavniho swf?
FlashManiac
Profil
jasne...
zalezi ale na tom kam ho nahravas...
esli do MC nebo do vrstvy..
yGor
Profil
a kdy to teda jde a kdy ne? a to hlavni jak? jak odkazovat na mc ktery jsou v tom nahranym souboru?
FlashManiac
Profil
no to uz musis mit pripraveno tak ze s tim pocitas..
takze..
pokud chces nahravat do vrstvy..tak napises napr: _level10.clip_mc.play();
a pokud ho tam budes mit nahrany tak se akce provede

pokud budes nahravat do MC
tak napr: nahravaci_mc.clip_mc.play();
yGor
Profil
no takle to marne zkousim uz nekolik dni a vubec mi to nejde zprovoznit.

Myslis tim to, ze pak s celym tim souborem zachazim jako by to byl rovnou ten movieclip do kteryho jsem to nahral jo?
A jak se teda pak chova ten movieclip vevnitr? kdyz tam napriklad mam odkazy na _root toho souboru?
FlashManiac
Profil
no takhle...pokud mas nekde uvnitr toho nacitaneho swd prikaz _root(a nacitas to do MC) tak se ti to bude odkazovat na _root hlavniho SWF(tedy toho do ktereho to nacitas)
dam priklad

pokud to nahravas do MC(a to asi ano,jak vyplyva z tveho prispevku) tak pokud mas v tom nahravanem SWF prikaz
_root.gotoAndStop(30)
,ale v tom nahravacim SWF mas jenom 1frame, tak je to samozrejme chyba...

pokud chces ovladat ten nahravany SWF z nahravaciho musis mu vzdycky zaadresovat
_root.nahravaci_mc.nejakeObjektyVNahravanem.prikaz


pokud mas treba v nahravanem SWF v nejakem objektu nejakou adresaci o vrstvu vys(treba se v nejakem butonu odkazujes na hlavni casovou osu toho nahravaneho SWF), nesmis pouzit _root(tedy absolutni cesty) ale _parent(tedy relativni cesty)

pr.: v nejakem MC mas odkaz na promennou,ktera je deklarovana o vrstvu vys...
nezadas tedy
_root.promenna
, ale
_parent.promenna
tim se ti nebude jakmile to nahrajes do toho nahravaciho SWF odkazovat na _root nahravaciho, ale na jakoby _root nahravaneho...ktery je uz jen soucasti toho hlavniho SWF

snad je to pochopitelne..ja simyslim ze na 90% bude chyba ve spatne adresaci, protoze je to opravdu lehce prehlednutelna chybka
pokud muzu poradit tak si udelej nejaky cvicny projektik kde si to ozkousis jak to funguje a pak uz s timnebudes mit problemy.. ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.