Autor Zpráva
ouTsider
Profil *
Udělal jsem si prohlížeč obrázků kde na každym snímku je jedna fotografie a to všechno je jednen MC. V hlávní sscéně mám tlačítka na ovládání (next, previous), které když se zmáčknout buď MC s obrázky přeskočí o jeden snímek, nebo se o jeden vrátí..dále mám
dvě tlačítka který ovládají slideshow(play, stop) problém je v tom, že jednotlivý snímky jdou moc rychle, protože 20 snímků /sukundu
je moc rychlý přehrávání, aproto hledám něco jako: po uplinutí 3 sekund přeskočit na druhý snímek, můžete mi s tim někdo poradit? Děkuju..:-)
Wan-To
Profil *
window.setTimeout("volání JS", milisekundy);
ouTsider
Profil *
voláni JS ...nerozumim a to mám napsat na každej snímek?
Anonymní
Profil *
nedá se to udělat pomocí funkce: setInterval(); ale nevim přesně jaký parametry mám zadávat..
Wan-To
Profil *
Tak třeba funkce

var obrazek = document.getElementById("slideshow");
var adresa = "./obrazky/obrazek";
var index = 0;
var pocet = 10;
...
function nastavObrazek() {
index++;
if(index > pocet) {
index = 0;
}
obrazek.src = adresa + index + ".jpg";
}

function start() {
window.setInterval("nastavObrazek", počet milisekund);
}
ouTsider
Profil *
ten první script mám napsat kam?
Wan-To
Profil *
Dej sem zdroják své slideshow, já ti ho upravím.
ouTsider
Profil *
tohle je na tlačítku play:

on (release) {
_root.pic.play();
}


tohle na stop:-) :

on (release) {
_root.pic.stop();
}


no a v MC "pic" je deset snímků, na prvním stop();


pak sou tam jeste tlacitku na prepinani po jednom obrazku (prevframe, nextframe) ale to asi neni podstatný
Wan-To
Profil *
To jmá být ActionScript nebo JavaScript??? Na JS to rozhodně nevypadá.
ouTsider
Profil *
jasně že AS
ouTsider
Profil *
...sorry já myslel, že to je od začátku jasný že to je ve flasi :-)
Wan-To
Profil *
Já jsem si říkal, že když je to v sekci Jak něco udělat, tak že to asi Flash nebude... Tak s tímhle ti neporadím.
ouTsider
Profil *
no nic děkuju za snahu snad mi někdo poradí <:-]
ouTsider
Profil *
Můžete mi někdo poradit jak to udělat ve Flashi?
Hanz
Profil
ouTsider
To víš že jo! Promiň že tak pozdě, ale dřív jsem si toho nevšiml.
Ten AS bude vypadat takto:

setInterval(spustit, 5000);

function spustit() {
_root.pic.play();
}

Ten čas si uprav
ouTsider
Profil *
V debuggeru mi to píše chyby nepatří to funkction pod setInterval?
Hanz
Profil
ouTsider
A co přesně ti to píše?
Anonymní
Profil *
tak chybu to už nepíše, potom co sem to dobře sformátoval, ale nefuguje to. Mám tam tohle:

on (release) {
setInterval(spustit, 5000);
function spustit() {
_root.pic.play();
}
}

Anonymní
Profil *
Už mi to funguje, skript jsem dal na každý snímek s obrázkem, nevýhoda je ale že když jich budu mít 50 tak se docela uklikám a upíšu..
dal jsem tam tohle

stop();
setInterval(spustit, 3000);
function spustit() {
play();
}

Hanz
Profil
Anonymní
Moc tě nechápu. Kdyď jsi psal že to máš vše v jednom MC. Tak to nesměruj na ten MC a je to.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.