Autor Zpráva
Jurasek
Profil *
Prosím o radu. Vytvařím jednodušší animaci. Stránky animace bude rozdělena na dvě části. 1. Vlevo menu a vpravo hlavní část.

Menu se rozbalí a rozbalí se i pravá část.

1. Jak vložit do menu odkazy? (naběhnou tzv. katerogie - kontakty, o nas atd.)

2. Jak vytvořit aktivní část při stiskutí odkazu? Jednoduše řečeno kniknu např. na kategorii Kontakty a na časové ose je tato animace na lince na snímku 50 až 60, tak aby se spustila pouze daná animace a po přehratí snímku 50 až 60 se zastavila.

Děkuji moc za pomoc
FlashManiac
Profil
no udelas to jako tlacitko a pak das jen udalost onRelease
a gotoAndPlay(50) a na 60.snimku napises stop();
XXX
Profil
Tohle neni vubec dobre reseni, mit par odkazu a animace na jedne casove ose! pokud budes mit treba 8 odkazu, tak pro ne nedelej na hlavni casove ose treba 60 snimku s tim, ze kdyz kliknes na odkaz,tak mu nalezi treba 10 snimku, coz bude tvoje animace. na hlavni casove ose udelej pro kazdy odkaz prave jeden snimek a teprve do nej davej jednotlive animace, ktere vytvoris samostatne. kdyz budes mit treba 3 odkazy (napr home, kontakty a odkazy) tak das pro tlacitko kontakty_btn:

kontakty_btn.onRelease = function(){
_root.gotoAndStop(2);
}

... atd pro dalsi gotoAndStop(3), ...
a do techhle snimku das zvlast vytvorene movieClipy, ktere budou mit v poslednim snimku akci stop()

;-)
Jurasek
Profil *
Těmi jednotlivými animacemi myslíte jednotlivé scény??

Už jsem konečně přišel na to, jak tyto sceny vytvořit i přepínat.
Někde jsem našel, že na přechod se další scény se používá skript
např MENU 1:
On (Release)
Go to and Stop (Scene 2, 1)
End On

Jak se ale přidává? Když napíši několik textů např. MENU 1, MENU 2, MENU 3, jak mám k jednotlivým dát výše uvedený odkaz?
XXX
Profil
Jurasek

Sceny vubec nepouzivej. pracuj jenom se snimky ve scene 1 na hlavni casove ose. vytvor si nekolik vrstev. do prvniho snimiku si do jedne vrstvy udelej menu pripadne dalsi veci, ktere se ti budou opakovat ve vsech dalsich odkazech. Rekneme,ze budes mit treba 10 odkazu, tak budes mit na hlavni casove ose 10 snimku. budes tam mit nekolik vrstev. Napr spodni se bude jmenovat OBSAH, nad nim MENU a uplne nahore ACTIONS. v prvnim snimku ve vrstve menu si vytvor to menu, ktere se ti bude opakovat ve vsech dalsich snimcich. pak se presunes v te same vrstve na ten posledni snimek,rekneme ze to bude snimek 10 a das (F5) .. tim dosahnes toho,ze bude to menu ve vsech ostatnich snimcich. Do vrstvy obsah budes davat texty a proste vsechen obsah, co ma byt v jednotlivych odkazech, tzn. ze do prvniho snimku, ve kterem uz mas ve vrste MENU vytvorene menu, das do vrstvy OBSAH vsechen obsah, co chces mit na uvodni strance - Texty, obrazky, ... Pokud tam chces mit nejake animace, tak si vytvoris novy MovieClip - CTRL+F8, pojmenujes ho a z knihovny ho pretahnes do toho snimku na plochu. tim dosahnes toho, ze mas celou tuto stranku jenom v jednom snimku, ale pritom tam muzes mit spoustu pohybujicich se animaci, atd ;-) Rekneme, ze budes mit v menu polozky: HOME, REFERENCE, KONTAKTY, ... v prvnim snimku na hlavni casove ose ve vrstve obsah budes mit teda vsechno, co chces mit na strance home, ve druhem snimku ve vrstve obsah si vytvoris stranku reference, atd... zase tam muzes do toho snimku vytvaret ruzne animace - MovieClipy tak,ze si je vytvoris zvlast a pretahnes je z knihovny na plochu toho snimku. takhle si vytvoris vsechny stranky. pak uz das jenom do prvniho snimku hlavni casove osy do vrstvy ACTIONS skript, ktery ti osetri menu. rekneme, ze budes mit tlacitka v menu pojmenovane: home_btn, reference_btn, .... Script bude vypadat takhle:

home_btn.onRelease = function(){
_root.gotoAndStop(1);
}
reference_btn.onRelease = function(){
_root.gotoAndStop(2);
}

atd...

nezapomen si tlacitka pojmenovat jeste i v panelu propertis (instance Name)

;-)
Jurasek
Profil *
Můžeš mi prosím lépe popsat vytvoření tlačítka.
Popíšu nejdřív jak jsem jej vytvořil. Ve vrstve menu jsem vytvořil několik tz. tlačítek - HOME, KONTAKTY, CENIK atd. U každého z nich jsem udělal CTRL -F8 a dal Graphic. V knihovně se mi to uložilo. Nejde mi to však přenést do té plochy. Když ho přetáhnu na plochu, to si sice přitáhne, ale jak se panel ACTIONS a v nem je vlevo scena, tak se tam nic nepřidá.
Pochopil jsem to take tak, že když chci přidávat různé Actions Sripty, musí to v té cásti v Scena 1 být, ale nemohu to tam dostat.
Kde se to prosím nastavuje
XXX
Profil
Tlacitka nesims davat jako Graphic ale jako Button. Tím se ti ulozi do knihovny. pak kliknes na prvni snimek ve vrstve menu a pretahnes je na plochu. a skripty budes pridavat do panelu actions. kliknes do prvniho snimku vrstvy actions, das F9- otervre se ti panel actions a do toho das ten script ;-)
Jurasek
Profil *
Jeste jednou k tem tlacitkum, ted jsem si s tim par dni hral, ale zjistil jsem, ze kdyz udelam tlacitko napr. Kontakt a dam F9 , potom možnost vytvořit button, tam se mi otevře pole se čtyřmi možnostmi, při vypisu, označení atd. ,tak musim tlacitka vytvařet znovu.
Stejne je to i s animaci . Vytvořim si bokem animaci a když dám F9, potom animace, tak se mi otevře nové okno a musím celou animaci dělat znova.
Dá se to vyexportovat již z hotové animece nebo tlačítka, nebo musím nejdřív dát F9 a potom to vytvořit až tam?

Diky
XXX
Profil
F9 ti otvira jenom panel actions. nevim, jestli si se zpletl a myslis misto toho F8. Kdyz si vytvoris bokem animaci a mas ti v klihovne jako movieClip a pak chces vytvorit nove tlacitko, ve kterem chces mit tu animaci, tak vytvoris nove tlacitko a do kterehokoliv z tech 4 stavu pretahnes z knihovny tu tvoji animaci a mas ji v tom tlacitku ;-)
Jurasek
Profil *
Aha, jo myslel jsem F8, ale nějak se mi to pomychalo.
Zkoušel jsem, nevim sice jestli toho postupu, ale fungujeto.
Klikl na F8, spustilo semi co chci udělat a ja zvolil movie... Potom jsem vytvořil animaci v knihovně a přetahl a běží to.
Ale zjistil jsem, že u animace bokem se nedá nastavit rozměr. Jde to nastavit až když to vložim do animace hlavni.
XXX
Profil
No moc nerozumim tomu, jak to myslis s tou velikosti :( V knihovne velikosti nenastavis, to je jasne, ze to jde az kdyz to nekde umistis, nebo to musis delat hned jak to vytvaris ve spravnych rozmerech ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0