Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dredie Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 11. 2006, 12:42:35
zdravim,
prave na necem delam a dostal jsem se do problemu s takovou stupiditou, jako je onRollOver, ale nedava to smysl, tak se na to chci zeptat.... doufam ze pak budu za totalni lamu ;) nuze problem je nasledovny - mam menu, jako intro je tweenove naanimovane, v okamziku kdy se vse zastavi a dostane do pozic do kterych ma, ma zacit byt funkcni. Problem je v tom, ze at se snazim jak chci, flash odmita reagovat na udalost onRollOver. Zkousel jsem na to jednoduchy skript z frame1 main timeline _root.mainMenu.homeBtn.onRollOver = function() { trace("bla"); } - nefunkcni. Cesta je stoprocentne spravna, kontroloval jsem ji snad 100x a pouzil i automaticky vkladac, ale nic. Taxem si rekl, ze to trochu rozvrtam. Vzal jsem MCL mainMenu, zkopiroval vsechny framy do prazdneho souboru a vlozil je primo na root a zkusil tu akci znovu, nyni samozrejme skript vypadal takto: _root.homeBtn.onRollOver... a ejhle, ono to fungovalo presne tak jak melo!. Taxem ty framy vzal, zkopiroval je do prazdneho MCL, pojmenoval ho mainMenu a ten jsem vlozil na _root (-> vratil jsem se tam kde jsem byl) a po uprave skriptu do puvodni hodnoty (_root.mainMenu.homeBtn.onRollOver) jsem to zkusil a ono *****..... absolutne to nechapu. Je to tak trivialni ze nerozumim tomu, co se muze posrat.... zkousel jsem si jinde udelat 3 vnorene symboly a na ten nejspodnejsi adresovat, vsechno slo bez problemu... ale v tomhle MCL to proste flash nechce pripustit!!! CO TO JEEE????? |
||
dredie Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 11. 2006, 12:45:59
Hehe tak tohle je uplne nejvetsi haluz - zrusil jsem tweening a reaguje to tak jak ma..... mimochodem ta animace probehne pred tim, nez se snazim s menu interagovat, dal jsem tam projistotu jeden frame navic, ale k nicemu. Setkali jste se nekdo s necim takovym???
|
||
dredie Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 11. 2006, 12:56:40
tak dotretice vseho dobreho jsem na to uz asi prisel - vzhlede k timingu jsem mel pred zacatkem kazdeho tweenu prazdne misto.... zrejme zacatecnicka chyba bylo to, ze jsem prvni keyframe nechal prazdny jelikoz jsem ho nepotreboval, pouzity keyframe byl az ten kdy animace zacinala (cca 40. frame) - jenze kdyz jsem nechal prvni keyframe prazdny, nic nereagovalo, taxem ho zaplnil a uz to jelo.... akorat teda nechapu proc to s prazdnym prvnim keyframe jede na root ale ne v MCL...?
|
||
DoubleThink Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 11. 2006, 13:20:40
Setkali jste se nekdo s necim takovym?
Dnes a denně. Co opravdu Flash umí, je udělat z malých chyb velké. Kdo se někdy snažil odbugovat rozsáhlejší scripty mi dá za pravdu. ActionScript je totiž málo robustní engine. Velice ochotně si plete typy objektů (mám třeba negativní zkušenost s MC, kde se v názvu vyskytuje "interval", a takové podobné hrátky). Syntaktické chyby se dají odhalit poměrně pregnantně, ale libovolně triviální systémovou chybu člověk odhaluje v intervalu 2hodiny až nekonečno. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0