Autor Zpráva
Cob
Profil
AS neumim, tak bych potreboval radu (blbuvzdornou), jak na jedno konkretni misto ve flashi nacist 5 obrazku, zobrazenych pod sebou - nacitanych z externi slozky, kde tyto jpgy budou. Metodou pokus omyl jsem se nedopatral reseni :( Za pripadnou pomoc dekuji.
FlashManiac
Profil
hmm tak Flash5..
no to asi bude porod:D uz jsem v nem dlouho nedelal..resp ja se na nem jen ucil.jinak jsem zacal od sestky..:D
tak ci čéče ani nevim esli F5 dokaze externe nacitat jpg.. je dost mozne ze ne ale pokud ano mel bys stacit tento skript:
_root.createEmptyMovieClip("clip_mc",1);

clip_mc.loadMovie("cesta k souboru");


ale pokud by tohle neslo..
tak mas dve moznosti:
1/prejit na vyssi verzi flashe(mam ten pocit ze F6 uz externe jpg davala), f7 uz na 100%
2/udelat rucne z kazdeho jpg samostatne SWF a to pak nacitat tou metodou loadMovie

ale jak rikam nejsem si vubec jisty jaka je podpora externe nacianych formatu u F5
dredie
Profil *
4 maniac: myslim ze jde o 5x jpg, ne flash5 ;)

4 cob: videl bych to na neco takovehoto:

var xpos:Number = <cislo ktere udava pocet pixelu odsazeni na ose X>;
var yspace:Number = <cislo ktere udava mezeru mezi obrazky na Y>;

var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
var myListener:Object = new Object();

for(i=1,i<5,i++){
var myReference = myMCL.loadClip("slozka/obrazek"+i+".jpg", i);
myListener.onLoadComplete = function (myReference) {
myReference._x = xpos;
myReference._y = myReference._height*2 + yspace;
}
}

tohle by mohlo fungovat... za predpokladu, ze vsehny obrazky maji na y stejny rozmer, ale je klidne mozne ze cela logika je uplne blbe a je to totalni nesmysl ;) nejsem ted u stroje s flashem abych to mohl vyzkouset....


D.
dredie
Profil *
hmm hmm tak je to blbe, ptze loadClip vraci boolean a ne movie clip, takze to ani nepouzivej :)

D.
Cob
Profil
:) Dekuji - ale zjistil jsem, ze potrebuji neco trochu jineho, viz to tema ohledne poptavky znalce AS. Jinak skutecne 5x jpg a ne flash5..
dredie
Profil *
4 cob:

no to se da udelat tak, ze vezmes jeden obyc TXT soubor do kteryho napises promenny, napr. kolik obrazku a swf ta slozka obsahuje... to nactes do flashe a upravis tu for smycku podle toho. Ten zbytek je podobnej tomu co jsem tam mel az na to, ze misto myReference be se melo pouzit eval();

D.
FlashManiac
Profil
COB

:) :) :) sorry ale spatne jem si to precetl..:D stane se..
no pokud tedy chces nacitat 5 obrazku.. tak to udeleje takhle
for (var i:Number=1;i<=5,i++){
_root.createEmptyMovieClip('jmeno'+i+'_mc',_root.getNextHighestDepth() );
_root['jmeno'+i+'_mc'].loadMovie('cesta k souboru'+i+'.jpg');
}

tohle ti vytvori nove MC a nacte ti do nic ty obrazky.
pak uz jen jednoduse posunujes s temaMC na potrebne souradnice..
a jsi vyreseny

sorry ze jsem si to poradne neprecetl..>:o

ale snad to upotrebis i jinde..kdyz rikas ze chceszase neco jineho
SHato
Profil
mne to mení suradnice ale vsetkych naraz.. toto je kod:

var nazov:String = "obrazok"+i+"_mc";
var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
for (var i:Number = 1; i<=5; i++) {
j=i;
_root.createEmptyMovieClip(nazov,i);
_root[nazov].loadMovie("fotky/roza"+i+".jpg",++j);
_root[nazov]._x = i * 100;
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.