Autor Zpráva
fred
Profil *
potrebuju hodit na veb pristup pod heslem...dam priklad neco jako na mail ale potom co se zada uz meno a heslo zobrazi se to co budu chtit... pls
BaTeCzKo
Profil
Nevím jak v ActionScriptu, ale není toto lepší udělat normálně pomocí php+sessions?
fred
Profil *
no mozna jo ale este tak umet v php :D
BaTeCzKo
Profil
fred
Nemyslím si, že ActionScriptem by to bylo jednodušší. V php stačí umět nastavovat a číst sessions. Ale pokuď by tam mělo být větší množstvím uživatelů, je lepší použít i MySQL. :)
fred
Profil *
nedal bys me prosim tvoje icq a poradil me prez nej presne jak na to .... umim html a css a ted sem se pustil do action...a php bych taky bral :)
BaTeCzKo
Profil
246651717
Timy
Profil
No a má to být nějak interaktivní (jako registrace apod) anebo jde jen o to skrýt určitou část stránky pro pár vyvolených lidí, kteří budou znát heslo?
fred
Profil *
spis to druhy...
fred
Profil *
spis to druhy
BaTeCzKo
Profil
fred
jo jestli je to jen pro par lidi, tak to jde i bez mysql, to je jasne
XXX
Profil
No tak pokud ti jde jen o tohle, tak staci, kdyz das na ten snimek, ve kterem budes zadavat to heslo skriptik:

if(nazevTvojehoVstupnihoPole.text == "tvojeHeslo"){
gotoAndStop(5); // misto 5 das libovolne cislo snimku, na ktery se chces dostat
}else{
nazevTvojehoVstupnihoPole.text = ""; // muzes tady dat cokoliv, co se ma stat, kdyz bude heslo spatne
}
Timy
Profil
XXX
tipl bych, že to nebude moc bezpečné, protože můžu kliknout pravým na animace i dát párkrát play a dostanu se dál i přes heslo...
XXX
Profil
Timy
No taky muzes zakazat, aby to play v kontextovem menu bylo, cimz tento problem odpada ;-)
BaTeCzKo
Profil
Asi bych nedoporucoval zaheslovani na strane prohlizece a nejakeho flashe - spise primo serverove pomoci php.
Timy
Profil
XXX
Ale je to zbytečné riziko :-)

BaTeCzKo
K tomu není moc důvod, flash na tohle stačí...
dredie
Profil *
tohle je spatne reseni, decompiler ti rozifruje kod a zjisti jake ma heslo byt, popr. zjisti odkud se nacitaji data pro hesla (predpokladam externi txt) a na to se pak muze kazdy podivat... lepsi je to resit pres PHP
XXX
Profil
Timy
no ted netusim, co je tim tvym zbytecnym rizikem ;)
BaTeCzKo
Profil
dredie
presne tak
Timy
Profil
XXX
No že musíš ještě vypínat to kontextové menu. Jednou na to zapomeneš a je to v háji...

dredie
Určitě to rozluští i kompletní ActionScript? (nevím, nikdy jsem to nepoužil, ale nechce se mi tomu moc věřit...)
XXX
Profil
doporucuju cele to prihlaseni dobre schovat, treba pouzitim malinkeho neviditelneho tlacitka, dulezite je vypnout handCursor. Pokud clovek netusi, ze tam nejake "tajne" data jsou, nebude je hledat ;-)
Nio
Profil *
Nevim, nevim, podle mého je každá technologie lepší na něco jiného. Flash je výborný na animace, ale na heslování je lepší jak už na začátku byla zmínka php a sessions, lepší šifrování a bezpečnější.
dredie
Profil *
4 timy: podle mych informaci existuji decompilery na swf soubory, ale ja je nikdy nepotreboval a ani nepouzival.

Jinak reknu to takhle - je jasne ze pokud se jedna o nejakou osobni stranku atp., neni uplne potreba resit zabezpeceni, protoze kdo by mel zajem na tom se do nejake takove stranky nabourat. Oproti tomu pokud se jedna o neco, kde by mohly vzniknout vaznejsi skody, nesetril bych usili a zkusil bych vyresit to PHPcko popr. se obratil na nekoho, kdo ho umi. Lepsi se vic namakat, nez pak mit pruser.

D.
Faky
Profil *
Zdravim všechny. S tim actionscriptem fakt moc dík, jsem to hledal všude, zkoušel jsem všechno a nic. No, a nakonec se to dozvim tady .... ....vždycky jsem tam dělal chybu, že jsem napsal :
if(nazevTvojehoVstupnihoPole = "tvojeHeslo"
. No, a to nefunguje . Tak fenks :D .....
XXX
Profil
Faky
Jj, tady jsi na kvalitni diskusi ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.