Autor Zpráva
Ladza
Profil
Ahoj,

prosím Vás mám tady malej problém...je to maličkost, jen by mě zajímalo kde mám chybku..jeslti v javascriptu nebo v action scriptu....
v action volam do javascriptu funkci, ale v as chc ido toho vlozit pro menou..to jsem dosud nedelal, tkaez nevim jeslti to ma mdobre..tedy cast ve Flashi:

on (release) {
getURL("javascript:pop_up("+_global.picture_2_+")");
}

-tady nevim jeslti jde takto do te funkce vlozit promena z as...z hodnotou obrazku, ktery chci nacist pote v js do pop upového okna

tak tedy v html strance kde mam flash mam nadeklarovanou funkci pop_up()

<script language="JavaScript">
function pop_up(adresa) {
window.open("./Foto/Links/"+adresa, '_blank', 'toolbar=no,resizable=no,width=800,height=600');
}
</script>

v js umim velky kulovy..sic je to podobné s as, ale hádám že tam mám chybu...kdyby ji někdo viděl-já nan ní nemůžu přijít- budu moc rád, když ji zveřejní :-D děkuju mnohokrát
FlashManiac
Profil
no pokud bych se mel zamerit jen na AS..(bo v JS umim take velike prd) zarazi me tohle:
_global.picture_2_ tak se ti jmenuje ta promenna ci co to tam chces vkladat?? zajimalo by me co ta promenna obsahuje...
dle toho JS soudimz e by mela obsahovat neco jako obrazek.jpg

protoze se mi nejak nezda ze by tam nekde mel byt problem..zkus si prekontolovat ty nazvy tech promennych globalnich..
jinak promenna (resp. zretezeni promenne a stringu) mozna je.. takze nejak nevidim potiz v tomze by tam mela byt principielni chyba(teda co muz rict v tom AS,s tim JS si nejsem jisty)
takze to zkus prekontolovat
Ladza
Profil
s tou promenou nemej strach, spis si myslim ze jde o JS...je to celkem velkej projekt a ta promena, z toho jde logicky... :-D al ei tak dik
mik
Profil
mno, promena je sice pekelná, ale buiz.
funkci v AS bych prepsal na (s apostrofy pro JS):

getURL("javascript:pop_up('" + _global.picture_2_ + "')");

problem by mohl byt jinde.
zkus si napstat jednoduchy test treba s alert()

getURL("javascript:alert('test')");

pokud ti to nebude fungovat, zkontroluj si jakou verzi flashe a actionscriptu
pouzivas na publikovani.

pokud pouzivas actionScript2 (i když nemusis nutne využívat jeho funkce) a publikujes do
flashe verze 8, musíš použít actionscript objekty na komunikaci s javascriptem.
klasická stará metoda pres getURL je zakázaná a prostě ji nerozchodíš.

příklad najdes v helpu
hledej externalInterface, addCallBack
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.