Autor Zpráva
Simi
Profil *
Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak udělat ve flashi odkaz na soubor test.zip tak aby se nabídlo jeho uložení. Používám fci getURL a v XP se mi vždy zobrazí v okně již uvnitř souboru ZIP (tedy zabalené soubory) na místo uložení.

Také mám problémy s odkazem na email s použitou fcí mailto: kdy se mi neotevírá muj výchozí "outlook" v podstatě to nereaguje. Není možné že je to dáno tím že je odkaz u vnitř mc na stránce která se načítá do jiného SWF?
Děkuji za pomoc či rady
Hanz
Profil
Simi
S tím archivem *.zip bohužel nejde na 95% nic udělat :o( -- je to "chyba" Windows (mám třeba taky XP a normálně mi to nabídne stáhnutí, ale vím že kámošovi to dělalo taky)-

S tím <a href="mailto:">mailto:</a> To má vypadat takto:
on (release) {

getURL("mailto:email@gmail.com");
}


To asi víš, ale mi to jde normálně a to i když to načítám.

PS: Když to zhrnu tak sem ti asi moc nepomoch že :o( --> ale nic se nedá dělat jsou tochby a ty nejsou ve Flashi ale spíš ve windowsech !
Ondra
Profil
Ahoj,
s tím prvním dotazem ti neporadím, protože sem to nikdy nezkoušel takže nevím.

A ten druhy dotaz.
Ja osobně si myslím že to načítaní jednoho SWF do druhého by nemělo ničemu vadit zkus si vytvořit tlačítko a dej mu akci:
on (release) {
getURL("mailto:nejakaadresa@diskuse.cz?subject=Diskuse");
}

Subject = předmět
Třeba ti to pomůže :-)
Simi
Profil *
A co si to zjednodušit a načíst celou stranku html do flashe...pokud to nějak jde? jde to? to by pak ten problem se soubory a DOWNLOAD řešilo...snadná úprava a vše
Hanz
Profil
Simi
Stránka v HTML nejde! Ale jde načíst text formátovaný pomocí HTML a jeho součástí mohou bý samozřejmně i odkazy. Takže Jde načíst text, který by na ten soubor odkazoval, ale nevím jestli by to tvůj problém vyřešilo.
Versus
Profil *
Zdravim. Je to jednoduche :D

Pouzij tridu LoadVars, konkretnje methodu LoadVars.send ( );

////////////////////Kod/////////////////////////

//Pouzivam jako tlacitko Button component
import mx.controls.Button;

//definice promennych

// LoadVars object
var downVars:LoadVars = new LoadVars ( );

//listener object pro tlacitko
var clickObj:Object = new Object ( );

//vytvareni tlacitka a definice
var _btn:Button = _root.createClassObject ( Button, "_btn", getNextHighestDepth ( ), { _x: 20, _y: 20, label: "download" } );

//Povoleni komunikace z jinym serverem ( pokud file na stazeni fizycky nachazi na jinim serveru nez swf soubor )
System.security.allowDomain ( "www.mojaDomena_1.cz", "www.mojaDomena_2.cz", "www.mojaDomena_2.cz" ) //atd...


//defenice funkce pro udalost "click"
clickObj.click = function ( ):Void
{
downloadFile ( "downTest.rar" );
}


function downloadFile ( _fileDown: String ):Void
{
downVars.send ( _fileDown, "_self" );
}

//prirazujeme udalost "click" tlacitku;
_btn.addEventListener ( "click", clickObj );

//a je to


Funkcni priklad a soubor na stazeni -

http://versus.europin.org/examples/filedownload/

Versus
Hanz
Profil
Versus
Tak to jo !! To čumím :o(
Nechceš mi napsat kde ses to naučil??
Simi
Profil *
Bože proč se citím jak .... no lidi nejsem nějakej velkej skryptař a potřeboval bych tam použít svych symbol a cest... tak konkretne me tlacitko ma název instance test_btn a muj soubor ke stažení se nalézá ve složce download a jmenuje se test.zip....cesta tedy nejspíš "download/test.zip" mužete to konkretizovat k těmto věcem přeci jen z FLASHEM dělám jen pár dní ač o tom to "nejspíš" určitě není...herfněte ještě s konkretizováním děkuji
Hanz
Profil
Simi
Já ti to zjednoduším. Dej na to tvoje tlačítko (ne komponentu Button) toto:
on (release) {

var downVars = new LoadVars();
downVars.send("download/test.zip", "_self");
}
Hanz
Profil
Jo a teď jsem si všiml že tam píše povolení komunikace s jiným serverem tak ten kód bude vypadat takto:

on (release) {

System.security.allowDomain("www.mojaDomena_1.cz", "www.mojaDomena_2.cz", "www.mojaDomena_2.cz");
var downVars = new LoadVars();
downVars.send("download/test.zip", "_self");
}
Versus
Profil *
To Hanz:
No naucil sem to sam z pomoci helpu ve Flashi, plus vsechny mozni knihy, taky 4 roky praxe... :D.
Tridu LoadVars se da taky viborne vyuzit i na komunikace z server-side jazykamy bez refreshe stranky.
Zaklad [url=http://versus.europin.org/examples/sendAndLoad/
]http://versus.europin.org/examples/sendAndLoad/
[/url]
Praktycke vyuzyti - www.mobilizace.cz ( resp. sekce Editor)


Sorry za cestinu - nejsem cech.

Versus
Anonymní
Profil *
nj tak jsme to zkusil udělal a dělá mi to to samé...jde to na tu cestu...a otevře soubor TEST.zip takze se mi tam zobrazi explorer ve kterem jsou vsechny soubory misto toho aby se mi nabidlo ulozeni tak jako se deje u VRSUSe na te ukazce...v čem je zakopanej pes?
Hanz
Profil
Anonymní
Jak jsem psal už na začátku, chyba je u tebe a né ve Flashi! On to zkusil, protože mi i mu to funguje, a řekl bych že skoro všem! Problém je u tebe. Udělat to nejde.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.