« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Crashik
Profil *
Lez načíst do FLASH soubor TXT? jen prostý text pro účel aktualit?
Hanz
Profil
No tak dělá se to takto:
var nacti:LoadVars = new LoadVars();

nacti.load("nazev_souboru.txt");
nacti.onLoad = function() {
cesta_k_textovemu_poli.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt;
};


Pokud chcete zabránit tomu, aby se text načítal z cache (po aktualizování textu by se nějakou dobu načítal ten starý) tak takto:
var cislo=Math.random()*Math.random()*Math.random()

var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("nazev_souboru.txt?"+cislo);
nacti.onLoad = function() {
cesta_k_textovemu_poli.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt;
};


Má to jedinou chybu a to tu že vám to nebude načítat text pokud to budete skoušet doma, funguje to jen na serveru.

Text v *.txt souboru může vypadat například takto:
&nazev_promenne=vas_text&_nazev_druhe_promenne=dalsi_text

Můžete samozřejmně použít k formátování základní HTML tagy jako je:
<b></b> , <i></i> , <u></u> , <br> 


Můžete také formátovat pomocí CSS, ale jen pomocí základního což je:
disply

textDecoration
font-size
font-family
font-weight
text-align
text-indent
color
text-style
marging-left
marging-right
Crashik
Profil *
Tak jsem vše udělal a funguje to jen mi to načítá text bez diakritiky:( jak na to??? mám místo diaktitiky čtverečky
Hanz
Profil
Crashik
Jo zapomněl jsem na tu maličkost, která dělá problém každému kdo začíná. Na to co jsi se právě zeptal se ptá snad každý!! :o)
Ulož ten externí TXT soubor v kódování UTF-8 a je to!
Crashik
Profil *
Ajaj a jak nejlépe a nejednodušeji převest nebo rovnou uložit soubor TXT do tohoto formátu? dělal jsem to proto aby uživatelka ""starší paní" :)) zvládla obměnit aktualitky:)) poradíte mi ještě nějaký jednoduchoučký způsob?? Děkuju za ochotu a vřelost zabývat se pi problémem který tu je poněkolikáté
Hanz
Profil
Crashik
Otevři si to v obyčejním Poznámkovém bloku :o) a dej Uložit jako.. a tam je položka kódování tak vyber UTF-8
Crashik
Profil *
Ježiš tak to jsem ostuda...:)) kuju... to mě netrklo jako první jsem hledal převaděče a našel jsem ale tohle je lepší:)) No to je děs...
Hanz
Profil
Crashik
No vidíš já jsem ani nevěděl že nějaké takové převaděče existují :o)
Menhir
Profil *
Sím sím, myslím, že to jde udělat o něco jednodušeji. Stačí do jednoho frame definovat loadVariablesNum("soubor.txt", 0); a do druhého pak vložit Dynamic text. Ostatní je stejné.
Hanz
Profil
Menhir
To možná ano, ale to co píši výše je elegantnější. Možná se to na první pohled nezdá, ale pokud dudete chtít s načtenými daty ještě trochu více pracovat je to lepší. Je tam kontrola načtení, která se může dost hodit.
takasija
Profil *
hmm.. nacitani textaku do flashe.. fajn.. a co takhle nacitani session do flashe? jde to??
takasija
Profil *
pro upresneni.. session soubor na serveru (apache) .. asi nejak upraveny loadVariables?
takasija
Profil *
jestli to nejde, napiste nekdo, diky
Hanz
Profil
takasija
Já se v session nevyznám, ale pokud je to soubor, který je na serveru a jeho obsahem je text tak by to mělo jít přez normální načítání. Pokud to nejde tak to nejde.
takasija
Profil *
diky, diky, casem se pokusim to vyzkouset, pak to kdyztak sem pastnu.
Fio
Profil *
Můžete také formátovat pomocí CSS, ale jen pomocí základního což je:

disply
textDecoration
font-size
font-family
font-weight
text-align
text-indent
color
text-style
marging-left
marging-right

chtěl jsem se jen zeptat jestli toto má být normálně v hlavičce toho dokumentu s odkazem na externí css a nebo to má být součástí hlavičky mezi tagy <style>...</style>

a nebo nakonec jako <p style="....

Dík za odpověď, F
Hanz
Profil
Fio
Je více možností. Může to být buť :
1) <p style="....
2) Načítáno z externího souboru (né jako v HTML ale načítáno Flashem)
3) Přímo ve Flashi
Fio
Profil *
díky.

objevil jsem tady na foru skriptík, který načítá externí css, takže problém jest vyřešen.
Delltar
Profil *
Hmm, a kdyz proměnné nactu, můžu je ve filmi obmněnit (treba imput textem) a ony se uloží do*.txt v obmněněné podobě??? pokud ne, jak mám proměnné do *.txt uložit přímo z filmu. Díky
Hanz
Profil
Delltar
Musíš použít PHP
Tomis
Profil *
lze nejak menit velikost obrazku nacitanych pomoci loadVars umistenych v HTML text, klasicky <img src="..."> ale zadny parametry jako HEIGHT nebo pomoci style="height:...px" nic nefunguje, nevite co s tim?
Hanz
Profil
Tomis
height="HODNOTA";

By mělo fungovat. Jestli ne tak děláš někde chybu.
jiriK
Profil *
poradte prosim, kde to je? cituji Fia:

"objevil jsem tady na foru skriptík, který načítá externí css, takže problém jest vyřešen."


diky.
Hanz
Profil
jiriK
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=21&topic=7 088
wurst
Profil *
Chtel jsem se optat...
slo by nejak nacist z txt souboru odkaz?(neumi to byt txt)...
Mam na mysli vtvoreny buton a jemu priradit url...ktera by se nacitala externe...
abych ji mohl zamenit,aktualizovat podle potreby...
wurst
Profil *
sorry preklep:
...oru odkaz?(nemusi to byt txt)...
Hanz
Profil
wurst
No nevím v čem je problém. Dělá se to úplně stejně jako normální text.
master
Profil *
- do flashu sa daju premenne nacitavat z *.txt suboru.

- flash vie zapisovat do suboru pomocou php.

? vies flash citat premene z php ?
machine_9
Profil *
asi tam nefunguje neco jako escape sekvence co??
nacitam z textaku vice promennych a v textu teda musi byt misto mezer symboly +, ale ja potrebuju nacist z toho souboru "+" a me to nacte jako mezeru

nevite nekdo jak na to?

dikyyyy
xhornx
Profil
2 Hanz:

Zdravim. Koukal jsem na Váš starší příklad:


var cislo=Math.random()*Math.random()*Math.random()
var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("nazev_souboru.txt?"+cislo);
nacti.onLoad = function() {
cesta_k_textovemu_poli.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt;
};


a jelikož mám projekt na internetu a používá načítání externích txt souborů, zkoušel jsem ho, ale stále se mi stávalo, že po aktualizaci a změně textů v txt souborech, se mi v prohlížeči (hlavně Firefox) text na stránkách neaktualizoval a zůstával beze změn. Chtěl jsem se proto zeptat na 2 mé postřehy:

1) nemá být v prvním řádku na konci středník? po ...... random()
2) pokud v každém txt souboru mám jen jednu proměnnou, nemusím používat znak "&"? Uvádíte příklad:

&nazev_promenne=vas_text&_nazev_druhe_promenne=dalsi_text

a já v txt souboru používám:

text=Ahoj.....

(na každý odkaz na webu používám jiný txt soubor)


Předem děkuji za odpověď, moc by mi pomohla.
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: