« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Hanz
Profil
marv
Protože text načítáš do _rootu ale v tom MC se na _root neodkazuješ.
Stačí například změnit "htmltext" na "_root.htmltext"
Hanz
Profil
nowastar
Jednoduše proto, že se dá kontrolovat. U toho jednořádkového AS si nemáš žádné události, což je velká nevýhoda. Proto třeba vznikají problémy, jako kvůli kterému tu píše.
Nowastar
Profil *
no a nemohli by ste lepsie vysvetlit ten prvy script? co kde sa pise?
marv
Profil
Moc dekuju Hanz,
uz to vazne funguje jak ma.
nowastar
Profil *
marv, nechces sa teda podelit ako si to vyriesil?
XXX
Profil
nowastar

Co treba trosku pohledat v helpu Flashe nebo na Googlu ;) Vsude jsou mraky prikladu na nacitani externiho textu. Je smutne, kdyz jde nekdo radeji na forum a necha si vsechno najit nebo vysvetlit, nez aby zadal par slov do vyhledavace :(
morce
Profil
zdravim,
mam jiny problem, potreboval bych priradit ty promenne v txt k vice textovym polim, jde me to na pevno viz:

cesta_k_textovemu_poli1.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt1;
cesta_k_textovemu_poli2.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt2;
cesta_k_textovemu_poli2.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt3;


ale uz ne dynamicky napr pomoci cyklu a nacitat to do Array, absolutne nechapu jak se daji spojovat promenne jako je to napr u PHP a jak muzu k dynamickemu textu ve flashi priradit hodnotu z Array

diky za kazdou radu
XXX
Profil
morce

for(var i:Number = 1;i<4;i++){
var textovePole:String = "txt"+i;
var promenna:String = "promenna"+i;
cesta_k_textovemu_poli_bez_textoveho_pole[textovePole].htmlText = nacti[promenna];
}
Fafka
Profil *
Mám následující problém:

v data.txt mám string: "Ahoj, tohle je text".

potřebuji ho dostat do flashe, aby byl string načtený z data.txt jako např. proměnná "_root.nadpis"

Děkuju moc za nápady...
Stv
Profil *
Zdravím všechny zde přítomné.
Můj úkol: Načíst text z externího souboru v ActionScript 3.
Prozatimní výsledek: Zkoušel jsem se dívat po všemožných forech, ale všude jsem našel pouze to co je uvedeno tady:

var nacti:LoadVars = new LoadVars();

nacti.load("nazev_souboru.txt");

nacti.onLoad = function() {

cesta_k_textovemu_poli.htmlText = nacti.nazev_promenne_v_txt;

};


Jenže takto mi to funguje v AC1, ale ne v AC3.

Píše to chybu: 1180: Call to a possibly undefined method LoadVars. - var nacti = new LoadVars();

A jelikož jsem téměř naprostý začátečník, tak by se mi hodil nějaký help/advice :)

Díky předem a omlouvám se, jestli to tu již je zodpovězeno.
Stv
Profil *
Už jsem vyřešil. :)
XXX
Profil
Fafka
Cekas, ze ti nekdo popise, jak vyresit tvuj problem? Co si procist prispevky tady v tom vlakne ;) Celou dobu se tady resi nacitani textu z textoveho souboru do Flashe. Tve reseni je popsano hned v prvnich prispevcich. V TXT souboru nemuzes mit jen samotny text, jak popisujes, ale musis jej mit v urcitem formatu, ktery je take uveden v prispevcich na zacatku vlakna. A pro priste zkus trosku pohledat, nez se zacnes ptat ;)
Stv
Profil *
Hm, mám další problém, asi to není jen v rámci actionScriptu, ale celkově Flashe, nicméně to asi taky spadá do tohoto topicu:

Mám banner, kterej má být lehce obměnitelnej - external text + image.

Ale musí se tam něco hýbat, probíhat tam nějaká animace, jinak bych to mohl udělat i jinak.

A teď v čem je problém. Animace běží, na první pohled je vše ok, ale když jsem zjistil, že při každým loopu (proběhnutí animace a vrácení se na začátek, aby mohla proběhnout znovu) se text a obrázek z externího souboru načítá znovu, tak jsem se celkem zhrozil, kolik zbytečných dat tam probíhá.

A proto se ptám jestli nějak nelze zařídit aby se ty data načítali pouze jednou. Napadá mě řešení, že bych se nevracel úplně na začátek, ale nějak (pokud to vůbec jde) se vracel těsně za načtení informací z externích souborů. Třeba na frame 2. Příkaz/syntaxi na skok na určitý frame bych si asi našel i sám, spíše mě zajímá jestli se to tak dá vyřešit.

Díky.
XXX
Profil
Stv
Priste s novym problemem zaloz nove tema. Pokud pokracujes v jiz zalozenych tematech, diskuse se stava neprehladnou a spatne se pak vyhledavaji odpovedi na urcite problemy. A kdyz ke vsemu novy prispevek dobre pojmenujes, bude pak i pro ostatni jednodussi najit to, co potrebuji a nebudou se tady muset ptat znovu. Jinak reseni tveho problemu je tady. Je to trosku neco jineho, ale princip je uplne stejny ;)

Jinak skoku na urcity snimek urciteho MC primo z nej dosahnes prikazem
this.gotoAndStop(cisloSnimku)
pripadne
this.gotoAndPlay(cisloSnimku)
v pripade, ze chces aby se MC prehraval i dal za tento snimek ;)
Stv
Profil *
Super, díky moc, s tím skokem na snímek těsně za načtením funguje, asi to není nejčistší, ale funguje to :)

A sorry, myslel jsem si, že to bude spadat do tohoto topicu :)
Fafka
Profil *
Právě na to jsem se ptal - jestli je možné načítat přímo text z txt souboru, který není v určitém formátu - je mi právě divné, že to nejde, když by to bylo tak užitečné... Proč to Flash neumí?? Daly by se využívat veřejně dostupné aktualizované txt informace...

Kdyby někdo měl jiné řešení, než že to neumí, tak mě potěší :-)

Zdarec kavalec
Stv
Profil *
Jde načítat text, kterej není zformátovaný, alespoň já jsem to tak udělal :)

var request:URLRequest = new URLRequest("myTextFile.txt");

var loader:URLLoader = new URLLoader();

loader.addEventListener(Event.COMPLETE, loadComplete);

function loadComplete(event:Event):void {

trace(loader.data); // textfile.txt contents
myText.text = loadr.data;
}

loader.load(request);


Je to vytažený z nějakýho složitějšího příkladu, ale funguje to v AS3.
GSWmartin
Profil
Dobrý den
Mam stránky které jsou kompletně udělané ve flashi a chci udělat kompletní načítání externích dat. Ale problém je vtom že jsem se zasekl na společném načítání obrázků a textu. Ono to podstatě není tak složité umím načíst jak text tak obrázky do pole, ale třeba jsem nemohl přijít na to jak vycentrovat ten obrázek. Nejde to jednak přes CSS styly a ani kdy vložím do textu tento kódu <p align=“center"><img src=“…“></img></p>. Další problém je vtom že tomu danému obrázku chci přiřadit mc s knihovny. Na internetu jsem našel že do toho daného obrázku musím přidat id=“nazev“ a ono to funguje jako instalace, ale nějak mi to nefungovalo. A poslední dotaz lze pomoci příkazu attachMovie vkládat s knihovny přímo do nějakého mc? Potřebuji dosáhnout toho aby se mi ten mc s knihovny vložil do jiného mc.
SHato
Profil
tak a nevim.., ale urcite by som nenacitaval obrazky do textu a zaroven im priradovat nejaku akciu.. ak som dobre rozumel.. ja by som to riesil cez loadMovie() a dalej uz sa da s tym vsetko.. BTW: obrazok v textaku vo flasi nevycentrujes.. maximalne zarovnas na lavo alebo na pravo.. (ak to niekto vie nech sa ozve..:D )

nejakyMC_mc.loadMovie("obrazok.jpg");
GSWmartin
Profil
Asi jsem zapomněl podotknout důležitou věc, ten text a obrázek musí jit scrollovat. Já si tam právě nemůžu dovolit aby část byla statická a část dynamická (scroll). Já raději napíšu kompletní problém nebo spíš požadavky. Chci dosáhnout toho že budu mít na servru složku a do ní se bude vkládat obrázek a třeba xml soubor. Po nahráni se automaticky upraví text pomoci css stylu a ten obrázek se nějakým způsobem zakomponuje mezi ten text. Dalším požadavkem je že ten obrázek bude po nahráni přiřazen do určitého mc. Výsledkem bude to že ten obrázek bude mít vlastnost tlačítka s určitým efektem. Možná to takhle ani není možné, ale moc by mi pomohlo kdyby mi někdo alespoň poradil jak číst s xml souboru aby to viděl actionscript.
Uvedu příklad:
XML - <img id=“obr“ src=“image/01.jpg“></img>
Actionscript – obr._alpha = 10;

Výsledek raději napíšu obrázek načteny s XML souboru má alphu 10%.
SHato
Profil
tak toto co ches nejde.. dynamic text toto nevie.. vie len zakladne upravy pomocou html a css.. nacitat obrazok zo XML ide len do MC.. a skrolovatelne animovane obrazky s akciami sa daju spravit len pomocou MC.. len to si uz vyzaduje znalost AS.. aspon tu zakladnu.. ;)

ak sa mylym tak ma opracte.. ale myslím ze nie.. ;) ..
GSWmartin
Profil
Já doufám že se pletete, ale i tak diky. Udělám to teda pomoci mc, ale tam bude problém že jestli se nepletu tak musím mít stanovenou masku kde se mi bude mc zobrazovat a to by byl právě problém pro dynamický text. Za dobu co dělám ve flashi se mi nepodařilo vypátrat proč se dynamický text nezobrazuje v masce. Umí mi na to někdo odpovědět?
SHato
Profil
no, ja masky vobec nepouzivam.. ja si len vytvorím prazdny MC, umiestnim si ho na plochu, a do neho uz len pisam kod..
onClipEvent(load) {
createTextField(blablabla)..


}
a toto funguje.. ;)
GSWmartin
Profil
Obávám se že takhle dokážu scrollovat zase jen text. Možná se pletu, ale zdá se mí že bez masky a dynamického textu to nepůjde.
embee
Profil
dynamicky text je samozrejme mozne odmaskovat, musis ale embedovat fonty a to vsechny ty, ktere budes pouzivat (tzn. i treba tucne, kurziva atp.)
SHato
Profil
tak.. imho to chce len trocha kódit.. vyrobit si vlastny scrooler, pricom ked sa stlaci, tak sa posunie aj text aj suradnice MC s obrazkom.. ;).. ja som vzivote masku nespravil (mozno preto ze to ani neviem poriadne.. ).. ale kazdopadne som sa vynasiel aj bez nej..
GSWmartin
Profil
A mohl by jste mi vysvětlit zběžně jak se to embedování děla.
Chamurappi
Profil
Reaguji na GSWmartina:
Jak souvisí tvé dotazy s načítáním TXT souborů? Proč sháníš radu v úplně cizím vlákně netýkajícím se tvého problému?
SHato
Profil
GSWmartin:
A mohl by jste mi vysvětlit zběžně jak se to embedování děla.

loadVariablesNum("textak.txt",0);

nacitaj = function(pocet: Number) {
   for (i = 1; i < pocet; i++) {
      this["mojObrazok"+i+"_mc"].loadMovie("obrazok"+i+".jpg",i);
      this["mojObrazok"+i+"_mc"]._xscale = 50;
      this["mojObrazok"+i+"_mc"]._yscale = 50;
      this["mojObrazok"+i+"_mc"].onRelease = function() {
        //nejaka akcia
     }
  }
}

scroolerDown_btn.onRelease = function() {
      text_txt.scrool ++;
      for (i = 1; i < pocet; i++) {
        this["mojObrazok"+i+"_mc"]._y += velkostPisma;
     }
}

nacitaj(5);


samozrejme, ratam s tym ze mas vedla textu rozmiestnene obrazky pod sebou zvislo.. a ty rataj s tym ze su tu isto chyby, pisal som to z pameti.. a dufam ze som pomohol..
GSWmartin
Profil
Chamurappi: Omlouvám nechtěl jsem zakládat nové téma. Ten můj problém se stejně točí okolo načítání txt nebo xml to bylo v podstatě jedno co tam napíšu. Akorát mi přijde to xml bližší.

Shato: Diky moc vyzkouším to nějak aplikovat.
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: