Autor Zpráva
Crashik
Profil *
Tak jsem tu opět než odpovíš píši dálší dotaz:( tak jsem web konečně dodělal s boží vůlí:)) a pomocí tohoto webu a tvých reakcí a rad...najdeš tam řešení věcí na které jsem se ptal ale všimni si co se mi děje v komponenttě scroolpanel kdy se do ní načítá swf dochází k tomu že se nezobrazí scrollbar ale zobrazí se cely swf i přes ram scrollpanelu...no dávám sem odkaz chce to prolistovat...a určitě na to narazíš...a přitom když pak najedeš jinam a vratíš se už je to ok...a stejně tak se povíej do fotogalerie kde mi to do loaderu občas načte fotku v originálním rozlišení jak do hlavní scény tedy loaderu tak do komponenty scrollpanel:' no dost psaní zde je odkaz www.skolahamr.cz jsem zklamán že se po vyvěšení flash zachoval jinak než se mi děje při prohlížení v PC:( ale třeba jsem opět někde udělal zásadní chybku...Dík
Hanz
Profil
Crashik
Nevím no, ale mi to nedělá :o)
Jo a ta fotogalerie mi vůbec nejde.
Crashik
Profil *
Tak takovou reakci jsem nečekal:))
Crashik
Profil *
Dá se nějak dosahnout toho aby se uživately stáhl nejprve cely soubor index.swf i s obsahy loaderu a scrollpanelu? ono je to totiž nejspiš způsobeno částečným stahováním z netu...proto nahrát nejprve vše...a pokusit se aby se při nahrávání zobrazoval Preloader...
Hanz
Profil
Crashik
Dá! Umíš udělat preloader?
Crashik
Profil *
no neumím ale udělal jsem jeden podle návodu na tvých stránkách jen se mi zdálo že to nefungovalo...preloader proběhl během mžíku a to i když jse tam dal za něj velkyý obsah...dal jsem ho na začátek sveho indexSWF a přesně podle navodu dva snímky atd atd:) asi to tam chce použít jen jiný AS ???
Hanz
Profil
Crashik
A spouštěls to na tvém počítači nebo na serveru?
Crashik
Profil *
spoustel jsem to na serveru...ostatne se pokud muzes jukni na www.skolahamr.cz dal jsem ten preloader vertikalne do fotogalerie/maturitni ples 05 kde se ti v pravo v komponente scrollpanel ukaze swf s nahledy ale pred nactenim nahledu je tenhle preloader a zda se mi ze nefunguje zcela mych ocekavani ale tam to dela mozna i to umisteni dal jsem ho totiz primo do SWF s nahledy tedy lepe receno dva snimky pred nactenim nahledu...
Hanz
Profil
Crashik
Takže tys ho dal do *.swf, které načítáš do jiného *.swf že? Jestli jo tak udělej v tom kódu tuhle zmněnu:
var nacteno = this._parent._parent.getBytesLoaded()/this._parent._parent.getBytesTotal()*100;

Ten řádek zmněň do této podoby. Jo a teď jsem zjistil že mám možná v tom na to mwebu chybu. Já se naňěj teď nedostanu takže mi řekni jestli máš na hlavní časové ose na snímku s tím preloaderem dané "stop()" --> jsetli ne tak ho tam dej.
Jo a ještě taky přidej toto:
if (nacteno == 100) {

_root.play();
}



PS:Začínám si myslet že jak jsem to tam psal že jsem musel být ožralý či něco podobního!



Hanz
Crashik
Profil *
s preloaderem pokud vzpominam ne az ve snimku za nim....tzn přidatstopku ke snimku kde je zapsaný cely AS:)) no to je vlastně dost logický...pokud se už v tom trošku začínám orientovat:)) Jinak aby ses pobavil trošku a neřešil jen mé trable jukni sem ... je to DJ a pusť si repračky:)) http://www.xs4all.nl/~lrvk/lejo/dj.html
Crashik
Profil *
Když jukneš tak ve fotogalerii jsem aplikoval loader ktery by měl být funkční...podle tvých rad...ale problém nejspíš přetrval....proč se ty obrázky načtou do do swf s loadery a toto swf pak do výsledného do komponenty scrollpanel špatně? nenapadá?
Hanz
Profil
Crashik
Počkat tobě jde o to že se ty obrázky načítají stejně až potom co proběhne ten loader? Jestli ja tak mi jen řekni jednu věc. Jsou ty obrázky (v té pravé části) načítané zvenčí nebo jsou uvnitř toho *.swf (myslím jestli jsou tam pořád).
Anonymní
Profil *
nejsou uvnitř swf v tom swf jsou loadery do kterych se načítají...a v podstatě stejný problém mám s celým indexem do který se také skládá z komponent do kterých se načítají swf podle volby uživatele...a proto nevím zda se dá loaderem tomu pomoci...)
Hanz
Profil
Anonymní
Tak konečně jsme se dostali k samotnému problému. Já jsem celou dobu myslel že ty obrázky máš v tom *.swf Takže ty budeš muset udělat loader pro každý z ťech obrázků zválšť a nebo ty obrázky dát od toho *.swf
S tím loaderem pro každý zvlášť ti doporučuju (je to podle mně nejlepší) použít komponentu ProgressBar.
Umísti ji nad každý z těch loaderů a každý loader nějak pojmenuj (každý jinak). A teď dej na každý ProgressBar tohle:
on (complete) {

_visible = false;
}


A teď jim v panelu properties změň "mode" na "polled" --> to je hodně důležité!
A nastav "source" na název instance toho loaderu pod ním. --> před načtením bys mněl vidět progressBar a po načtení zmizí.



Hanz
Anonymní
Profil *
No tak jsem to aplikoval na jednu galerku a vypada to že to funguje...da se to použít při načítání souboru index.SWF??? aby to našetlo nejprve ve všech snímcích loadery a následně pak zobrazilo stránky? Dá se ta komponenta nějak stylovat tím mysllím kdybych chtěl změnit loading na načítám a nebo ten zelený průběh obarvit na modrý?
Hanz
Profil
Anonymní
Dá se to použít na "celé", ale vždy jen na ten *.swf ve ktrém to je. Nikdy to nečeká na načtení dalších externích věcí --> to byl problém s těma fotkama --> ony se načítaly ještě zvlášť.
Nápis změníš v panelu Properties --> položka "label"
Skinovat se komponenty dají (možná o tom napíšu článek) --> ale bohužel zrovna u té načítací lišty nevím :o(
Anonymní
Profil *
No to by nebylo špatné nepochopil jsem u té komponenty záložku CONVERSION a ten režim MODE...i tak dík pokusím se s tím poprat:))
Crashik
Profil *
Tak i přesto že jsem udělal pro každou galerii relativně instance loaderu které byly pojmenovány progressBar stane se mi u některé že progressbar zmizne což je dobře ale u některých nezmizne ač je to kopie celeho SWF s nahledy...není nějak podstatne to pole CONVERSION? A taky jsem si všiml že tím že jsem udělal pro každý loader progressbar tak při nahrávání galerie se mi brzdí anímace na hlavní časové ose tudíž je nejspíš narošné pro počítač zobrazít najednou náběh 30 prograsBaru .... nemyslíš? Co tedy zkusit nějak udělat jen jediný? pro všechny? Dájí se do toho source zapsat všechny loadery se středníkem mezi názvy? Dyštak se můžeš na výsledek juknout na webu www.skolahamr.cz je to fotogalerie...u věech aplikováno
Hanz
Profil
Crashik
Ty jsi všechny instance loaderu pojmenuval progressBar ?? --> každá se musí jmenovat jinak!
Jo a není to že některé nezmizí způsobeno tím že jsi na ně nedal ten script a nebo nezadal tu cestu ?
Více jich tam zadat nemůžeš. Jen mně napadá jestli by pro tebe nebylo výhodnější dát ty obrázky přímo do toho *.swf a dát na celý ten *.swf jeden preloader --> když tam dáš miniaturu těch obrázků tak zase tolik místa nezaberou.
Crashik
Profil *
Tak po těch problémech jsem nad tím už uvažoval, ale narušilo by to vzhled a výsledná práce by pak při aktualizaci byla horší...nene každý progres bar ma zapsan v source svuj loader a každý loader má své jméno instance ale teď se na to dívám a všíml jsem si že se první stránka z galerie vždy načte dobře a až když zvolíš jinou loadery už nefungují...tzn bude nejspiš chbyna na straně naštení techto náhledů do hlavního swf....vypadá to jako kdyby je flash našetl jen jednou což dělá a pak už nebral prograssbar v potaz...nechce to tam zadat nějaký AS na hlavní časovou osu o RELOAD? pokud něco existuje? A dá se udělat něco s naročností vykreslení těch progressbaru?
Hanz
Profil
Crashik
S tou náročností vykreslování neuděláš nic. Jo a ty mněníš jen názvy obrázků nebo i ty *.swf ? --> tím myslím jestli má každý oddíl vlastní *.swf nebo jestli je jeden a do něj načítáš jen pokaždé jiné obrázky?

Nejlepší by bylo kdybys mi to zaslal a já se na to mohl podívat.
Crashik
Profil *
tedy zaslal jsem na email ktery je uveden pod tvym jmenem...prace.janousek@centrum.cz
Crashik
Profil *
Jo a možná přijdeš i na to proč se mi zvětšují obsahy které se občas načtou i mimo ramec komponenty scrollpane...pokud by bylo zapotrebi nějakého dálšího souboru pošlu
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.