Autor Zpráva
Jafry
Profil *
Ahoj
Jak vytvorit comboBox, ktery po vybrani polozky otevre v novem okne prohlizece url, ktera se k dane polozce vztahuje (v parametru Data)?
Dekuji za odpoved
andering
Profil
getURL(comboBox.getSelectedItem().data,"_blank");


comboBox...je název,cesta k tomu comboBoxu kterej to bude obsluhovat
getSelectedItem().data ... ti vrací "data" u právě "označeného" políčka
getSelectedItem().label ... by tedy vracel "label" :)
"_blank" .... otevře v novém okně
"_self" ... otevře ve stávajícím...


jen bych podotkl když tomu ComboBoxu budeš zadávat ten parametr "data" tak to tam musíš zadat cele http://... jinak to bude brát adresu vzledem k umístění té flashové aplikace

...heh konečne sem zjistil naco ty UI jsou :))
Jafry
Profil *
tak jsem to udelal presne jak jsi napsal ale nejede to:( Otevre se pouze nove okno browseru, ale stranka se nenacte a lista s URL je prazdna...
zadal jsem funkci k comboBoxu s nezvem cb takto:

on (change) {
getURL("cb.getSelectedItem().data", "_blank");
}

adresy jsou kompletni i s http...
andering
Profil
getURL(this.getSelectedItem().data, "_blank");

se ti tam vloudily dvě chybičky :)

1. musíš tam mít this.getSelectedItem().data protože cb.getSelectedItem().data ses odkazoval na comboBox v tom cb v kterém to máš zapsané a žádný takový není :)

2. this.getSelectedItem().data nemůžeš dát do úvozovek, protože by to chtělo otevřít stranku this.getSelectedItem().data jde o to že když je to v úvozovkách tak se to bere jako řetězec znaků a né jako funkce... když to tam strčís bez ůvozovek tak to bude brát jako funkci a bude vracet řetězec a to je to co getURL a ty potřebujete :)
Jafry
Profil *
Diky moc!!!!!!!! Uz to slape:))
A jeste takovy detail, do labelu 0 jsem napsal Rychla volba coz je vlastne neco jako popis comboBoxu pro nastevniky. A ted bych potreboval aby se pro tento label po kliknuti neoteviralo okno prohlizece... V data nic nemam takze se otevre jen prazdne okno...
andering
Profil
nic jiného mě nenapadá...

on (change)
{
if(this.getSelectedItem().label !="Rychla volba")
{getURL(this.getSelectedItem().data,"_blank");}
}


...přičemž tam klidně můžeš strčit i this.getSelectedItem().data
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0