Autor Zpráva
m3
Profil *
zdavim, vim ze podobnejch temat je tu mraky, ale jako laik a zacatecnik, ktery se brodi flashem metodou pokus omyl sem tu nikde nenasel presny jednoduchy strucny a srozumitelny navod jak nacist nejaky text z externiho formatu (txt, thml, php..cehokoli) do flashe.
Nasel by se nejaky obetavi ochotnik ktery by to srucne a vystizne nejlepe v bodech a s konkretnim scriptem napsal ...
btw nejlip tak aby to bylo co nejkompatibilnejsi s s flash MX .. diky
Dredie
Profil *
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=21&topic=4 189

D.
m3
Profil *
no to je sice pekny ale vubec tomu nerozumim resp sem. tozkousel a nejde mi to ..
btw. kdybych to z tech informaci pochopil tak tady neotravuju ... :-)

tam je sice ukazka scriptu ale neni mi jasny kam ji mam dat...a jak definovat misto kam se vlozi...
jestli ji mam priradit na plochu k tomu butonu.. nebo k tomu movie klipu .. nebo do toho framu v movie klipu kde se ma zobrazit... nebo tam mam vlozit textovej ramec ale tam zas nevim jek to do nej adresovat pac ikdyz ho pojmenuju tak ho rootu nenajdu...
???
abych rek pravdu zkousel sem to vsude nic mi nebehalo...
motzna sem spatne zmenil cesty nebo ja nevim co...
tady je
pracovni exportla rozdelana verze http://allnostars.mp3records.cz/mikkim/zkouska.swf

na tech butobnech je prosta hlaska kera vola 2 okno prislusnyho MC kde je nakej obsah(v action je stop aby se mi to netocilo), prvni je prazdy jenom s hlaskou stop, abych mi pri zpusteni jinyho MC tendle moh skocit zas na frame 1 kde nic neni a zastavit se tam)

a potreboval bych aby se mi prve do toho 2hyho okna nacet ten externi text.
jak by vypadal kod a kam ho mam napsat kdyz mam dejme tomu:

buton: fotky
MC s cilovim menem: fotkyobsah
a v nem textovi pole nazvany: fotkytext
a chci tam vlozit obsah söuboru: fotos.txt

diky ...
m3
Profil *
pripadne mam podobnej problem tady http://allnostars.mp3records.cz/fasti/plaz.swf
tam bysem potreboval stejnym zpusobem nacist obsah php .. prozatim sem to vyresil pop-up oknama.. jejichz obsah je teda ted out of order .. diky
Dredie
Profil *
omg no tak dobre:

Veskery skript se pise na 1. frame hlavni casove osy:

var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
- timto vytvoris objekt pro loadovani externich dat do flashe

myMCL.onLoad = function() {
this.myTextField.text = myMCL.myVariable;
}
- timto zajistis, ze po nacteni externich dat do flashe se obsah toho externiho souboru zobrazi v textovem poli (musi byt samozrejme dynamicke a mit prislusny instance name). Samozrejme ta data muzes pouzit kdekoli jinde, pristupujes k nim vzdy myMCL.myVariable

myMCL.load("myTextFile.txt");
- timto das prikaz k nacteni souboru myTextFile.txt (musi byt ve stejnem adresari jako flash soubor), ktery obsahuje data. Data v txt souboru samozrejme musi mit urcity format, v tom to pripade to bude vypadat takto:

&myVariable=sem napises to co chces aby se ti ukazalo v textovem poly myTextField&myVariableTwo=takto pripojis do textoveho souboru dalsi promennou kterou muzes kdekoli pouzit. Jeste se da pouzit XML, tam je ale skript znacne slozitejsi.

Co se tyce PHP, s tim ti neporadim, v PHP se nevyznam a to vubec. Jeste podotykam, ze v okamziku udalosti onLoad musi textove pole existovat na scene, jinak se ti samozrejme nic nikde nezobrazi.

D.
m3
Profil *
tak ja nevim jestli sem tak blbej nebo ty verzi flashe co mam se to nelibi nebo je spatna komstelace hvezd ..ale proste mi to nebeha at to zkousim jak to zkousim ...
mel bych proto drzou prosbu pokud bys byl ty nebo pripadny dalsi navsevnik od te dobrota a zaslal mi naky maly fla s funkcni toudle hlaskou pripadne i s prilozenym textakem se zdrojem dat ..abych na to kouk prohlid si to a uveril ze je to mozne ... mail: dvere@seznam.cz diky
Dredie
Profil *
Ne, ja jsem tak blbej.....yyvoe vubec nechapu co jsem ti to tu napsal, je to uplnej nesmysl :D Sorac zes s tim ztracel cas, ale ja jsem ti napsal skript na loadovani jineho swf souboru nebo jpegu misto externiho textaku :D Spravny skript je takovyto:

var myLoadVars:LoadVars = new LoadVars();
myVars.onLoad = function() {
myTextField.text = myLoadVars.myVariable;
};
myLoadVars.load("myTextFile.txt");

uvnitr textaku je to tak jaxem psal.... sakra az se za sebe stydim. Jeste jednou se omlouvam.

D.
Dredie
Profil *
jezismarja to je fakt des, asi to zabalim :D nechapu ze mi to nedoslo OMFG!
Dredie
Profil *
ps.: poslal jsem ti ten zdrojak, tam je to funkcni :)

D.
m3
Profil *
no tak mi to stejne nejede a hazi mo to:
**Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 1, frame=1:Line 1: Wrong number of parameters; loadVariables requires between 2 and 3.
loadVariables();

**Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 1, frame=1:Line 2: Syntax error.
myLoadVars:LoadVars = new LoadVars();
Hanz
Profil
m3
1) Ty používáš v jednom Flashi loadVariables i LoadVars ??
2) Pokud chceš používat striktní typování (podle posledního přízpěvku jej používáš), tak musíš při deklaraci promněnné použít var. Takže:
var myLoadVars:LoadVars = new LoadVars();
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0