Autor Zpráva
Honzaa
Profil *
Čau, pls, jak se dá udělat to, že když když kliknu na nějaký odkaz (flashový (dělaný pomocí on(rollOver), on(rollOut)...atd) samozřejmě) a načte se mi odkazovaná stránka, tak že v odkazu, ze kterého jsem na tu stránku odkazoval, bude třeba obdélník? Ale jen když budu na té stránce, na kterou odkazuje odkaz. Soráč, za složité vysvětlování, pomůže prosím někdo?:)
Dredie
Profil *
nejak nechapu o co ti jde - neco jako indikator prave zobrazovane stranky?

D.
Honzaa
Profil *
Jo, přesně to!
Honzaa
Profil *
Jak to udělat?
Dredie
Profil *
ok, demonstrace ne 2tlacitkovem switchi:


//skript na prvni snimek main timeline
//definice promenne ktera indikuje ktery button je zmacknuty
var mcPressed:String;

//definice chovani tlacitka myMc1 po kliknuti mysi
this.myMc1.onRelease = function() {
this.gotoAndPlay("over");
mcPressed="mc1";
buttonSwitch()
}

//definice chovani tlacitka myMc1 po kliknuti mysi
this.myMc2.onRelease = function() {
this.gotoAndPlay("over");
buttonSwitch();
}

//definice funkce ktera zjistuje ktere talcitko je "zakliknute" (podle hodnoty promenne) a provadi jeho odkliknuti (posunutim prehravaci hlavy na frame s oznacenim "out" a spustenim animace)
function buttonSwitch() {
switch(mcPressed) {
case "mc1":
this.myMc1.gotoAndPlay("out");
mcPressed = null;
break;
case "mc2":
this.myMc2.gotoAndPlay("out");
mcPressed = null
break;
}

- u dvou tlacitek se to da samozrejme poresit pres if/else, ale pokud jich mas vice, switch/case je o neco lepsi.

D.
Honzaa
Profil *
Mám dvě otázky:
1)Co znamená break; ?
2)Kde je tu napsané, že když jsem teda na té stránce z odkazu např. "home" tak že u home bude čtverec?
Dredie
Profil *
1. break je prikaz pro vyskoceni z funkce ven... pokud by to tam nebylo, funkce by zcela zbytecne kotrolovala dalsi podminky. Nekdy se to hodi, ale v tomhle pripade ne

2. ctverec samozrejme musis naanimovat uvnitr tlacitka, takze si udelas movie clip s napr. 20 framy, prvni z nich bude mit labe "over" a 11 bude mit label "out", na framy 1-10 naanimujes zobrazeni ctverce a na framy 11-20 jeho zmizeni. Samozrejme musis pridat stop(); akce, aby to nejelo porad dokolecka

D.
Honzaa
Profil *
Stejně mi to nejede :((
Dredie
Profil *
Honzaa - no vzhledem k tomu ze nepouzivas adresaci pomoci skriptu z hlavni casove osy, ale pripojujes skript primo k movie clipum (on(rollOver), on(rollOut)), asi bude problem v instance namech tech klipu.... jinymi slovy jestlis to jenom okopiroval, je jasne, ze to fungovat nebude. Doporucuju rozsirit si zaklady action scriptu.

D.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0