Autor Zpráva
kabukto
Profil *
cafte tuto budú asi dosť často moje lamerské otázky....takže prvá....keď chcem aby mi na monitore ukázalo dátum tak ako to urobiť?skúšal som to tak že som urobil LABEL nazval ho datum a napísal
datum = Date.UTC(day,month.year); ale nejde kao to urobit'?
Hanz
Profil
kabukto
Tak tvůj pokus jsem opravdu nepohopil (nedivím se že nefunguje).
Když už chceš použít komponentu. Tak použij TextArea a dej na ní tento AS:
onClipEvent (load) {

var konstruktor = new Date();
den = konstruktor.getUTCDate();
mesic = konstruktor.getUTCMonth()+1;
rok = konstruktor.getUTCFullYear();
this.text = den+". "+mesic+". "+rok;
}
kabukto
Profil *
jj dik a teraz ked to iste chcem s casom tak ako.....uz som to prerobil ale nemeni to sekundy aky tam bude prikaz?
Hanz
Profil
kabukto
Nemnění to sekundy, protože je tam onClipEvent (load).
Zmněň tu hodnotu na enterFrame
Jinak. Jakou verzi Flashe máš?
kabukto
Profil *
mx2004....preco?
kabukto
Profil *
a este jedna otazka k tomu ako urbim aby to nebolo biele to pozadie na tom.....ked chcem aby to bolo priesvitne nech sa to prisposobi farbe za tym.....da sa to?
Hanz
Profil
kabukto
Na verzi se ptám kvůli možnosti použít striktní typování.
Udělat se to dá, ale je podle mně zbytečné používat TextArea. Vytvoř si raději textové pole, které nastavíš na "Dynamic Text" a na časovou osu dáš tenhle script:
var konstruktor = new Date();

den = konstruktor.getUTCDate();
mesic = konstruktor.getUTCMonth()+1;
rok = konstruktor.getUTCFullYear();
NÁZEV_INSTANCE_DYNAMICKÉHO_TEXTU.text = den+". "+mesic+". "+rok;
kabukto
Profil *
textove pole a textarea nie je to iste???v preklade hej....tomuto nerozumiem
Hanz
Profil
kabukto
Ne není. Dalo by se to přeložit stejně to ano. Všiml jsem si že se v tom hodně lidí plete. TextArea je komponenta. Textové pole se vytváři normálně přez panel nástrojů ve Flashi (levý panel)
kabukto
Profil *
tak asi som uplne blby ale ja fakt netusim kde to je......myslis levy panel tam kde mas aj tools na kreslenie a pod.....?ak ano tak teda neviem a ako sa to textove pole vola tam vo flashi?
Hanz
Profil
kabukto
Ikona je písmeno A A jmenuje se to Text Tool
kabukto
Profil *
jaj to je akoze normal ako ked ides pisat text nejaky?ty brdo tak to by ma nenapadlo.......dik strasnee moc uz konecne viem co mam robit podla dalsich navodov....sak ja sa tu etse urcite ozvem na stranke je roboty jak na kostole este : )
kabukto
Profil *
tak ma tu mate zase.....ked mam stranku vo flashi a chcem aby sa mi po kliknuti na tlacitko otvoril na tej istej stranke link v nejakom poli tak ako na to?dik
Hanz
Profil
Nechápu? Jak jako link v poli?
kabukto
Profil *
no proste potrebujem urobit ze ked kliknem na nejaky button tak mi to tam natiahne guestbook od blueboardu a aby to bolo v nejakom poli.
Hanz
Profil
kabukto
A to myslíš jako natáhnout to knihu návštěv do Flashe?? --> to nejde.
kabukto
Profil *
jaj kua toho som sa bal.....takze mozem maximalne urobit to ze ked kliknem na button tak sa mi otvorim ten guestbook v novom okne,ze?
Hanz
Profil
kabukto
Jo. A nebo si ho vytvořit ve Flashi.
kabukto
Profil *
no to je tiez jedna moznost ale na to sa zatial necitim :-) viem ze su tu aj niekde navody ale ako to potom bude vyzerat ten guestbook :? mne by sa hodil taky nejaky jak su tie od blueboardu
kabukto
Profil *
mam dalsiu otazku...robim primitivnu hru a potrebujem aby ked kliknem na nejaky button tak nech mi niekde do nejakeho labelu alebo text.pola priratal dajme tomu 1 bod......ako to urobit?skusal som to nejako tak ze som urobil button a label.......a na button som dal on(release) { label.text ++; } ale to je asi urcite kravina.....tak ako na to?dik
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.