Autor Zpráva
Lolita
Profil *
jak se da udelat progressbar kdyz mam dve cisla treba 200 a 100, 200 je celkovy pocet a 100 aktualni stav, kdyztak tomu muzu dat i kolik procent uz to projelo.

a je to cas v sekundach a chtela bych aby se to postupne kazdou sekunu posouvalo a az bude 100 tak konec.

no flash mam asi tak dve hodiny takze se v tom zatim moc nevyznam ....
Hanz
Profil
Lolita
No moc jsem to s těmi čáísly nepochopil, ale jak se dělá progressBar jsem popsal zde:
www.oflashi.com
Jmenuje se to tam Preloader. Je to jedno a to samé.
Lolita
Profil *
to celkem chapu (pri pokusech sem sice zniclia co sem mela ale co uz (:), jen me neni jasny, jestli musim delat movieclip, nebo kdyz tam necham jen vlpln tak staci nejak dat ten skript na to jak ma byt dlouha jen na ni?
Hanz
Profil
Lolita
Ny výplň to dát nemůžeš. Výplň je Grafika a né objekt. A ActionScript je objektově orienrovaný skriptovací jazyk.
Lolita
Profil *
hmm tak ja uz nevim, mam tohle
priklad ty promeny:
&artist=move&title=Bureikou+Night+~Bring+your+mic&tkc=1,085,293&tmc=39 3,672&lenght_text=4:58&zacatek=1111689852&konec=1111690150&uplynuly_ca s=129&cas_celkem=298
a nerijde my ze by ta vypln nejak menila velikost
nemohli byste se nato nekdo podivat?

dalsi vec co pak potrebuju aby to kazdou sekundu udelalo neco jako uplynuly_cas++ a podle toho prepocitalo procenta, ale to budu resit az pak (:
Hanz
Profil
Lolita
Mohla bys to zazipovat? Když kliknu na ten odkaz tak nevím proč, ale zobrazí se mi jen hromada všemožných znaků.

Jo a co má být tohle:
&artist=move&title=Bureikou+Night+~Bring+your+mic&tkc=1,085,293&tmc=39 3,672&lenght_text=4:58&zacatek=1111689852&konec=1111690150&uplynuly_ca s=129&cas_celkem=298

To má být jako něco s Flashem? Připadá mi to jako text, který se načítá z externího souboru do Flashe
Lolita
Profil *
no dit, uvids na co to je az uvidis ten flash (:
jinak tamto by melo jit stahnout pres save-link-as ... kazdopadne moje chyba, priste nastavym typy souboru ...

odkaz na zip
Hanz
Profil
Lolita
No musím řísct že jsem fakt nepochopil k čemu to bude. Podle toho co tam máš (nepočítám chyby) to funguje tak že to načte data, ty se zobrazí a hned co se načtou se budou načítat znovu. Načtou se jednou a konec.
1) Ty data se ti budou načítat z CACHE
2) Oprav si ten script v tom MC takto:
onClipEvent (enterFrame) {

var nacteno = _root.uplynuly_cas/_root.cas_celkem*100;
_xscale = nacteno;
if (nacteno == 100) {
loadVariables("http://127.0.0.1/rori/_fora/wp/status.php", "_root");
}
}


3) Máš v tom pořádný chaos. Jak dlouho děláš ve Flashi že se pouštíš do takových věcí?

4) Co to vlastně bude?
Lolita
Profil
0] no ve vysledku melo by to fungovat tak ze se nactou data ty se zobrazy, kazdou seknudu to pricte +1 k uplynuly_cas a podle toho zaktualizuje ty procenta, jak se dostane na 100 tak to chvilinku (1-3 sekundy) pocka a nacte novy data ...
1] no ... zajimavy, zkousela sem to aby to delalo jak pises ty (nacitalo furt dokola) a nenacitalo je to z cache ... ale mozna mas pravdu, to budu resit az casem
2] no jo ja si myslela ze to bude neco s promenyma, ze sou nak spatne (: ... du to zkusit, pak zas napisu kde se seknut ... ale uz ted vim ze nevim jak udelat po tom nacteni novych dat aby to skocilo an zacatek neco jako goto (pred-ten-var nacteno (: )
3] tak 5 hodin
4] http://rori.parba.cz/_fora/wp/status.png < tohle ale bude se ten ukazatel kde to v pisnicce je hybat a kdyz skonci tak se dat nactou znova ...
Hanz
Profil
Lolita
1) Ty nevíš co je CACHE že?
2) Po pěti hodinách bych se do toho ještě nepouštěl!
3) Prostuduj si nejdřív http://flash.jakpsatweb.cz
4) Takže on to je přehrávač? Jestli jo tak který blázen to vymýšlel? Rozhodně je plno lechčích způsobů jak to udělat. Je to celé blbost. Jak můžeš načítat uplynulý čas, atd. z PHP? Víš jak to bude žrát rychlost připojení? A nebude to přesné. Ty data se zase tak rychle nenačtou.
Lolita
Profil
1] no asi teda ne
2] no nejak se to naucit musim
3] uz ctu (:
4] nebude!! a rychlost pripojeni to nebude zrat skoro vubec ... tak kazdy 4 minuty 1kBps+-
Lolita
Profil
hmm takze sem do layer1 pridala
i=0;
... takhle by se mela definovat globalni promenna, ne?

pak to predelala takhle
onClipEvent (enterFrame) {

var nacteno = _root.uplynuly_cas/_root.cas_celkem*100;
_xscale = nacteno;
i=i+1;
if (i==25){
_root.uplynuly_cas=_root.uplynuly_cas+1;
i=0;
}
_parent.uplynuly_cas_txt.text=_root.uplynuly_cas;
if (nacteno == 100) {
loadVariables("http://127.0.0.1/rori/_fora/wp/status.php", "_root");
}
}
, ale vypada to, ze to nak to i nebere, nebo co ):

este s tim furt neco delam, ale jestli bys treba nevidel v cem to je? (:
Hanz
Profil
Lolita
Globální proměnná se definuje takhle:
_global.i=1


Jo a to:
i=i+1;

Je dost neohrabané. Používej raději tohle:
i++

Je to to samé.

Jinak to máš dobře.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.