Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jirsak Profil |
#1 · Zasláno: 26. 3. 2005, 11:18:49
Dobry den vespolek,
chtel bych poprosit o radu, zda (a jak) je mozne pracovat s externimi promennymi. Upresnim: chtel bych mit 1 swf soubor s prostredim aplikace (napriklad prostredi.swf), do nej bych nacital externi SWF soubory: loadMovie("CD.swf", bg0); loadMovie("CD1.swf", bg1); V souboru CD.swf by byla nejaka promenna. napriklad hlasitost zvuku: _root.my_sound.setVolume(_root.percent); Jak nactu tuto promennou (percent) do souboru prostredi.swf? Jedine co me napada je: loadVariables (url:String , target:Object [, variables:String]) To jsem zkousel, ale k nicemu jsem se nedopracoval. Napadlo me aktualni hodnotu promenne ukladat do externiho souboru (promenne.asp). Okamzite jsem to ale zavrhnul, protoze aplikace bude na CD, takze do souboru nemohu zapisovat. S pozdravem, Jakub Jirsak |
||
Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 26. 3. 2005, 11:27:37 · Upravil/a: Hanz
Jirsak
No tak to jsem vlastně nepochopil co vlastně potřebuješ. Ta proměnná je v extením AS? Jestli jo tak ten se vkládá takto: #include "nayev_souboru.as" No moc jsem tě zrovna nepochopil. No a pokud chceš načítat ze souboru *.TXT tak návod je zde: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vtopic&forum=21 |
||
Jirsak Profil |
#3 · Zasláno: 26. 3. 2005, 11:37:45
Promenna neni v externim souboru. Ale vlastne by mohla byt. To by mohlo pomoct.
Pokusim se dovysvetlit: Mam soubor A.swf, ktery obsahuje script: loadMovie("B.swf", bgB); loadMovie("C.swf", bgC); - tedy nactu si s nim dva externi SWF soubory Soubor B.swf bude obsahovat script: totalB = 50; - tedy nastavuji promennou totalB na 50 Soubor C.swf bude obsahovat script: totalC = 30; - tedy nastavuji promennou totalC na 30 A ted to nejdulezitejsi: v souboru A.swf chci nacist promenne totalB a totalC Zkusim ten externi AS. To by skutecne melo byt to prave. Dekuji, Jakub Jirsak |
||
Hanz Profil |
#4 · Zasláno: 26. 3. 2005, 12:48:54
Jirsak
No to to pravé asi nebude. Pokud budete chtít tu proměnnou dostat do toho A.swf tak dejto do B.swf a C.swf tohle: _root.totalB = 50; _root.totalC = 30; A potom se stačí v tom A.swf odkazovat normálně na tu hodnotu _root.totalB nebo _root.totalC |
||
Jirsak Profil |
#5 · Zasláno: 26. 3. 2005, 13:46:00 · Upravil/a: Jirsak
Kdyz jsem to zkusil, jak radite, pise mi v poli, kde si to nechavam vypisovat "undefined".
Na web jsem dal dve verze FLA souboru, na kterych to zkousim: http://www.4-vision.cz/flash/A.zip - obsahuje soubory, v kterych jsem to zkusil jak mi radite http://www.4-vision.cz/flash/11.zip - obsahuje soubory s externim AS. Tam mi zase nefunguje secteni promennych. Asi to pisi spatne, scitani jsem jeste nedelal. Mohl byste prosim poradit, co delam spatne? Dekuji |
||
Hanz Profil |
#6 · Zasláno: 26. 3. 2005, 16:25:32
Jirsak
To jak jsem psal je na 100% dobře. Vám to taky funguje. Špetně je to, že když dáte na hlavní časovou osu ten script tak se provede jen při načtení. Jenomže c tu dobu ještě nejsou načteny ty dva externí soubory. A tím pádem se tam ještě ta proměnná nedefinuje. Pokud by to nevadilo tyk by to chtělo dát na MovieClip a to do onClipEvent (enterFrame) { Pokud by to vadilo tak bys to mohl vyřešit pomocí smyčky (tím zaručíte že bude dost času na načtení). No doufám že jste to pochopil. A s tím externím AS jste to špatně pochopil. Funguje to jinak. Jestli to zrovna nutně nepotřebujete tak na to zapomeňte. PS: Promiň že tak pozdě, ale dřív nebyl čas. |
||
Jirsak Profil |
#7 · Zasláno: 26. 3. 2005, 16:47:18
Aha vyborne, ted kdyz jsem tam pripsal onClipEvent, z niceho nic to zaclo fungovat :-).
Dekuji mnohokrat. Jakub Jirsak |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0