Autor Zpráva
Jirsak
Profil
Dobry den vespolek,

chtel bych poprosit o radu, zda (a jak) je mozne pracovat s externimi promennymi.
Upresnim:
chtel bych mit 1 swf soubor s prostredim aplikace (napriklad prostredi.swf), do nej

bych nacital externi SWF soubory:

loadMovie("CD.swf", bg0);
loadMovie("CD1.swf", bg1);

V souboru CD.swf by byla nejaka promenna.

napriklad hlasitost zvuku:
_root.my_sound.setVolume(_root.percent);

Jak nactu tuto promennou (percent) do souboru prostredi.swf?

Jedine co me napada je:
loadVariables (url:String , target:Object [, variables:String])

To jsem zkousel, ale k nicemu jsem se nedopracoval.

Napadlo me aktualni hodnotu promenne ukladat do externiho souboru (promenne.asp).

Okamzite jsem to ale zavrhnul, protoze aplikace bude na CD, takze do souboru nemohu

zapisovat.

S pozdravem,
Jakub Jirsak
Hanz
Profil
Jirsak
No tak to jsem vlastně nepochopil co vlastně potřebuješ. Ta proměnná je v extením AS? Jestli jo tak ten se vkládá takto:
#include "nayev_souboru.as"


No moc jsem tě zrovna nepochopil.

No a pokud chceš načítat ze souboru *.TXT tak návod je zde:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vtopic&forum=21
Jirsak
Profil
Promenna neni v externim souboru. Ale vlastne by mohla byt. To by mohlo pomoct.

Pokusim se dovysvetlit:

Mam soubor A.swf, ktery obsahuje script:
loadMovie("B.swf", bgB);
loadMovie("C.swf", bgC);

- tedy nactu si s nim dva externi SWF soubory

Soubor B.swf bude obsahovat script:
totalB = 50;

- tedy nastavuji promennou totalB na 50

Soubor C.swf bude obsahovat script:
totalC = 30;

- tedy nastavuji promennou totalC na 30

A ted to nejdulezitejsi:
v souboru A.swf chci nacist promenne totalB a totalC

Zkusim ten externi AS. To by skutecne melo byt to prave.

Dekuji,
Jakub Jirsak
Hanz
Profil
Jirsak
No to to pravé asi nebude. Pokud budete chtít tu proměnnou dostat do toho A.swf tak dejto do B.swf a C.swf tohle:
_root.totalB = 50;

_root.totalC = 30; 


A potom se stačí v tom A.swf odkazovat normálně na tu hodnotu
_root.totalB

nebo
_root.totalC
Jirsak
Profil
Kdyz jsem to zkusil, jak radite, pise mi v poli, kde si to nechavam vypisovat "undefined".

Na web jsem dal dve verze FLA souboru, na kterych to zkousim:
http://www.4-vision.cz/flash/A.zip
- obsahuje soubory, v kterych jsem to zkusil jak mi radite

http://www.4-vision.cz/flash/11.zip
- obsahuje soubory s externim AS. Tam mi zase nefunguje secteni promennych. Asi to pisi spatne, scitani jsem jeste nedelal.

Mohl byste prosim poradit, co delam spatne?

Dekuji
Hanz
Profil
Jirsak
To jak jsem psal je na 100% dobře. Vám to taky funguje. Špetně je to, že když dáte na hlavní časovou osu ten script tak se provede jen při načtení. Jenomže c tu dobu ještě nejsou načteny ty dva externí soubory. A tím pádem se tam ještě ta proměnná nedefinuje. Pokud by to nevadilo tyk by to chtělo dát na MovieClip a to do
onClipEvent (enterFrame) {

A TADY TEN SCRIPT
}

Pokud by to vadilo tak bys to mohl vyřešit pomocí smyčky (tím zaručíte že bude dost času na načtení).

No doufám že jste to pochopil.

A s tím externím AS jste to špatně pochopil. Funguje to jinak. Jestli to zrovna nutně nepotřebujete tak na to zapomeňte.

PS: Promiň že tak pozdě, ale dřív nebyl čas.
Jirsak
Profil
Aha vyborne, ted kdyz jsem tam pripsal onClipEvent, z niceho nic to zaclo fungovat :-).

Dekuji mnohokrat.
Jakub Jirsak
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.