Autor Zpráva
DTX
Profil
Klasika Flash nezobrazuje háčky a čárky, aď už nechám ve Flashi utf8 zaplou nebo ji vypnu...

Situace:
-data jsou uložena pomoci php do mysql
-flash si pak pro čtení vyvolá php script jehož poslední řádek je: echo "&promena=".$hodnota_z_mysql;
-flash proměnnou přijme a načte

Problém:
-pokud je v proměnné např. ě je čteno jako ě a tak je to ze všema...
-bohužel je & označení externí proměnné flashe, takže po pokusu načíst např. jméno Jaromír se zobrazí akorát Jaro, pokud bych chtěl onu proměnnou ve flashi dělit(což chci) a za Joromírem mám ještě nějeké data, tak jsem v pytli

Možná řešení:
-v php převést pomoci funkce str_replace ě na #283 a ve flashi #283 na ě, ale neznám funkci pro flash podobnou str_replace
-vaše návrhy

Už několikráte mi tady pomohli a tak doufám, že se to pořeší i teď. Spojeni Flash+PHP+MySQL používám častěji, jedinný problém je ČEŠTINA, jinak to funguje bezvadně. Díky za nápady.
DTX
Profil
Takže část jsem pořešil, ale pořád né všechno...

ě, ř a č jde ale š(š) a jemu podobné to nebere, buď místo š vypíše čárku nebo při zápisu š vypíše prostě š
a to mám zaplé render as html a vyplou utf8(se zaplou to samé)

jo a v php mám před výpisem,
$jmeno = urlencode($jmeno);

proto to u š dekoduje jen &
jinak ani ěřč nejdou... ale jak to všechno převést spátky....
Ladza
Profil
Jak mas uložená data v php? Jakej formát...v php si nastav format utf-8 a rovnez v tomto formatu ukladej do databaze..tj...kde ma php tak pridej meta tag tento:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
a jeste kdyz se budes napojova na databazi, tak se napoj timto zpusobem:
$link = mysql_connect($hostitel, $user, $heslo)
or die("Nelze se poipojit: " . mysql_error());
print "Poipojeno úspišni";
mysql_query('SET CHARACTER SET utf8');
mysql_select_db($nazevDB) or die("Nelze vybrat databázi");

-potrebujes ten 4.řádek, kde se nastavuje UTF-8 ...pak jen nechas vypsat do promene jak mas a hotovka....

p.s:Jednioduší cesta, ale horší řešení je na frame kde mas to textovy pole nastavit system.useCodepage = true;
taky by to melo fungovat
DTX
Profil
uvidíme, řekl slepý hluchému... za pokus to stojí, dík
DTX
Profil
jo charset mám iso- 8859-2, ale sql má utf-8
Ladza
Profil
říkám vše na utf-8 v tom je ta chyba....neni v mysql, ale v charsetu u stránky
tryzhas
Profil
no...tak ja mam zase obycajne xml kde je diakritika(cesko - slovenska)
dal som ulozit xml v UTF-8 formate.....a ze vsetko ide..ALE....FF mi to nezobrazi korektne ale IE a tusim aj Opera ano.....(alebo naopak....to je ale jedno)

tak ze ci reku neviete ze ako to osetrit.....(stranka cela flash z html len klasicky kod na zobrazenie flashu)

hm..ma tak napadlo ze ci by nestacilo zmenit hlavicku xml suboru.....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.