Autor Zpráva
tryzhas
Profil
mam takyto problem...

vo flashi som mam datove polia, do ktorych by som xcel dat data z data.xml (napr)

xml ma zhruba takyto format

<xxx>
<number>007</number>
<name>James</name>
<surname>Bond</surname>
<nick>007</nick>
<bday>1.1.1965</bday>
</xxx>

no a vo flashi mam zase zlozky
cislo.... [dynamic text1]
meno.... [dynamic text2]
atd...
no a akosi neviem prist na sposob ako tahat tam tie data do tych dynamic textov (snad chapete ze vo co gou)

viem len natiahnut vsetky data do jedneho dynamic textu..ale takto zvlast nie

tahat to z obycajneho txt cez LoadText sice mam urobene, ale ide o to ze tam sa to zapisuje cez nick=007&bday= ....styl a ked dam zaplnit ten subor datami, kto sa do toho nevyzna tak sa lahko moze stat ze vynecha niekde "&" a potom by to bolo ako hladat ihlu v kope sena....xml je prehladnejsie a aj dotycna osoba by mala nasjt sama chybu.... :D


poraditte?

vopred Dik
XXX
Profil
Tak tady to mas. Aby byl kod jednodussi a efektivnejsi, pojmenuj si ty dynamicke textove pole tak,aby s nemi slo pracovat univerzalne: text1_mc, text2_mc ... Pak ti staci tento skript:

var xmlData:XML = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = function() {
for (var i:Number = 0; i<this.firstChild.childNodes.length; i++) {
_root["text"+(i+1)+"_txt"].text = this.firstChild.childNodes[i].firstChild.nodeValue;
}
};
xmlData.load("data.xml");

tot vse ;)
tryzhas
Profil
dik..uz som si nasiel nejake postupy kde je to vysvetlene fakt ako pre blbcov (teda pre mna)...


aspon to mam teraz z cim porovnat
XXX
Profil
jj, je pravda, zes nechtel nic sloziteho, jen zakladni praci s XML, coz si jde vzdycky nekde vyhledat. Je lepsi nejdrive zkusit hledat a teprve kdyz se nic nenajde, nechat si poradit ;) Na druhou stranu, aspon uz je to tady vyresene a treba se na to priste nekdo dalsi ptat nebude a najde si to tady ;)
tryzhas
Profil
no..tak som to studoval a uz tomu chapem..ale mam takyto problem
v xml su data:

<xxx>
<a>a</a>
<b>b</b>
</xxx>
<yyy>
<a>a</a>
<b>b</b>
</yyy>

vo flashi mam dva buttony button1_mc a button2_mc...no a xcel by som to urobit tak ze ked tuknem na button1_mc tak mi natiahne tie xxx data a ked button2 tak yyy data..

som to skusal ako som vedel ale jednoducho som sa nevedel dostat z toho xxx do yyy

no a aby to nebolo vsetko ( :) ) tak tych buttonov tam bude viac (cca 10) a tak ze ci by sa to nedalo napisat nejako elegantnejsie ako pre kazdy button vypisovat kod zvlast


teda ze by tam bolo napr

button1_mc.onPress = function () {
var cislo:number = 1; };

var xmlData:XML = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = function() {
for (var i:Number = 0; i<this.firstChild.childNodes.length; i++) {
_root["text"+(i+1)+"_txt"].text = this.firstChild.childNodes[i].firstChild.nodeValue;
}
};
xmlData.load("data.xml");

no a potom podla tej premennej cislo by sa vyberalo ze ktoru hodnotu z xml ma nacitat (teda ze 1 = xxx, 2 = yyy)...len som nevedel ze kde to tam zakomponovat....
XXX
Profil
Chybu mas v tom,ze mas spatne zapsane to XML - cely kod musi byt uzavren mezi dvema korenovymi tagy, coz ty ted nemas. Pokud to chces mit zapsane tak jak to mas, musi to vypadat treba takto:

<nejakyTag>
<xxx>
<a>a</a>
<b>b</b>
</xxx>
<yyy>
<a>a</a>
<b>b</b>
</yyy>
</nejakyTag>

Jasne, ze to pro vice tlacitek jde tak,jak pises a myslis do dobre,akorat si mel spatne to XML. Akorat nema smysl pouzivat ty tagy ruzne, protoze zalezi jenom na tom, ktery v poradi je, tudiz to u tebe bude vypadat takto:

<nejakyTag>
<xxx>
<a>a</a>
<b>b</b>
</xxx>
<xxx>
<a>a</a>
<b>b</b>
</xxx>
...
<xxx>
<a>a</a>
<b>b</b>
</xxx>
</nejakyTag>

nebude vubec resit, jak se tag jmenuje, ale ktery v poradi je. to je to childNodes[i] ;)
tryzhas
Profil
no neviem ze ci je to dobre...ja ked tam dam tu premennu do jednej funkcie tak do druhej mi ju nexce zobrat...pise ze undefined...

teda v skratke ak mam ze:

button2_mc.onPress = function () {
var cislo:Number = 1;};

//tu bude kod na pracu z xml

xxx_txt.text = cislo; //skuska ze ci cislo je fakt tym co je definovane pri buttone

...

tak mi to neberie a do xxx_txt mi napise ze undefined....

ak mozes tak www.lafranconi.skflash.zip
XXX
Profil
Ono je to uplne jasne.. vytvaris promenou cislo uvnitr funkce,tedy jako lokalni promennou. Ta v okamziku, kdy funkce skonci zanika. Proto kdyz vypisujes tu promenou venku z funkce, tak ti to pise undefined, protoze uz ta promenna neexistuje. Delas to spatne. Ted jdu pryc, vecer nebo zitra rano ti to vyresim ;) Kdybys to chtel delat tak jak to delas, musel bys tu promennou deklarovat hned na zacatku, venku z te funkce a pak uvnitr te funkce ji jen priradit hodnotu:

na zacatku toho celeho skriptu:

var cislo:Number;

Potom v jednotlivych funkcich:

button2_mc.onPress = function () {
cislo = 1;
};
XXX
Profil
Tady to mas. Az si to stahnes tak napis,ja to smazu ;)
tryzhas
Profil
oki dik...mam stiahnute...
XXX
Profil
Doufam,ze to chapes ;) Trosku jsem ti to prekopal, aspon se naucis par vychytavek ;)
tryzhas
Profil
jj...uz som to pozeral...teraz to idem dat do toho nejaky effekt pri zobrazovani (myslim na typewriter effect)....ale niekto tu na fore spominal ze robit effecty pre dynamic test je horror tak sa tesim :D
XXX
Profil
Nevim, proc by to mel byt horor. Pokud neco umis, tak to horor neni. Kdo v AS neumi temer nic, tak pro toho to horor bude ;)
dredie
Profil *
XXX - ja myslim ze delat efekty s dyn. textovym polem horor trochu je, ono si to casto dela co chce... jeste kdyz to kombinujes se sdilenymi fonty a html formatovanym textem.

Treba zmena alpha (neco jako fade in/fade out) ti funguje standartne u static textu, u dynamic text field jenom s embed fonts, ale kdyz ten text formatujes jako html tak ty fonty zase embedovas nesmis... nebo tak nejak, uz jsem dlouho tohle nedelal tak nevim presne, ale vim ze to nejak podobne haluzi (aspon mne). Nebo se mi taky stavalo, ze kdyz jsem pouzival sdilene fonty pro html formatovany text do dyn. textoveho pole, nesmel jsem v tom dyn. textovem poli pouzit stejnou velikost pisma jako byla definovana u sdileneho fontu (ta velikost se navic definuje na dvou ruznych mistech :D), pokud jsem pouzil stejnou, zadny text se nezobrazil, ale stacilo zmenit velikost o 1pt a voila, text tam najednou byl. A tohle podle me neni uplne normalni.... proste lol :)

D.
XXX
Profil
dredie
"trochu horor" a horor je rozdil ;) :-D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.