21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
defort
Profil
Chtel bych se zeptat jak je mozne zjistit konec externiho movie clipu ktery nahravam do sveho projektu. Movie klip je animovany. Po jeho konci chci prejit na jiny frame. Take mam problem s tim, jak nastavit Flash, aby se nahravany movie klip zacal prehravat az bude plne nacten. Popr kdyz mi nekdo odpovi, jak vytvorit ovladani nahraneho klip - staci neco jak pauza, play a progressbar. Nekde jsem neco cetl jako _root.data.movie.stop() atd, ale to nechodi. (movie je mc kam nahraju ten externi swf.)

dik
XXX
Profil
K tomu konci externiho klipu: bud muzes primo do nej dat na posledni snimek akci, která posle prehravani na jiny snimek nebo k tomu pouzijes metodu _totalframe, která ti vrati pocet snimku daného klipu.
Pokud mas ten tvuj MC primo na hlavni casove ose,tak jeho prehravani muzes ridit jednoduse pomoci metod play() a stop() :

_root.movie.play(); //spusti prehravani klipu
_root.movie.stop(); //zastavi prehravani klipu

Budto to priradis do nejakych udalosti nebo si pro rizeni prehravani vytvoris dve tlacitka, play a stop, kterym priradis tyto akce.
Abys mohl kontrolovat,kdy je klip nahrany a vytvorit treba preloader, muzes vyuzit metod getBytesLoaded() a getBytesTotal() nebo v lepsim pripade nacitat externi SWF pomoci tridy MovieClipLoader. O tomhle uz tady toho spoustu najdes, tak nebud lenivej a hledej ;)
defort
Profil
Ten externi swf je z Captivate.
A chtel jsme udelat vlastni preloader, nejaky veci kolem, uvodni a koncova animace...

A rad bych take dany soubor pauznul, zase pustil a mem popr. najekou informaci jak o jeho delce ci prehrane casti... nejaky progressbar - stopnu ho :P ale uz se nepusti. Neni ten swf z Captivate nejaky jiny, nez "klasicky"?

Ale _totalframe fakt neznam. Jinak v cem delas Flash? Ja mam MX2004 a prijde mi ze nektery veci v nem jsou asi uz out... Mam to vse delany klasicky, getBytesTotal... Ale po chvili nacitani se proste naexportovany video pusti i když neni cely načteny...
XXX
Profil
Spatne jsem to napsal. nema to byt _totalframe ale _totalframes. Je to obdoba getBytesTotal. getBytesTotal ti vraci velikost movieClipu, _totalframes vraci pocetjeho snimku.tim zjistis cislo toho posledniho ;) Taky pouzivam Flash od Macromedie. Captivate mi nic nerika,takze nevim. Jinak mx2004 neni vubec zastarala, muzes pouzivat ActionScript 2, to jenom ty zrejme pouzivas "zastarale" postupy ;) A to video je zrejme nacitano jako stream,takze se zacne samo prehravat uz tehdy,je-li stazena urcita cast.
defort
Profil
No ja delal naposledy ve Flashi, kdyz vyslo to MX. Tak fajn, mam pocet snimku. Potreboval bych ale vedet taky aktualni... Jenze _root.content.movie_currentframe mi vraci to samy co celkovy pocet.

Ale jak teda muzu nacist video jinak nez jako stream? Nahravam pres loadMovie(), ja doted nahraval max obrazky a tak, treba galerie, nebo svoje swf, ale tohle cizi... :/
XXX
Profil
Vraci ti to stejne cislo snimku, protoze to _currentframe volas v tom poslednim snimku. Nevim,jak mas udelane to externi SWF,takze ti nemuzu poradit,jak nacitat to video.Ono je v tom externim souboru naimportovane,nebo ho jeste ten nacita externe?
defort
Profil
currentframe jsem mel pridany na cudlik a v prubehu hrani jsme si vypisoval do konzole (trace). Macromedia Captive 2, program co snima obrazovku a pak to exportuje do swf. Na to externi video nemuzu sahnout - pridat zadny veci jak ve flashi - nejaky stop() atd. Je teda nejaka moznost jak zjistit aktualni frame nejakyho hranyho movie klipu (kam je nahrny to swf)? Mam tam udalost onData() a ta nekdy u deseti procent je true a video se pusti. Pak jeste dobiha preloader atd... Uz me to ser..
XXX
Profil
no zkus to misto do movieClipu metodou loadMovie nacist do urovne pomoci loadMovieNum("nazevSWF.swf", 100);
potom by to mohlo jit zjistit prikazem:

_level100._currentframe;


ale ruku do ohne bych za to nedal :-D
defort
Profil
Dik za snahu. Ale nerozchodil jsem to, takze na to kaslu. Obejdu se bez toho. On ten Capturate neni zrovna nej, takze to vystupni swf neni zrovna :koser:. Preloader jsem dal niz a proste se to docita postupne a ovladani tam importuju nejaky to jejich - hnusny :D co nabizi Cap.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0