Autor Zpráva
Rokka
Profil
Ahoj, zkousim nacist externi foto do vytvoreneho movie clipu pomoci funkce load movie. Ale fotka ne a ne se nacist. Nevedel byste nekdo kde delam chybu?

Zde se muzete podivat na nahled, fotka vpravo by se mela menit po kliknuti na fotku vlevo - http://www.phpscape.rsnazory.eu/_accounts/_skala/Reklamka/specializace .html

ve flashi jsem pracoval tak, ze jsem si vytvoril movie clip do ktereho jsem vozil tlacitka, ktera maji funkci viz nize

on (press) {
loadMovie("/flash/spedicertr.jpg", velkefoto_mc);

}

a vpravo ta velka fotka je take mc pojmenovany velkefoto_mc
XXX
Profil
zdaaarek ;)

koukam, ze mas problemy. Muzes mit chybu ve vice vecech. Takhle jak to mas, by to melo v poho fungovat.
1.) Zkontroluj si, jestli mas ten movieClip velkefoto_mc pojmenovany takhle i v panelu Properties v kolonce InstanceName.
2.) Podle tvojeho zapisu musis mit ulozenou fotku spedicertr.jpg ulozenou v adresari flash,
ktery je ve stejnem adresari, jako to SWF, ze ktereho to volas
3.) Zkontroluj, jestli mas spravne napsany nazev fotky ;)
4.) Nejvetsi sanci davam tomu, ze mas spatne umistenou udalost on(press). pridej si do ni treba jeste pred radek loadMovie... prikaz:
trace("Stisknuto tlacitko");

Takhle zjistis, jestli se ti ta udalost vubec vola. pokud ne, nemuze se ti nacist ani fotka a mas to spatne umistene ;)
dredie
Profil *
Ja si myslim ze je probelm ve scopu - ten MC, na ktery se odvolavas ve funkci jako cilovy, se urcite nenachazi na casove ose toho tlacitka - osbone bych zkusil pouzit this._parent._parent.velkefoto_mc - jestli teda dobre chapu strukturu toho swf jak to tu popisujes.

D.
XXX
Profil
dredie
Tohle jsem uz vyresili. Vicemene mas pravdu, problem byl ve spatne adresaci,akorat ze jeste ke vsemu nebyl onen MC, ve kterem jsou tlacitka pojmenovany, resp jeho instance...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.