Autor Zpráva
tatyalien
Profil *
Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat... jak jde udělat toto(něco jako pexeso):

1) menu skládačky (nějaký malej panel kde bude jeden kousek skládačky za sebou třeba s rozestupem 5 px)
2) síť skládačky (třeba 3x3)

Do toho ale dát omezení:
Pokud vytáhnu z menu obrázek a umístím ho na pozici 1:1, vytáhnu další obrázek, tak aby nešel už dát na 1:1 ale někam jinam. Pokud bych ale pak vzal obrázek z 1:1 a chtěl ho dát mimo plochu, tak aby se mě dostal zpět do menu na poslední pozici a měl pak možnost dát zase "jakýkoliv" obrázek na pozici 1:1... a taky pokud bych vzal jakykoliv obrazek a nedal ho do hraciho pole, aby se me vratil zpet do menu, kde prave byl... O:-)

pro základní umístění skládačky jsem zatím jen přišel na

for(i=0; i<9;++i){
var obrazek:String = "item"+i;
_root[obrazek]._x = 10;
_root[obrazek]._y = i*(_root[obrazek]._height + 5);
}
// to mě umístí obrázky na x = 10 a y všechny obrázky s rozestupem jejich vejšky + 5 px

na item0 az item9 mám

on (press) {
startDrag(this);
}
on (release) {
stopDrag();
}

// tak můžu sice posouvat a pouštět obrázky, ale někam musím dát ještě omezení, jestli to dát na hlavní časovou osu, nebo přímo na ty obrázky to nevím, jestli to jde řešit smičkou přes for, usnadnilo by mě to práci...
tatyalien
Profil *
Ještě mě napadlo, kdyby to šlo nějak přes pole:

var PObrazky:Array = new Array;

function MenuObrazku() {
for (var i:Number = 0; i<9; ++i) {
var obrazek:String = "item" + i;
_root[obrazek]._x = 10;
_root[obrazek]._y = i * (_root.[obrazek]._height + 5);
PObrazky.push(_root.[obrazek]);
}
}
MenuObrazku();

// tim bych si všechny obrazky měl dát i do pole, jestli se nepletu

// odstranění by pak šlo přes
this.onEnterFrame = function() {
odstran();
}


// za předpokladu HraciPole = MC na které by se umísťovalo pexeso

function odstran() {
for (var i:Number = PObrazky.length - 1; i>=0; --i) {
var clip:MovieClip = PObrazky[i]; // u tohoto si nejsem jistej, když jsem do pole vkládal, tak ne jako MCčka, ale MC to je
if(clip.hitTest(_root.HraciPole)){
PObrazky.splice(i, 1);
}
}
}

// tím ale jen odstraním hodnotu z pole ale neposunu zbylé MC, tím by vznikla díra...

// jestli je zde nějaká chyba, tak se omlouvám, ale píšu to z hlavy, v práci flesh nemám :-D
tatyalien
Profil *
Tak už nic, jsem si to spáchal pomocí droptarget... a fachá.
tatyalien
Profil *
Tak nic, jsem to už spáchal... použil jsem na to droptarget.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.