« 1 2
Autor Zpráva
matko
Profil *
XXX - dredie

no ak poskytnes mail alebo icq, alebo mi napises na moje icq ktore je vyssie uvedene, tak uvidis preco sa tolko vypytujem /poslem subory/. Proste ono mi to nejde a to je vsetko. Zaklady myslim ovladam ale problem mi robi len toto. Tak ako?
dredie
Profil
matko - vis ono by mozna bylo nejlepsi konecne nam sdelit, co se snazis udelat - nejaky web? galerii? nebo nejakou flashovou interaktivni aplikaci a co to ma umet? Pak by se ten konkretni problem (ktery podle me byl vyresen uplne na zacatku) dal zasadit do sirsiho kontextu a pochopit, co ti vlastne nefunguje
matko
Profil *
ok, je to nepodstatne ale ok. Ide o to ze mam xml dokument ktory v AS nacitam a prechadzam nim. No a ja potrebujem prechadzat len tie uzly ktore si urcim, cize ak kliknem na nejake tlacitko ktore po kliknuti zmeni nejaku premennu idKraj na na inu tak sa nacita ta cast dokumentu xml ktoru potrebujem. Nechcem sa tu vela o tom rozpisovat, predsa je to verejna diskusia. Ale rozhodne by som to vedel vysvetlit podrobnejsie
dredie
Profil
matko - tak to mi pripada jenom jako problem parsovani XML v zavislosti na stisknutem buttonu. Tudiz bych to osobne udelal tak, ze bych mel pro kazdy button udelane jednotlive funkce, ve kterych by bylo napsane ktera cast XML se ma parsovat
matko
Profil *
nie, xml s tym nic nema spolocne ani skript ktory som na to urobil, proste toto mi nejde vzdy ostane len ta prva hdonota a nic ine. Fakt chalani to by ste museli vidiet. Ja si vazim ze vas cas tu minate na mna.

var idKraj:Number = 0;

this.myBtn1.onRelease = function():Void {
//trace(idKraj);
idKraj = 1;
//trace(idKraj);
}
this.myBtn2.onRelease = function():Void {
//trace(idKraj);
idKraj = 2;
//trace(idKraj);
}

trace(idKraj);
dredie
Profil
to mi netvrd ze ti tohle vypisuje petkrat 0 (kdyz klines na oba buttony)
dredie
Profil
btw. musis smazat // pred tracem, tim urcijes comment a ten trace se ti pak nezavola ;) Takze jak to tak vidim, tenhle dkript ti vypise jedenkrat 0, i kdyz se hodnota idKraj meni
matko
Profil *
ja viem na co sluzi // ja potrebujem aby ten posledny trace vypisal mimo fce po nakliknuti na fce sa menil podla toho ake tlacitko nakliknes.Jasne ze ked // to dam prec tak sa mi v trace bude menit ta premenna, ale ja toto nepotrebujem, ja potrebujem aby som ju mimo fce mohol vypisat.Uz to neviem inak vysvetlit. Preto je tam ten posledny trace. A ten je podstatny
dredie
Profil
matko - ale ten trace nakonci ti nemuze vypsat nic jineho nez 0, protoze se spousti jako prvni cast skriptu. Takhle funguje flash - precte skript, nacte promenne, zaregistruje funkce a spusti to co mas strcene natvrdo mimo funkce. Pokud chces ten posledni trace volat jindy nez hned na zacatku, musis ho strcit do zlvastni funkce a tu funkci pak pripradit k nejake udalosti. Takze kdyz das:

myVar:Number = 0;

function changeVar():Void {
myVar:Number = 10l
}

trace(myVar);

tak flash:

1. precte skript.
2. vidi promennou - ulozi ji
3. vidi funkci - zapamatuje si jeji jmeno a to co je v ni, ale NESPOUSTI JI
4. vidi metodu core class - vlastne zavolani funkce zabudovane ve flashi - SPUSTI JI

a je uplne jedno jestli ten trace das pred nebo za tu funkci
matko
Profil *
aka metoda core class?
dredie
Profil
omg... to je OOP (object oriented programming, to je pokud vim PHP snad taky). Core je trida ve falshi, kam spadaji vsechny zakladni veci jako trace, math atp... dalsi calassy jsou treba Number, MovieClip, String.... Takze kdyz napises

var myVar:Number = 0, muzes to napsat i jako var myVar:Number = new Number(0), tak:

var - klicove slovo definujici promennou
myVar - jmeno instance(objektu), ktery vytvaris
Number - datovy typ, ktery ma promenna drzet (neco jako skodovka:Auto)
new Number - konstruktor, kterym rikas ze tvoris novou instanci (kopii) tridy Number
(0) - hodnota, kterou davas novemu objektu.

V pripade trace se jedna o metodu core class, tudiz vlastne o zavolani funkce preddefinovane ve flashi. Takze abych to zkratil:

myVar:Number = 0;

function changeVar():Void {
myVar:Number = 10;
}

trace(myVar);
changeVar();

//vypise 0

myVar:Number = 0;

function changeVar():Void {
myVar:Number = 10;
}

changeVar();
trace(myVar);


//vypise 10

... uz?
dredie
Profil
ted ctu ze jsem napsal blbost, math je core class sama o sobe samozrejme, zadna metoda.... :)
sito
Profil *
ale ten priklad nefunguje
dredie
Profil
doufamze to tam nepises cele najednou... to jsou dva samostatne kody
sito
Profil *
ne neboj
dredie
Profil
co ti to vypisuje....?
dredie
Profil
jo uz to vidim, misto

function changeVar():Void {
myVar:Number = 10;
}

musi byt jenom

function changeVar():Void {
myVar = 10;
}

- moje chyba
XXX
Profil
dredie
Mi to tady ted pripada jako v Kocourkove :-D Resit na dvou stranach tak banalni problem... to se jen tak nevidi.

matko
Nevim, proc chces porad po nekom mail nebo icq. Mas hodit ten zdrojak na web a napsat tady odkaz,at si to kazdy stahne a koukne na to ;)
dredie
Profil
XXX - bych to hodil do souteze o nejvtipnejsi vlakno :D
XXX
Profil
dredie
No na druhou stranu mi to pripada spis k placi nez k smichu :-D
dredie
Profil
XXX - nee tak ja bych to zase nejak tragicky nevidel.... ja kdyz jsem zacinal s AS, taxem mel knizku ve ktere se vsechny promenne deklarovaly stylem

myVar = strom
myVar = 10

a jedina zminka o klicovem slove var byla u lokalnich promennych. Paxem videl nekde

var myVar:Number = 10;

a jedine, co me tenkrat napadlo bylo "co to ma k***a znamenat????" :D
XXX
Profil
dredie
Hmm.... tak to uz asi delas ve Flashi dlouho ;) Nebo si kupujes knizky v muzeu :-D
dredie
Profil
XXX - neco mezi, ona to byla knizka o AS2, ale k flashi MX, takze koupena nekdy pred rokem a neco, ale vydana daaavno davnoucko :)
XXX
Profil
dredie
takze takova tmave modra ;)
dredie
Profil
XXX

Macromedia FLASH MX ACTIONSCRIPT oficialni vyukovy kurz pro pokrosile
Derek Franklin/Jobe Makar
Macromedia PRESS 2003

:D
XXX
Profil
dredie
4 roky jsou 4 roky ;)
dredie
Profil
dredie tjn, ale stejne zacatky jsou nejlepsi, jeste nevis do ceho se poustis :D
XXX
Profil
dredie
No ja to vidim spis opacne. Libi se mi prave to, ze moc dobre vim, do ceho se ted poustim ;) :-D
dredie
Profil
XXX - ale je to cim dal tim slozitejsi... cim vic znas, tim vic zjistujes, ze vlastne nic nevis :)
XXX
Profil
dredie
No to uzasne na tom celem je to, ze kdyz uz se ti zacina zdat, ze neco fakt umis, prijde nova verze a jedes zase temer od zacatku, viz AS3 :-D
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0