Autor Zpráva
Jirsak
Profil
Chtel bych poprosit o radu. Nacitam extreni JPG soubory do MovieClipu. JPG soubory jsou ruzne velke, ale neprekroci urcitou velikost (napriklad 200x300). Pod timto obrazkem mam ramecek, ktery vzdy bude mit rozmery maxima fotek + 10px na kazde strane (220x320). A ted to nejdulezitejsi. Nacteny JPG soubor chci vycentrovat vuci tomuto ramecku. Jak na to?

Myslim si, ze by sel pouzit vzorec:
pozice_JPG = (sirka_podkladu - sirka_JPG)/2 + pozice_podkladu;

Jak ale zjistit rozmery nacitaneho JPG?

Zkousel jsem variantu, ze jsem do externiho souboru prepsal hodnoty rozmeru jednotlivych JPG, napriklad:
sirka=180
&vyska=260

Kdyz jsem ale chtel tyto rozmery pouzit do vzorce, hazelo mi to NaN. Jak to vyresit?

Dekuji za odpoved,
Jakub Jirsak
Existuje nejake elegantnejsi reseni, nez pres externi txt s velikostmi jednotlivych obrazku?
flz
Profil
neviem ci som pochopil, ale vyska sirka jpg ta nemusi zaujimat, nie? staci jeho poloha.
s tym vzorcom ides na to dobre, teda neviem ci je spravny, ale tak dako by som to robil aj ja.
napis ak som nieco zle pochopil
Hanz
Profil
Jirsak
To s tím načítáním vyřešíš tak že ten načtený údaj vynásobíš jedničkou. Flash to bere jako text. A po vynásobení jedničkou pochopí že je to číslo. Šlo by to nejspíš i přez datové typy.
Anonymní
Profil *
Uz reseni mam a ani nakonec nepotrebuji externi promenne. Nasobeni jednickou si ale vyzkousim, priste se to muze nekdy hodit.
Hanz
Profil
Anonymní
No nevím jak jsi to řešil, ale projistotu tu mám nejlepší řešení co může být. Přesně podle toho vzorce. Šířku zjistíte takto:
nazev_instance_movieClipu._width

A výšku takto:
nazev_instance_movieClipu._height

Celé to musí být ovšem s malým spožděním. Ta šířka se zjistí až po načtení. Proto doporučuju umístit ten script do onClipEven(enterFreme){}
Či onEnterFreme=function(){}

Je to to samé. No možní jste to tak řešil, ale projistotu :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.