21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
FlashManiac
Profil *
Cyao,
mám malý problémek....
mám udělanou prezentaci ve Flashi a chci ji umistit na web. Potřebuji tam hodit preloader, jenže je tam hodně zvuků a ty musim loadovat na 1. frame protože jinak by to bylo nefunkční, problém je v tom, že potřebuju aby se preloader zobrazil hned a ne až načte 1.frame na kterém je grafika preloaderu, protože pak cekam např 2 min než se mi zobrazi...
diky
Hanz
Profil
FlashManiac
Nezbývá nic jiného než si udělat jeden *.swf s preloaderem a do něj načítat ten se zvuky, atd..
Ten preloader udělat tak aby nezobrazoval načtení toho *.swf (hlavního), ale toho se zvuky.
FlashManiac
Profil *
dík za radu...
jen me ted nejak nenapada jak to tam napsat.. preloder si musi nejak testovat kolik %bytů z toho nacitaneho *.swf uz ma v pameti ale
nenapada jak, protoze on si prece testuje pocet bytu v rámci toho *.swf ve kterém se nachází, ne?
Hanz
Profil
FlashManiac
Udělaj si prázdný MC do kterého to budeš načítat. Načítej to přez
loadMovie("nazev.swf", nazev_instance_mc);

A dej na ten MC tohle:
onClipEvent (load) {

var bylo = false;
}
onClipEvent (enterFrame) {
if (this.getBytesLoaded() == this.getBytesTotal() && bylo == false) {
play();
bylo = true;
}
}


Samozřejmě že na prvním snímku toho *.swf co budeš načítat bude
stop();
FlashManiac
Profil *
thx,
tak na to koukam, sedim,testuju a pokousim se to napasovat(zatím marně) na ten muj kódek preloaderu:
na 1.frame:
if (_root.getBytesLoaded()>=_root.getBytesTotal()){
gotoAndStop(3);
}else{
setProperty("posun",_width,(_root.getBytesLoaded()/_root.getBytesTot al())*520);
}

a na druhem frame:
gotoAndSPlay(1);

je to opsane z jedne knihy, ale hodil jsem tam misto _framesloaded(getBytesLoaded);
zatim to fungovalo dobre,ale ted važně nevim
dik..
Hanz
Profil
FlashManiac
1) Proč tak složitě?
2) Máš tam pořád to _root. udělaj to tak jak jsem ti to napsal.
FlashManiac
Profil *
sedím u toho od odpoledne ale nejak to porad nedavam. Jsem holt proste asi lama :)
Mám ale pocit že si trochu nerozumíme.. Já mám preloader na hlavní časové ose(zabírá 2 frame) a hned za tím jsou tam ty dalsí data...
a protoze on načíta všechny zvuky na 1.frame hlavní časové osy, nezobrazí se mi preloader hned, ale az načte 1. frame(asi 50-60% z celkových dat). Proto je tam ten _root.
A čili jednoduše řečeno jsme z toho tumpachový a nevím "kam a přesně co napsat"
Dnes to vidím tak do půlnoci a zítra nanovo... grrr a to jeste musim do skoly
Hanz
Profil
FlashManiac
No vidíš a já to vidím na věc, která zabere maximálně 3 minuty :o)
Celé mi to pošli. Já ti to zítra udělám. Dneska už končím.
Email najdeš když klikneš na nápis "moderátor" pod mým nickem.
FlashManiac
Profil *
ok dix
co bych si bez tebe pocal... XD
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0