Autor Zpráva
majo24
Profil *
ako vytvorím formulár, ktorý bude vyžadovať od užívateľa zadanie mena a hesla (heslo bude zobrazované hviezdičkami). mená a jednotlivé heslá k nim by mali byť uložené v txt súbore.

ďakujem
embee
Profil
majo24
jednak je to dotaz stylu "jak se ridi auto" a jednak tohle reseni je hoooooodne hoooodne spatne - zabezpeceni = 0. Pokud te zajima system, jakym to v realu funguje, tak hesla byvaji ulozena v databazi, z flashe pak chodi pozadavky do PHP, ktere flashi vraci pouze true/false - flash nikdy nevidi vlastni hesla. Proc? No protoze neni tak velky problem dekompilovat swf a hesla si prescits. A uz vubec nechapu, proc maji byt hesla ulozena v externim txt - jak je pak budes validovat? Nactes dejme tomu 150 hesel z txt a jak poznas, ktere patri kteremu userovi? Snad si nebudes pamatovat jejich poradi :D
majo24
Profil *
Nepotrebujem mať perfektne zabezpečený prístup. Mne pomôže script, pomocou ktorého v txt súbore vyhľadám požadované meno a načítam k nemu priradené heslo. Niečo ako pracovanie s *.ini súbormi.
XXX
Profil
majo24
Chapu, ze nepotrebujes perfektni zabezpeceni, jen pro tvou informaci. Kdyz si zobrazis jakykoliv Flash z webu, nahraje se ti na tvuj comp a pak se prehrava. Naprosto stejne je to i se vsemi daty, ktere do flashe nacitas externe, at uz jsou to fotky nebo prave txt. Proto v okamziku, kdy si uzivatel zobrazi tvuj Flash a zacne se nacitat textovy soubor, aby zkontroloval, jestli jsou udaje v poradku, tento textovy soubor plny uzivatelkych jmen a hesel se nahraje uzivateli na disk. To se mi nezda prilis stastne ;) Jinak predpokladam ze vis, ze flash nedokaze ukladat data, jen je nacitat, takze ukladat je primo z flashe nebudes moct. Osobne, kdyz uz tohle chces resit tak jak pises ti doporucuji pouzivat misto textoveho souboru XML. Soubor bude prehlednejsi a prace s nim je jednoducha. Jak nacitat data z XML tady na diskusi taky najdes, o helpu Flashe ani nemluve ;)
majo24
Profil *
XXX
Áno, viem, že pomocou flash-u nemôžem ukladať do súboru.To budem riešiť cez PHP.Hľadal som tu na fóre niečo o tom načítaní XML, ale to čo som našiel mi moc nepomohlo. Potreboval by som niečo takéto:

XML súbor v tvare:

<menouzivatela>

<heslo>123456</heslo>
<email>email@email.sk</email>

</menouzivatela>

Užívateľ zadá do formulára meno a flash načíta potrebné údaje, resp. len tie, ktoré bude potrebovať (napr. iba heslo pri prihlasovaní).

A ešte jedna otázka: keď teda pri načítaní sa ukladajú všetky súbory potrebné vo flash na užívateľov PC, je možné nejako zistiť kam sa uložil napr. ten XML súbor a následne (po načítaní info z neho) ho zmazať?

Ďakujem
embee
Profil
majo24
XML je samozrejme lepsi reseni, nicmene i tak je zabezpeceni 0, protoze ve flashi budes mit samozrejme napsanou cestu k tomu XML souboru, ktery ma v sobe informace o heslech. Po dekompilaci staci pouze do browseru adresu natukat a XML se zobrazi v cele sve krase. Minimalne opera tohle umi :)

Jinak po souborech bych se pidil v temporary internet files, ale pochybuju ze je vubec mozne mazat neco skrz flash player.

edit: nechapu vubec fakt, ze kdyz uz mas ukladani hesel resene pres PHP, jak to cele bude fungovat. Uzivatel si vytvori ucet, ktery se zapise do databaze a ten XML soubor s hesly se vezme kde? Proc i nacitani neni udelan v PHP, kdyz uz ho stejne pouzivas?
XXX
Profil
embee ma naprostou pravdu. Taky nechapu, kdyz uz pouzivas PHP, proc ty data taky nenacitas primo pres PHP, ale snazis se je nacitat primo Flashem. Staci ti z Flashe zavolat skript PHP, ktery to prihlaseni vyresi a mas vse zabezpecene. Jinak kdybys mermomoci trval na tom XML, tak presne tak jak pises by mohlo vypadat a zrovna par dni zpatky jsem tady nekomu napsal kompletni skript na nacteni dat z XML, tak pohledej ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: