Autor Zpráva
matylda
Profil
potřebovala bych radu, jak v actionscriptu naprogramovat, aby se po najetí na nějaké pole změnil směr pohybu myši - místo dolů aby se pohybovala nahoru, místo doprava doleva a tak. někde jsem na to měla návod, ale nemůžu ho najít... bohužel nejsem tak dobrá, abych to zvládla sama
díky za pomoc
embee
Profil
matylda
no je to trosku zapeklite, ale logika neni slozita:

1. potrebujes si vyrobit obrazek kurzoru mysi
2. v nadefinovane oblasti musis schovat pudvodni kurzor a nahradit ho vlastnim
3. pri udalosti onMouseMove spoctias pozici vlastniho kurzoru mysi - bude presne opacna jako pozice schovane mysi, takze napr

this.onMouseMove = function() {
myMouse._x = -this.Xmouse;
myMouse._y = -this.Ymouse;
}

(nejsem si jisty Xmouse a Ymouse, uz chvili delam v AS3.0 a tam je to jinaci, ale to si najdes kdyztak v helpu)

4. pokud to tvuj kurzor ma byt navic schopny na neco klinout, musis pomoci hitTestu zjistovat jeho pozici pri kliknuti, abys mohla dale spustit pozadovane funkce

Takhle funguje logika skriptu. Prikazy uz si muzes najit sama ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0