Autor Zpráva
pietro
Profil
Ahoj, rad bych se zeptal jestli nekdo nema link na nejakej dobrej tutorial, kde bych se naucil delat OOP ve flashi, to co je napsano na teto strance je fajn, ale rad bych pochopil problematiku classu a *.as souboru (pouziva to AS2).
Ve flashi sem zatim objekty nepouzival, protoze sem samouk a na maly projekty oop nepotrebuju, ale ted pomalu dochazim k zaveru ze se bez nej neobejdu a rad bych to vzal od podlahy a ne jen tak po povrchu jak sem to delal do ted...
six
Profil *
Podla mna sa najlepsie naucis OOP ,napriklad v C++ ,na to su stovky navodov{staci zagooglit} ,pri OOP ide o princip , ako co funguje a ako si to predstavit ,ako vytvarat objekty podla tried a prepojenie medzi nimi , syntaxia v C++ je velmi podobna ako vo Flashi ,potom doporucujem helpku ,v nej sa zdokonalis ako objekty vytvarat vo flashi {a zrejme sa dozvies mnohe veci ,ako priamo aj actionscript funguje}{ale tam uz rataj s tym ze daco by si mal o OOP vediet ,aby si sa nestratil ,pretoze dobre zaklady ti zarucia dobry kod},preto odporucam pozriet si daco v C++.
pietro
Profil
Diky za odpoved, zaklady oop mam uz z delphi(ze skoly), ale zatim sem s pomoci oop nic moc nedelal, tak sem si to chtel vyzkouset prave ve flashi, kterej je mi z vyvojovych prostredi nejbliz, jde mi hlavne o to jak pouzivat ty *.as knihovny, jak pomoci nich tvorit instance do programu, jak u nich funguje dedicnost atd.
six
Profil *
ako linky skus pohladat vytvory (napriklad hier) v oop od inych ludi ,tak som sa to naucil ja , som skratka zagooglil , napriklad:
http://www.google.com/search?hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3A cs%3Aofficial&hs=MDH&q=flash+oop+tutorials&btnG=Hledat&lr=
a hladal som daco lahke a vhodne ,odkial som odkukal uz iba syntaxiu {podla mna sa oproti napriklad C++ zmenila len minimalne ,takpovediac sa len zahalila ruzkom flashu ;D) ,skratka len nacitas externy ".as" subor ,ktory obsahuje "kod" daneho objektu ,a potom uz len volas jeho metody ,alebo s nim manipulujes podla potreby ,aj dedicnost nieje problem , ked spravis zaklad uz si lahko odvodis ostatne veci ,konkretny navod som bohuzial nenasiel ,syntaxia objektu vyzera napriklad takto:

class obj extends MovieClip{

//zadas premenne
private var a:Number;

//konstruktor
function obj(){
a = 0;
}
//metoda objektu
function zvys(){
a++;
}
//vypis
function moveEnemy(){
trace("premenna je= "+a);
}
}

alebo daco je napisane na:
http://www.debreuil.com/docs/ch01_Objects.htm
http://www.actionscript.org/resources/articles/72/1/OOP-and-inheritanc e-in-Flash/Page1.html

//len tak btw kedisy som vytvaral jednu hru s objektami , tiez som to len tak skusal ,chcel som vyuzit fyziku pre 2d ,a podarilo sa :D ,ak by si chcel ,mozem dat link
pietro
Profil
Diky, moc, projdu to, vyzkousim to, a snad mi to k necemu bude:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: