Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Opice Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 5. 2005, 18:12:29
Zdravim mam další problém .)
mám movieclip a v něm mám static text ktery obsahuje napis "blablalbalbalba" když začnu měnit u movieclipu _xscale tak se nápis "blablablablabla" ktery je uvniř začne "smrštovat" to chci !!! jenže tak mě napadlo proč bych dělal 1000 movieclipů a v každym měl static text když si mužu udělat jeden MC a do nej dat dynamic text a pak jen MC duplikovat a obsah dynamic textu měnit. Jenže zde je ten probůém !! Pokud dám do movieclipu Dynamic text a začnu měnit _xscale movieclipu s tímto dynamic textem nebo začnu-li měnit _xscale přímo u dynamic textu tak se nezačne "smršťovat" jako static text ale začne se jen zmenšovat jeho viditelná velikost - tedy začne se zprava zkracovat a písmenka začínají mizet: tedy s nápisem "blablablablablablabla" se začíná dít tohle: 1) blablablablablablabla 2 blablablabla 3) bl 4) atd. ..... Jak na to ?? Dá se nějak "smrštovat" i dynamic text pomocí vlastnosti _xscale ??? díky moc |
||
Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 13. 5. 2005, 19:19:21
Opice
Ne |
||
Časová prodleva: 12 dní
|
|||
mik Profil |
#3 · Zasláno: 25. 5. 2005, 17:59:59
pokud potřebuješ zmenšovat dynamickej text, obejdi to a vloz ten text do movieclipu.
takze budes mit napr _root.myTextClip.mujDynamicText pak text budes vlkadat pres : _root.myTextClip.mujDynamicText.text = "muj text"; a deformovat budes pres: _root.myTextClip._xscale = 50; atd... bezna praxe na textove efekty, muzou se vyskytnout problemy s nevyhlazenejma fontama |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0