Autor Zpráva
gardner
Profil *
Zdarvim, trapi mne malickost, MC ktery ma funkci:

my_MC.onPress = function () {
this.startDrag(false, -30, 0, 130, 230);
}
my_MC.onRelease = my_MC.onReleaseOutside = function() {
this.stopDrag();
}

coz funguje, ale vne "my_MC" je dalsi "MC" s funkci onRollOver, ktery proste nefunguje kdyz je umisten v "my_MC"

tedy mam pocit ze dochazi k nejakymu konfliktu ma nekdo zkusenost s resenim podobne situace?

Omlouvam se, ale z tech. duvodu nemohu pouzivat diakritiku a interpunkci. Dik.
FlashManiac
Profil
mohl bys nekam nahodit zdrojak??
gardner
Profil *
Jasne tady je link: www.vikino.com/rmk/map3.fla
diky za odpoved.
FlashManiac
Profil
ty to asi mas ve flashi9,co? uloz to prosim jako format pro Flash 8 ja to jinak neotevru..diky
gardner
Profil *
soubor se jmenuje map3-f8.fla
diky...
FlashManiac
Profil
tak nejak jsem si s tim pohral.. a ty tvoje pozadavky to splnuje..
zdrojak je zde:
http://leteckaposta.cz/193453071


snazil jsem se to co nejlip opoznamkovat.. ale nevim esli tomu budes rozumnet snad ano

to odzoomovani jsem musel udelat pomoci AS.. jinak to neslo melo li to byt opravdu odzoomovani..

a co se tyka tech tlacitek..
nefungovalo to proto,ze jakmile definujes udalosti tlacitka na objektu ktery prekryva jiny objekt kde jsou take udalosti tlacitka.. tak pak jeden z nich(ten co je vespod) uz nefunguje..

proto jsem musel to tlacitko, kterym ukazujes tu bublinu z toho sedeho obdelniku vyhodit a pichnout ho nad ten obdelnik aby to mohlo fungovat..
take jsem musel vyhodit udalost onRollOut toho sedeho obdelniku, protoze mi to tam hazelo neplechu.. prave kvuli te "vrstvovosti" tlacitek o kterem jsem pred chvili mluvil.. musel jsem to resit pres onMouseMove ale vypada to ze to jede..teda aspon doufamXD.. me to jakz takz jelo.. ale pochopit myslim neni zas tak tezke tu myslenku a pak uz si s tim muzes pohrat..

tak preju hodne stesti v desifraci ^.^
gardner
Profil *
Skvela prace moc dekuji za ochotu a cas, ten skript stejne asi nikdy nepochopim to je ztraceny, ale vsiml jsem si pouziti StageWidth, tak na to navazu malou otazeckou,
mam tu nekde na foru strasi threat na toto tema kde jsem se ptal jestli je mozne nahradit StageWidth pevnym rozmerem a nebo rozmerem masky z duvodu Loadovani onoho MC do vedsiho MC.
(ciste vramci vyzkumu).

diky
FlashManiac
Profil
no pokud to dobre chapu ptas se zda je mozne pomoci AS ovlivnovat velikost masky.. bohuzel na tento problem jsem nenarazil..nikdy jsem to nezkousel..ale teroreticky by to jit mohlo paklize by maska byla MC a ten muzes menit pomoci AS..jen nevim zda to flash dokaze i pokud je ten MC v maskovaci vrstve..

jinak napevno muzes nastavit cokoliv.. a stage.width(height) je promenna jen pro cteni cili nelze pomoci AS ovlivnovat velikost pracovni plochy ta musi byt nastavena rucne ve zdrojaku.. ale maska bude takova jakou si ji rucne nastavis..

mozna je to hodne kostrbate:) ale ja jsem osobne masky nikdy moc neuzival..takze o tomto problemu moc nevim.. grafikou do nejakych podrobnosti se nezabyvam..takze mam povedomi spis jen o tech zakladnich vecech
gardner
Profil *
Nevadi I tak diky za odpoved, neslo mi ani moc o tu masku jako o to zda je mozne tu promenou StageWidth necim nahradit jelikos pri naloadovani do vedsiho MC se automaticky zmeni Stage a tim i parametry pro dany MC ktere bych chtel zachovat.

Snazim se totiz postavit celou web stranku ve flashi a laicky se domivam ze je dobre pouzivat LoadMovie k natazeni potrebneho obsahu a v tu chvili se mi jakykoliv script obsahujici StageWidth stava osudnym.

Jeste se vratim k puvodnimu tematu, uz je mi ten skript jasny mam jen trochu problemi s operatory a matematikou ale to se snad casem podda.

Jeste jednou dekuju, vsiml jsem si ze jsi to POSTnul dost pozde v noci tak se omlouvam za pripadnou nevyspalost ale hadam ze s nocni sichtou jsou na tom vsichni flasheri stejne... navic tvuj nick to jen potvrzuje ; )
FlashManiac
Profil
jo uz sjem to trosku pochopil.. samozrejme si muzes zvolit obdelnik jaky chces.. ja jsem Stagove rozmery volil proto bo to bylo dost male a nechtelo se mi pocitat..tak jsem to hodil dynamicky..ale ten skript tim ziska na univerzalnosti..

pokud to bdues chtit aplikovat na nejaky vyrez, kdy mas na stagi vic prvku tak samozrejme muzes..jen si specifikujes ten aktivni obdelnik timze misto stagovskych rozmeru tam pichnes nejake pevne cislo a mas to totez..

s tou nevyspalosti.. tak pustil jsem se do toho az kolem 11 a chtelo se mi spat ale nerad odchazim od nedokoncene prace.. tak jsem se to snazil dodelat jak to pro tu chvili slo..
gardner
Profil *
Muzu jeste poprosit o asistenci, mohl bys mi na tomto priklade konkretne ukazat jakym zpusobe by se nahradila StageWidth za pevnou hodnotu v px prosim?

this.onMouseMove = function() {

constrainedMove(bg_mc, 10, 0);
constrainedMove(bg_mc1, 10, 0);
follow(maska, 10, 0);

};
function constrainedMove(target:MovieClip, speed:Number, dir:Number) {

var mousePercent:Number = _xmouse/Stage.width;
var mSpeed:Number;
if (dir == 0) {

mSpeed = mousePercent;

} else {

mSpeed = mousePercent;

}
target.destX = Math.round(-((target._width-Stage.width)*mSpeed));
target.onEnterFrame = function() {

if (target._x == target.destX) {

delete target.onEnterFrame;

} else {

target._x += Math.ceil((target.destX-target._x)*(speed/100));

}

};

}
gardner
Profil *
FlashManiac nebo nekdo jiny...pls? asi vsichni tvrde makaj...
FlashManiac
Profil
tak jenom si misto Stage.width nahod nejake číslo v px do kterého chces aby se to počítalo...(jako bys imaginárně zmenšil ten stage)
aspon tak myslim, ze to tak myslis:)
gardner
Profil *
Myslel jsem ze to bude znacne slozitejsi, dekuji vyzkousim.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: