21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
panenka
Profil *
Ahoj,

zkousim ted trosku flash - stranky a rada bych vedela jak se da menit adresa na kterou odkazuje polozka v navigaci aniz by se musel editovat flash.
V napovede jsem nasla:

getURL(incomingAd, "_blank");

a poznamku, ze incomingAd budu zadavat pomoci loadVariables. Ale jak?


Predem dekuju za odpovedi
flz
Profil
--tu bola blbost :)--
panenka
Profil *
To vypada moc dobre, ted uz jen abych zvladla ten zapis do txt :-)

dekuju
P.
Hanz
Profil
panenka
Obávám se že flz nemá pravdu.

Dej tohle na tlačítko:
on (release) {

loadVariables("adresa.txt", _root.incomingAd);
}


A na MC na hlavní časové ose dej:
onClipEvent (data) {

getURL(adresa, "_blank");
}

(jeho instanci nazvi incomingAd)

A ještě nakonec dej do TXT souboru:
&adresa=http://www.jakpsatweb.cz
mik
Profil
Taky existuje řešení vložit odkazy rovnou do <OBJECT> s flashem
pokud ta navigace není nějak super rozsáhlá, ale jedná jen o pár položek. Jinak bude efektivnější asi cesta pres loadVariables.

v html je Flash definovan takto:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/sw flash.cab#version=7,0,0,0" width="300" height="30" id="test" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="test.swf?adresa=http://www.jakpsatweb.cz&adresa2=home.html" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="test.swf?adresa=http://www.jakpsatweb.cz&adresa2=home.html" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="300" height="30" name="test" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>


kdy zapises za swf to co je tučně, přenesou se proměné do flashe
a můžeš udělat button akci na button např:

on(press) {
getURL(adresa, "_blank"); // otevře v našem případě stránky http://www.jakpsatweb.cz
}

button s se skriptem

on(press) {
getURL(adresa2, "_blank"); // otevře v našem případě stránku home.html
}

ideální řešení pro kratičké menu, flashové buttony více, celý text apod mini věcičky,
nebo taky pro bannery
panenka
Profil *
Po delsi dobe mam zase trochu casu. Koukam, ze jste pilne odpovidali. Diky.

Jenze je tu dalsi problem:
Jak vyresit ten znak & kdyz by mel byt odkaz v php? napr: ../content/content.php?idNav=1&idInst=1611&std=1" a flash pak nacte odkaz pouze po prvni & a pak si mysli, ze je to dasli promena?

diky
Hanz
Profil
panenka
Myslím že bys měl místo & použít %26
Je to hexadecimální hodnota (No doufám že nepíšu blbosti :o) ).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0