Autor Zpráva
crooner
Profil *
Chtěl bych se zeptat zda-li by jste mi mohli prosím vysvětlit rozdíl action script 2 a 3, respektive co k actionscriptu3 potřebuji zda se dá dělat přes macromedia flash 8 nebo si musím pořídit jiné prostředí.
DoubleThink
Profil *
zda se dá dělat přes macromedia flash 8 nebo si musím pořídit jiné prostředí.
Potřebuješ Flash CS3 nebo Flex 3

Rodílů je hodně, hlavně je výrazně posílena úloha objektů. Nejlepší bude, když si pořídíš nějakou knihu.
crooner
Profil *
a dle vašeho názoru je lepší flex nebo cs3?
DoubleThink
Profil *
a dle vašeho názoru je lepší flex nebo cs3?
To není správná otázka, oba programy jsou na něco jiného (jenom mají stejné scriptovací střeva).
Flex je na vytváření webových aplikací (formulářů, tabulek, grafů), Flash zase obecně na vytváření jakýchkoliv flashů.
embee
Profil
jak pise doubleThink. Flex je flashovy framework... jednoduse se v nem vytvari prave zminene formulare a podobne veci, nicmene za cenu nizsi kontroly nad celym prostredim. Z toho duvodu jsem flex zavrhnul, flash nabizi mnohem vice kontroly nad aplikaci, ale tvurce si ji musi udelat uplne celou vcetne grafiky tech formularu a podobne, to ve flexu neni potreba.

Jinak pokud chces jen kompilovat AS3 swf soubory - coz je mozne a da se tim de facto udelat to co ve falshi ci flexu (mimochodem AS3 umi iz flex2) - staci ti flex SDK - to je zadarmo, ale vyzaduje to celkem dobrou znalost jak programovani, tak kompilace samotne.
gardner
Profil *
Zdravim, je nejaka sance ze bude v diskuzi zavedena vlastni sekce pro AS3?
Steve
Profil
gardner
to je IMHO dost zbytečné... stačí jedna sekce ActionScript, stejně už se tam míchá AS1 a 2, tak teď do toho jenom přibude AS3... A stejně jako doteď bude záležet na pisatelích příspěvků, jestli specifikují, o jakou verzi AS se jedná, a nebo potom holt budou tazatelé překvapení, že jim to nefunguje - a pak jim snad dojde, že se verze od sebe liší a většinou nejsou zpětně kompatibilní a že by možná měli trochu přemýšlet, než dotaz napíšou. (Můj osobní názor a nechci vyvolat žádnou bouřlivou diskusi)
pas
Profil *
embee - Zavrhnout Flex bylo dost unáhlené. Největší síla spočívá v kombinaci obou nástrojů při jednom projektu. Flexové komponenty můžeš přizpůsobovat, rozšiřovat a skinovat dle libosti. A hlavně do Flexové aplikace lze snadno vložit komponenty vytvořené ve Flashi CS3, ty máš pochopitelně pod kontrolou úplně. Teoreticky můžeš z Flexu využít jen hlavní kontejner (třída Application) a veškeré objekty v něm jsou komponenty připravené ve Flashi. Jaký to má smysl? Jednoduchý - když později zjistíš, že potřebuješ třeba Combo Box nebo Data Grid, přidáš je tam snadno. Zatímco když projekt začneš jako čistě flashový, flexové komponenty do něj už nepřidáš. Nezbyde ti než použít komponenty z Flashe CS3 (třídy fl.*), ty jsou ale oproti flexovému frameworku hodně omezené a netvoří tak komplexní systém (např. co se týče skinování, focus managementu, layout managementu, ...), osobně jim nedávám budoucnost.
pas
Profil *
Mimochodem, nejhezčí ukázkou flexových aplikací jsou nejnovější aplikace od Adobe - Photoshop Express a Adobe Media Player, oba jsou AIR aplikace vytvořené ve Flexu. Nemám pocit, že by to byly "formulářové aplikace", které by vývojáře omezovaly v rozletu...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: