Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj , potřebuju script k butonu ,který zajistí prázdné txt.pole. umístěné na hl.čas.ose.
mám na hl.č.ose MC a v něm buton s tímto
on (release) {
_root.p = _root.p + "a"; //těch Mc je víc se všemy písmeny abecedy
_root.txtpole.text = _root.p;
}
teď potřebuju tlačítko , které vymaže ( hodnotu root_p na nulu, tedy prázdné txt.pole)
txt,pole, nebo se bude chovat jeko backspace a bude umazávat text postupně.
mořim se stím už dvě hodiny a ne ane dosáhnout toho co potřebuju.
předem moc díky za radu
Petr
Hanz
Profil
Pokud to chceš vymazat celé tak dej na to tlačítko:
_root.txtpole.text = ""


Tím se vymaže textové pole.

PS: Pokud to chceš mazat po písmenkách tak musíš počkat než se dostanu k Flashi (pokud ti dřív neporaí někdo jiný) ---> nevím to úplně přesně zhlavy.
Anonymní
Profil *
to bohužel nestačí, neboť proměná _root.p zůstává nezměněná a při dalším použití butonu se do textu vrátí
vše co už tam bylo. potřebuju tedy vynulovat tu proměnou root_p.
Jinak to mazání po písmenkách bych uvítal raději.
zatim díky
Petr
Anonymní
Profil *
koukám že jsem špatně napsal _root.p tak se omlouvám.
petr
Hanz
Profil
Anonymní
_root.p=""
Anonymní
Profil *
Díkes , takhle to vymazání běhá, už jsem to měl takhle napsaný,
a až teď jsem přišel na chybu. - měl jsem špatně vytvořenej buton.
jo blbost je třeba trestat.
Moctkrát díky a kdyby si si vzpoměl na vytvoření toho "Backspace" tlačítka tak by to bylo super.
čau Petr
Hanz
Profil
Anonymní
Tak už jsem se dostal konečně domů a udělal to:
on (release) {

_root.txtpole.text = substring(_root.txtpole.text, 0, _root.txtpole.text.length-1);
}

Po stisknutí tlačítka se posldní znak odepíše.

PS: Lechčí způsob mě nenapadá.
Anonymní
Profil *
diky moc funguje jak má
čau Petr
Anonymní
Profil *
Tak ještě potřebuju o jedno písmeno taky změnit tu proměnou - stejnej případ jako předtim.
Kdyby si měl chuť. se na to podivat. Já to se svejma ubohejma znalostma nezvládám.
diky Petr
Anonymní
Profil *
tak se mě to povedlo - asi nějaká náhoda.
teď to je takhle.

on (release) {
_root.txtpole.text = substring(_root.txtpole..text, 0, _root.txtpole..text.length-1);
_root.p=_root.txtpole..text ;
}

ještě jednou díky.
Petr
Anonymní
Profil *
koukám že jsem to nakopíroval i s tečkou navíc.
takže takhle

on (release) {
_root.txtpole.text = substring(_root.txtpole.text, 0, _root.txtpole.text.length-1);
_root.p=_root.txtpole.text ;
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.