Autor Zpráva
lupenn
Profil
Dobrý den,
mám problém s návem svých stránek. Celý svůj web dělám ve Flashi s pomocí základního ActionScriptu a řeším teď problém s pojmenováním hotové homepage. Pravidlo je,jak jsem zjistil,že se používá stejné jméno jako jméno zdrojového souboru, např. "index.html" - tak na liště prohlížeče je napsané to samé. Nevíte,jak to změnit?

Další problém je,že bych chtěl,aby s načítáním dalších stránek se v řádku "adresa", ukazovala stále stejná adresa (např. "www.lukas.cz" a ne "www.lukas.cz/index.html" nebo "www.lukas.cz/dalsistranka.html").

Nemáte někdo radu?

Díky. Lukas
Str4wberry
Profil
Nebudou se tato pravidla řídit spíš nastavením serveru?
Bubák
Profil
mám problém s návem svých stránek
Na to je HTML tag title. Jestli jde TITLE flashem změnit (v HTML to jde javascriptem, viz document.title).

Celý svůj web dělám ve Flashi
Pak nevidím důvod pro to, aby se měnila adresa HTML stránky.
lupenn
Profil
Díky moc za odpovědi. Title stránky stále řeším. Našel jsem, že se dá změnit title html kodem a to: <title> Text titulku </title>, ale kam toto mám napsat? Nepíšu žádný html kod, vše dělám jen ve Flashi a obcas s ActionSciptem,ale tam toto napsat nemohu, nefunguje to. Nemáte radu, kam tento kod vlozit?

K adrese HTML stranky:
Nechci menit adresu, jen bych chtel,aby se pri serfovani po mych strankach, stale ukazovalo v adrese www.lukas.cz.

Diky za odpovedi.
Bubák
Profil
Nepíšu žádný html kod
Snad máš flash nějak do HTML stránky vložený?

Našel jsem, že se dá změnit title html kodem a to: <title> Text titulku </title>
To není přesné, tagem TITLE deklaruješ titulek stránky, změnit se dá scriptem třeba takto:

<title>Titulek</title>
<script>
setTimeout('document.title = "Jiný titulek";', 1500);
</script>

Jestli jde něco podobného ve flashi, třebas ActionSciptem, nevím, neznám, neumím.
joe
Profil
Myslim, že to není moc možné. Ale šlo by to udělat například takovým způsobem, že si vytvořiš všechny stránky:

index.html
kontakt.html
info.html
...

V každé stránce budeš mít HTML kód s tagem title, který bude pokaždý jiný, pak v každé načteš flash s nějakým parametrem, aby to škočilo na stránku, na kterou chceš. A protože flash je vždycky stejný, bude se ukládat do cache, takže by pak neměl být problém s jeho dalšm načítáním...

Samozřejmě, že to jde udělat i dynamicky, tohle bylo pro příklad.
lupenn
Profil
Já jsem ale ukládám na server soubory ve formátu *.swf. Přijde mi SWF lepší než *.html, protože se při jakékoliv velikosti okna prohlížeče moje prezentace přizbůsobí (zmenšíš okno a úměrně tomu se zmenší celá stránka, nezůstává stejně velké obsah stránky). Pokusím se ale nahrát i html na server a zkusit tam vlozit HTML kod s Titlem. Ale myslim,že řešením je nějaký Script vložený na první Frame,ale to neumím.
Dynamicky nechápu.
Art
Profil *
Myslim ze kdyby ty odkazy byly s gotoAndStop na jednotlivy framy s jinym obsahem tak bys mel jen jeden swf soubor a tlacitkama bys jen prohazoval framy s jinym obsahem. Jinak nevim zda se po najeti na domenu zobrazii soubor index.swf, ja bych spis ten swf soubor strcil do html stranky. Kdybys to mel v html strance tak to sice enebude menit velikost okna, ale bude se ti stale zobrazovat tva doemna bez dalsich nazvu protoze vlastne budes jen ovladat swf soubor v jednom dokumentu *.html. Delat kazdou stranku zvlast v jinem swf souboru je na nic...
Art
Profil *
Jinak v html se tag <TITLE> definuje v hlavice stranky, tedy v sekci <HEAD> coz urcite kazdy vi...
Bubák
Profil
Jinak nevim zda se po najeti na domenu zobrazii soubor index.swf
Jde to nastavit v souboru .htaccess, když budu chtít, startovní soubor může být třeba abcdef.xyz

Jinak v html se tag <TITLE> definuje v hlavice stranky, tedy v sekci <HEAD> coz urcite kazdy vi...
To už jsem tady psal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: